banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Haziran 2025 Perşembe

Ünlü fenomen cezaevine gönderildi

Varoştan varoluşa Bağcılar’ın 20 yılı…

Bağcılar, Bakırköy’den ayrılarak ilçe oluşunun 20’inci yıl dönümünü kutladı.

03 Kasım 2011 Perşembe 20:53
Varoştan varoluşa Bağcılar’ın 20 yılı…
banner264
Varoştan varoluşa Bağcılar’ın 20 yılı…
Bağcılar, Bakırköy’den ayrılarak ilçe oluşunun 20’inci yıl dönümünü kutladı. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen programda konuşan Başkan Çağırıcı, “Bağcılar varoştan varoluşa bir şehrin adıdır” dedi.
Bağcılar Belediyesi kuruluşunun 20’inci yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kuruluşundan bu güne Bağcılar’ın geçirdiği dönüşümü anlattı. Bağcılar’ın uzun süre “Varoş” olarak anılan bir ilçe olduğunu hatırlatan Çağırıcı, “Bağcılar varoştan varoluşa bir şehrin adıdır” dedi.
Özellikle rakamlarla 20 yıllık süreci değerlendiren Çağırıcı, “Bağcılar ilçe olduğunda, 270 mandıranın bulunduğu bir ilçe idi ve sadece 12 park vardı. Bugün 175 park parkımız var” diye konuştu.
Bağcılar’ın bugün 738 bin 809 nüfusu ile İstanbul’un en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Çağırıcı, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özellikle eğitimde gelinen noktaya değinen Çağırıcı, ilçede 92 okulun eğitim verdiğini anlattı.
HER GÜN 740 TON ÇÖP TOPLUYORUZ
Bir taraftan çevre duyarlılığını artırmak için diğer taraftan da daha yeşil bir çevre için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, “100 binin üzerinde ağaç diktik. Her gün, 57 araçla 740 ton çöp topluyoruz. İlçemizde üretilen organik çöp miktarı, kişi başı yaklaşık 1 kilogram… 415 kişilik ekibimizle, 22 mahallemizin tamamını, periyodik olarak süpürüyoruz” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÇİFTLERİMİZİ EVLENDİRİYORUZ”

Yapılan çalışmaların yanında, önemli projeler hakkında da bilgi veren Çağırıcı, ihtiyaç sahibi gençlerin 11.11.2011 tarihinde düzenlenecek toplu evlendirme töreni ile evlendirileceklerini söyledi. Ayrıca 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy Yılı olması dolayısıyla içinde Tacettin Dergahı’nın aslına uygun bir yapının da bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin açılışının yapılacağını anlatan Çağırıcı, çok sayıda yeni proje ile Bağcılar’ın çok daha iyi noktalara geleceğini söyledi. Çağırıcı, “Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kurucu Belediye Başkanımız Sayın Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş olmak, üzere Bağcılar’ın gelişiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program 20. Yıl pastasının kesilmesi ile sona erdi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV