banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Uzman Doktor Ender Saraç: “İftar’da tatlı yavaş intihardır”

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı’nda “Ramazan’da Sağlıklı Beslenme” konulu konferans veren Uzman Doktor Ender Saraç, tok karna tatlı yenmesini, yavaş intihar olarak değerlendirdi.

05 Ağustos 2011 Cuma 02:09
Uzman Doktor Ender Saraç: “İftar’da tatlı yavaş intihardır”
banner266
Uzman Doktor Ender Saraç: “İftar’da tatlı yavaş intihardır”

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı’nda “Ramazan’da Sağlıklı Beslenme” konulu konferans veren Uzman Doktor Ender Saraç, tok karna tatlı yenmesini, yavaş intihar olarak değerlendirdi. Çay şekerinin de insan vücuduna hiçbir faydasının olmadığını söyleyen Saraç, “Beyaz şeker insan vücuduna uyuşturucu, alkol ve sigara kadar tehlikelidir. Beyaz şekeri hayatınızdan çıkarın, ömrünüze sağlıklı beş yıl eklersiniz” dedi.
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı’nda “Ramazan’da Sağlıklı Beslenmek” konulu konferans veren ünlü diyetisyen Doktor Ender Saraç, Ramazan’da nasıl beslenilmesi gerektiğine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Tatlı tüketimine de değinen Saraç, özellikle Ramazan’da tok karna tatlı tüketilmemesi gerektiğini söyledi. “Tok karna tatlı tüketilmesi yavaş intiharla eşanlamlıdır” diyen Ender Saraç, “En büyük hatamız, tok karna tatlı yemek. Çünkü tok karna tatlı yerseniz, vücutta kan şekeri birden bire fırlar ve kan şekerini düşürmek için gerekli olan organ pankreas da aşırı miktarda insülün salgılamak zorunda kalır. O zaman hızlı yaşlanıyorsunuz demek. Kan şekeriniz düşünce yeniden karbonhidrat ve tatlı ihtiyacınız doğar ve bir kısır döngüye girersiniz. Bunun sonu göbek bölgesinde hızlı yağlanma ve obezitedir. Asla tok karna tatlı yemeyiniz. Vücudunuza yapabileceğiniz en büyük hata o olur. Tatlı hiç mi yemeyeceğiz? Elbette yiyeceğiz. Haftada iki üç kere sütlü tatlılar yiyebiliriz” dedi.
BEYAZ ŞEKERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN ÖMRÜNÜZE 5 YIL KATIN
“Ramazan’da yediklerimizden çok içtiklerimiz kilo aldırıyor” diyen Ender Saraç, meyve suları, gazlı içecekler, çay ve kahve gibi içeceklerin iki üç şekerle içildiğini hatırlattı. Beyaz şekerin insan vücuduna hiçbir faydasının bulunmadığını anlatan Saraç, “Beyaz şekerin içinde, vitamin sıfır, minarel sıfır. Beyaz şeker bugün uyuşturucu kadar, alkol kadar, sigara kadar zararlıdır. O yüzden beyaz şekeri hayatımızdan çıkartmayı başarırsanız, ömrünüze en az sağlıklı bir beş yıl daha katarsınız.” dedi.
 
aboneol

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV