banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Necip Fazıl unutulmadı.

Doğum yıldönümünde Necip Fazıl Kısakürek unutulmadı. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Büyük Şair’in hayatı ve verdiği mücadele anlatılarak şiirleri okundu.

28 Mayıs 2011 Cumartesi 16:39
Necip Fazıl unutulmadı.
banner264
Necip Fazıl unutulmadı.
Doğum yıldönümünde Necip Fazıl Kısakürek unutulmadı. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Büyük Şair’in hayatı ve verdiği mücadele anlatılarak şiirleri okundu.
Doğumunun 107’inci yıldönümünde Necip Fazıl’ı Anma ve Anlama Programı düzenlendi. Bağcılar Kültür Merkezi’nde, Bağcılar Belediyesi ve Vakıflar İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği programda, öğrenciler, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini okudu. Şairin kendi sesinden hayatını anlattığı görüntülerine de yer verilen slayt gösterisinin yapıldığı programda öğrenciler, Şair’in “Zindandan Mehmet’e Mektup”, “Kaldırımlar” ve “Beklenen Veda” isimli şiirlerini okudu.
Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Düşünce tarihimizde, içinde bulunduğu dönem ile birlikte kendinden sonrasını etkileyen birçok mütefekkirin varlığından söz edebiliriz. Necip Fazıl Kısakürek de bunlardan biridir” dedi.
Necip Fazıl’ın toplumun ilerlemesine öncülük eden önemli bir şair olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, “Üstat, bir fikir ve aksiyon adamıydı” ifadelerinde bulundu. “Necip Fazıl’ı hep doğumu ile hatırlayacağız” diyen Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi’nin eğitim çalışmalarına ve Bilgi Evleri Projesi’ne de değindi. Beşinci bilgi evinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Gençlerimizin ve başarılı öğrencilerimizin ideallerini ve özlemlerini hayata geçirmek için tüm enerjimizi seferber ediyoruz” dedi.

Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş da yaptığı konuşmada, anmaların bir amacının olması gerektiğini söyledi. “Bu programlar sadece onları yad etmek değil, onlar gibi yaşamaktır” diyen Kuş, Necip Fazıl Kısakürek’in cenazesine katıldığını hatırlatarak, “Mahşeri bir kalabalık vardı. Genç nesil onun tabutunu parmak uçlarında taşıdı. Tabiî ki bizim gençlerimizden ümitlerimiz var” diye konuştu.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: Necip FazılUnutulmadı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV