banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İftar sofrası Çanakkale Şehitliği’nde kuruldu

Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği Çanakkale Şehitliği’ndeki iftar programına bu yıl da devam etti.

15 Ağustos 2011 Pazartesi 21:22
İftar sofrası Çanakkale Şehitliği’nde kuruldu
banner291
İftar sofrası Çanakkale Şehitliği’nde kuruldu
Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği Çanakkale Şehitliği’ndeki iftar programına bu yıl da devam etti. Çanakkale’nin Eceabat Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen program kapsamında önce Çanakkale Şehitliği gezildi sonra da Morto Koyu’nda oruçlar açıldı.
Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği Çanakkale Şehitliği’ndeki iftarlarının 4.’sünü gerçekleştirdi. Eceabat Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen programa Bağcılar ve Eceabat’tan 750 kişi katıldı.
''Mehmedim iftiharla iftarda sizinleyiz'' sloganıyla gerçekleştirilen gezi kapsamında Çanakkale’ye otobüslerle gelen Bağcılarlılar gün boyu şehitlikleri ziyaret etti. Uzman rehberler eşliğinde, sırasıyla, tüm askerleri şehit olan 57. Alay, Conkbayırı, Sargı Yeri, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni gezen grup, daha sonra Morto Koyu’nda kurulan iftar sofrasında orucunu açtı.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER KATILDI
Geziye, Bağcılar’da ikamet eden Şehit aileleri ve Kıbrıs gazilerinden bir grup da katıldı. Özellikle şehit ailelerinin şehitlik ziyaretleri sırasında duygusal anlar yaşadıkları gözlemlendi.
Çanakkale Şehitliği’nde iftar programlarına dört yıl önce başladıklarını hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Çanakkale hepimizin ortak paydası” dedi. Türkiye’nin her ilinden, vatan evlatlarının Çanakkale Şehitliği’nde koyun koyuna yattığını ifade eden Çağırıcı, “96 yıl önce de burada Ramazan yaşanmış ve atalarımız burada, sahur yapamadan, iftar yapamadan oruç tutmuş ve bir çoğu da oruçlu olarak şehit olmuştu. Biz de o günleri unutmadığımızı göstermek ve unutturmamak için Şehitlik iftarlarımızı başlattık” diye konuştu.
Programa katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir de yaptığı konuşmada “Atalarımızın vermiş olduğu çetin mücadelenin ardından bugün buralarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor olmanın hazzı içerisindeyiz” dedi. Kaşdemir, Bağcılar Belediyesi ve Eceabat Belediyesi’ne de organizasyon için teşekkür etti.
DOKUZ: ŞEHİTLERLE BİR ARADAYIZ

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ise yaptığı konuşmada Çanakkale’de 96 yıl önce çetin bir mücadelenin yapıldığını hatırlattı ve “Bu mücadelenin ardından büyük bir destan yazıldı” ifadelerinde bulundu. O gün ortaya konulan birlik ve beraberliğe bugün de hem yurt içinde hem İslam Dünyası’nda hem de bütün dünyada ihtiyaç olduğunu belirten Dokuz, “Bu organizasyonu İstanbul’un en büyük ilçesi Bağcılar ile birlikte gerçekleştiriyor olmaktan mutluyuz” dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV