banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Menderes, Zorlu ve Polatkan mezarı başında anıldı

27 Mayıs darbesi ile idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakan Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan Topkapı’daki anıt mezarları başında anıldı.

21 Eylül 2011 Çarşamba 16:42
Menderes, Zorlu ve Polatkan mezarı başında anıldı
banner229
Menderes, Zorlu ve Polatkan mezarı başında anıldı
27 Mayıs darbesi ile idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakan Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan Topkapı’daki anıt mezarları başında anıldı. Programa TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı katıldı.
İdamlarının 50’inci yıl dönümünde eski Başbakan Adnan Menderes, o dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan Topkapı’daki mezarları başında anıldı.
Bağcılar Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen programa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, mağdur yakınlarından dönemin DP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Gündeş’in yeğeni AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy, Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın kızı Nilgün Polatkan, dönemin milletvekillerinden Tevfik İlerinin oğlu Cahit İleri, Bahadır Dülger’in oğlu Yusuf Dülger, Kemal Özer’in kızı Prof. Dr. Feyza Özer Çinicioğlu, Hüseyin Fırat’ın oğlu Mircan Fırat, Esat Kirazoğlu ve Keramettin Nasuhioğlu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ÇİÇEK: MAĞDURLARI RAHMETLE ANIYORUZ
Programda Menderes’in anıtmezarına çiçek bırakan Meclis Başkanı Cemil Çiçek yaptığı konuşmada, “Ülkemizin yetiştirdiği üç büyük insanın idam edilişinin 50’inci yıl dönümü. Bu vesile ile o dönemin mağdurlarını bugün rahmetle, şükranla anıyoruz” dedi.
İnsan hafızasının unutmaya temayüllü olduğunu ifade eden Çiçek, “Bu üç devlet adamımızın idamı hala canlılığını koruyor. Bunun sebebi bu olayın toplumsal bilinçaltında derin bir tramvaya sebep olmasıdır. Her gündeme geldiğinde milletin vicdanı kanıyor. Türk milleti bu hadiseyi, merhum Menderes ve arkadaşlarıyla sınırlı görmemiştir. Millet, idam meselelerini kendisinin cezalandırılması olarak telakki etmiş, Menderes ve arkadaşlarını kendi vicdanının sembolü seviyesine yükseltmiştir. Toplumsal psikolojinin hala kanamaya devam eden bu tarafında önemli dersler çıkartılması gerekmektedir” diye konuştu.
MİLLETİ EFENDİLİK SEVİYESİNE YÜKSELTMİŞTİ
Menderes’in Türk milletinin hatırasında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Merhum Menderes, milleti efendilik seviyesine yükseltmiştir. Dağ başlarında unutulmuş insanları hatırlayan merhum Menderes ve arkadaşları olmuştur. Vergi ve askerlik dışında unutulmuş bu millete ilk defa Menderes’in sesi ulaşmıştır. İşte Menderes’in o sesi millet hafızasında hala yankı bulmaktadır. Onun içindir ki bu sesin sahibini ve dava arkadaşlarını milletimiz unutmuyor ve unutmayacaktır.”
1821’den 1961’e kadar sadrazam ya da başbakan idam edilmediğini hatırlatan Çiçek, “Bu idam hadisesiyle siyasi hafızalarda unutulmaya yüz tutmuş çirkin gelenek yeni baştan hatırlanmıştır. Yüce meclisimizin güvenoyu verdiği bir hükümetin parlamento dışı kuvvetlerce devrilmesini, yüce milletimize ve onun iradesine karşı yapılmış kaba bir müdahale olarak, bir suikast olarak telakki ediyor, bu hadiyesi bir defa daha buradan lanetle anıyorum ve telin ediyorum” şeklinde konuştu.
YAZICI: MİLLETİN GÖNLÜ KIRILDI
17 Eylül tarihinin insanlık vicdanında derin yaralar bırakan bir tarih olduğunu ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Demokrat Parti’nin iktidarda olduğu 10 yıl içerisinde Türkiye’de sanayileşme, bankacılık ve ulaşımda önemli projelerin gerçekleştirildiği bir dönem olduğunu hatırlattı. Darbeyle milli iradenin yok sayıldığını, hukukun bir kenara atıldığını ve vicdanların sızlatıldığını ve milletin gönlünün kırıldığını ifade eden Yazıcı, “Sonuçta, milli iradeyi ve hukuku hiçe sayanlar, bugüne kadar yargı önünde hesap vermeseler de milletin vicdanında ebedi mahkum olmuşlardır” diye konuştu.
Adnan Menderes Platformu Başkanı Fatih Kavaloğlu da programa katılarak yaptığı konuşmada, “Onlar kelimenin tam anlamıyla şehittirler” diye konuştu. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV