banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İmam hatipler Arapça’da yarıştı

İmam hatip liseleri Arapça’da yarıştı.

29 Mayıs 2011 Pazar 15:26
İmam hatipler Arapça’da yarıştı
banner299
İmam hatipler Arapça’da yarıştı
İmam hatip liseleri Arapça’da yarıştı. Türkiye genelindeki tüm imam hatip lisesi öğrencilerinin katıldığı Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması sona erdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubutçu’nun da katılımı ile Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
İlki geçtiğimiz yıl İstanbul genelindeki imam hatip liseleri arasında gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmasının ikincisi bu yıl Türkiye genelindeki imam hatip liselerinde gerçekleştirildi. Yarışmanın ödül töreni Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Akademi, Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ENSAR Vakfı ve ÖNDER tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğin ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aydın, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, değişik imam hatip okullarından çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yaptığı konuşmada, Arapça’nın dünyada 350 milyon insan tarafından konuşulan saygın bir dil olduğunu söyledi. Son yıllarda Arapça’ya artan ilgiye dikkat çeken Çubukçu, bunun için Arapça öğretimine önem verdiklerini ifade etti. Bakan Çubukçu, “Anadolu liselerimizde nasıl İngilizce’nin iyi bir şekilde öğrenilmesini istiyorsak, imam hatip liselerimizde de Arapça’nın iyi bir şekilde öğrenilmesini istiyoruz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yaptığı konuşmada, İmam Hatip Liselerinin önemine dikkat çekti. Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aydın ise yaptığı konuşmada, genel müdürlük olarak, bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Arapça öğretimini güncel öğretim tekniklerine göre yeniden düzenledikleri bilgisini veren Aydın, yarışmalara katılan öğrencileri tebrik etti.
Program kapsamında, Türkiye genelinde beş kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren okullara ödülleri verildi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV