banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bahçeşehir Kültür Merkezi açılıyor

Başakşehir, dünya standartlarında bir kültür ve sanat merkezine kavuşuyor.

13 Aralık 2011 Salı 15:07
Bahçeşehir Kültür Merkezi açılıyor
banner264
Bahçeşehir Kültür Merkezi açılıyor

Başakşehir, dünya standartlarında bir kültür ve sanat merkezine kavuşuyor.
18 Aralık Pazar akşamı açılacak Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde, dünyanın en prestijli orkestralarından İngiliz Kraliyet Filarmonu Orkestrası sahne alacak.

Kültür-sanat alanındaki iddialı çalışmalarıyla dikkat çeken Başakşehir Belediyesi’nin, dünya standartlarında inşa edip İstanbul’a kazandırdığı Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi, 18 Aralık Pazar akşamı sanatseverlere kapılarını açıyor. İngiltere’nin en prestijli orkestralarından Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nın konseriyle açılacak Merkez’de, açılış öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

1219 kişinin aynı anda etkinlikleri izleyebileceği bir oturma düzenine, 600 m2’lik bir sahneye ve sahne üzerinde 10 m çapında döner bir platforma sahip olan Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi, en modern ve gelişmiş ışıklandırma ve ses düzeniyle donatıldı. Sahne üzerinde, orkestranın kullanabileceği 40 m2’lik bir orkestra çukuruna da yer verildi.

Ayrıca amfi salonundaki etkinlikler, reji odasından yönetilen 2 hareketli kamerayla 360 derecelik açı ile çekilebilecek, fuaye ve kulislerde yer alan 11 LCD ekrandan yansıtılabilecek.

Bunun yanında merkezde, işitme engelliler için de LOOP adı verilen bir sistemle, radyatörlerden gelen RF sinyallerini boyunlara takılan bant aracılığı ile işitme cihazına ses olarak yansıtan bir hizmet de verilecek.

Kulisleri, modern fuayesi, reji odası ile tam teşekküllü ve büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir hacme ve donanıma sahip Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi, kapılarını 18 Aralık 2011, saat:20.00'de Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nın katılacağı bir konserle açıyor.

Ülkemizde de çeşitli müzisyen ve şeflerle çalışan grup, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İngiltere ziyareti sırasında da bir konser vermişti.

Çok sesli müziğin dünyaca ünlü topluluklarından olan Kraliyet Filarmoni Orkestrası 80 kişilik orkestra ekibi, Orkestra şefi Grzegorz Nowak ve solist Chloe Hanslip ile unutulmayacak bir performans ile bu geceyi taçlandıracak.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal açılış öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını ve dünya standartlarında bir merkeze kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Uysal, Merkezin, İstanbul’un kültür-sanat hayatına bir hareketlilik getireceğine inandığını söyledi.


Bahçeşehir Kültür-Sanat Merkezi
- 1219 kişilik amfi salon

- 600 m2’lik sahne

- Sahne üzerinde 10 m çapında döner platform

- 40 m2’lik sahne orkestra çukuru

- 360 derecelik çekim yapabilen 2 hareketli kamera

- 100 kişilik simultane sistemi

- İşitme engelliler için LOOP sistemi

- 500 m2lik fuaye

- Fuaye ve kulislerde 11 LCD ekran

- VIP dinlenme odası

- Bay ve bayan sanatçılar için 4 bekleme odası 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV