banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bahçeşehir Park’ı ve Çocuk Oyun Alanı yenilendi

Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yürüttüğü özenli bir çalışma ile Bahçeşehir Parkı (Gölet) bölgesi ve mevcut çocuk Parkı’nı yenileyerek Bahçeşehir’e yeni bir nefes alanı oluşturdu.

02 Ekim 2011 Pazar 23:27
Bahçeşehir Park’ı ve Çocuk Oyun Alanı yenilendi
banner264
Bahçeşehir Park’ı ve Çocuk Oyun Alanı yenilendi

Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yürüttüğü özenli bir çalışma ile Bahçeşehir Parkı (Gölet) bölgesi ve mevcut çocuk Parkı’nı yenileyerek Bahçeşehir’e yeni bir nefes alanı oluşturdu.
Başakşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü, iki etaptan oluşan projeyle, bölgede tehlike arz eden ağaçların yerine yeni ağaç dikimini gerçekleştirirken, kullanılamaz durumda olan Çocuk Parkı’nı yenileyerek, çevre düzenlemeleri gerçekleştirdi.

Özelikle astım, bronşit gibi rahatsızlığı olan bölge halkının isteklerini dikkate alarak oluşturulan projeye, bölgede inceleme yapılarak başlandı. Orman Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan araştırmalarda, Bahçeşehir Parkı (Gölet) etrafında ve içinde bulunan Akkavak ağaçlarının pamukçuklar ile insan sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediği, bu ağaçların devrilme tehlikesi arz ettiği tespit edildi. Kesilmesi zorunlu olan ağaçlar, kesilme sebepleri, Orman Mühendisleri Odasından onaylı bültenle 2 ay süreyle bölge halkının bilgisine ve onayına sunuldu.

Halktan alınan olumlu destekle başlatılan projenin birinci kısmında, 9428 m2'lik alanın peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilirken, Bahçeşehir (Gölet) bölgesinde 65 adet Akkavak ağacı kesildi. Kesilen ağaçlar’ın yerine bölge özelliklerine (topoğrafik ve mikro klima) uygun 160 adet ağaç dikildi, ağaç türleri yenilendi ve çoğaltıldı. Ayrıca bu bölgeye 6700 adet çalı, 9500 adet yer örtücü dikilerek, 4000 m2 alan hazır çim ile yeşillendirildi.
Projenin tamamlanan ikinci aşamasında ise; mevcut oyun alanının yetersizliği ve oyun aletlerinden kaynaklanan sorunlar çözümlendi. Eski oyun aletleri yenilenerek, 810 m2'lik alan çocuk kazalarını önlemek için esnek kauçuk (dökme EPDM) ile kaplandı ve 245 m2 Kum oyun alanları yapıldı. 3 alana kurulan ve yeniden düzenlenen Çocuk Park’ı birbirinden renkli park modüleri ile donatılarak çocukların kullanımına hazır hale getirildi.

Konik esnek kauçuk kaplı oyun alanında; düz ve dalgalı kaydırak, tırmanma ağı ve taşı, ahşap merdivenler yer alırken, düz esnek kauçuk kaplı oyun alanında; gemi oyun gurubu, yunus ve peri figürlü tahterevalli, engelliler için fitness salıncak yer alıyor. Kum oyun alanları’nda ise sanatsal heykelcikler kullanılarak oluşturulan salıncaklar dikkat çekiyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü projede ayrıca oyun alanında masal ve hayvan figürlü banklar kullanarak, çocukların parklara olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Engelli Vatandaşlar unutulmadı
2428 m2 andezit, bazalt ve taban tuğlası ve 300 adet dekoratif ışıklı taş ile aydınlatılarak düzenlenen yürüyüş yolları, salıncaklar ile engelli vatandaşların parklardan daha rahat yararlanabilmelerine olanak sağlandı.
Bahçeşehir halkının kullanımına sunulan “Park ve Çocuk Oyun Parkı Projesi” bölgenin çehresini değiştirerek çocukların yüzünü güldürürken, vatandaşların da takdirini kazandı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV