banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bahçeşehir Trafiği Rahat Bir Nefes Alacak

Esenyurt TEM ilave köprü ve bağlantı yolları inşaatı projesi son düzlüğe girdi.

27 Temmuz 2011 Çarşamba 02:24
Bahçeşehir Trafiği Rahat Bir Nefes Alacak
banner263
Bahçeşehir Trafiği Rahat Bir Nefes Alacak
Esenyurt TEM ilave köprü ve bağlantı yolları inşaatı projesi son düzlüğe girdi. Proje bittiğinde Bahçeşehir giriş ve çıkışlarında büyük bir rahatlama yaşanacak, trafik çilesi bitme noktasına gelecek.

Nüfusun ve ona paralel olarak araç sayısının artması nedeniyle artık ihtiyaca cevap veremeyen ve özellikle sabah ve akşam saatlerinde ciddi tıkanıkların yaşandığı Bahçeşehir girişinde ve TEM bağlantı yollarında düzenleme ve genişletme çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Mevcut köprünün yanına 3x1 şeritli bir köprünün eklenmesi, Esenkent-Bahçeşehir yolunun girişinin tünelle geçişi ve köprü bağlantı yollarının inşa edilmesinden ibaret olan projeye, Haziran ayının ortalarında kazma vuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğünün kontrolünde yürütülen ve Başakşehir Belediyesi’nin destek ve takibi altında ilerleyen inşaat çalışamlarında sona doğru geliniyor.
Başakşehir Belediyesi’nin, Bahçeşehir araç-giriş çıkışlarındaki trafiği rahatlatmak amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde yürütüğü çalışmaların sonucu olarak inşaatına başlanan Bahçeşehir-Esenyurt TEM üstü ilave köprü ve bağlantı yolları inşaatı bu yılın sonunda tamamlanıp hizmete açılacak. Esenyurt geçişi ile Bahçeşehir-Hadımköy yolunun giriş trafiğini de rahatlatacak projeyle, bölge sakinlerinin ve özellikle Bahçeşehirlilerin trafik çilesi de sona erecek.
Bölge trafiğine rahat bir nefes aldıracak proje 3 etaptan oluşuyor. 1. etap, Esenyurt tarafındaki trafik sirkülasyonunu rahatlatmak için bağlantı yollarının genişletilmesini Bahçeşehir araç giriş çıkışlarındaki trafiği rahatlatmak amacı ile Bahçeşehir-ve yeni bağlantı yollarının yapılmasını kapsıyor. Bu etabın çalışmaları Esenyurt tarafında, İstanbul-Edirne otoyolunun Edirne istikametinin sol tarafında kalan kısımda yürütülüyor. Buradaki çalışmalar çerçevesinde 25 metre altgeçitle araç trafiğinin rahatlaması sağlanacak. Projenin 2. etabı ise Bahçeşehir ana girişindeki mevcut köprünün yanına yapılacak 3 şeritli bir ilave köprü çalışmasından oluşuyor. Köprünün yapımı bittiğinde çıkış yolu verilmesi için mevcut yollar genişletilecek ve yeni yollar açılacak. Yol genişletme ve ilave yol açılımı için 27 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde alt geçit de proje kapsamında hayata geçirilecek. Alt geçidin akabinde 1500 metre uzunluğunda, bir kısmı bölünmüş yol olmak üzere yol inşasının tamamlanarak köprüyle bağlantısı sağlanmış olacak. Bahçeşehir ikamet edenler için çok önemli olan projede yeni yapılacak köprünün uzunluğu 120 metre, genişliği 15 metre ve 3 şeritli olarak projelendirildi. Köprü 3 orta ayak 2 kenar ayaktan oluşacak ve ön gerilmeli kiriş sistemine göre yapılacak. Köprüde ayrıca 65 adet de kiriş kullanılacak.
Bahçeşehir ve çevresinin trafiğini rahatlatmayı amaçlayan projenin 3. ebatında yapılacak çalışmalar ile de Bahçeşehir B3 kapı girişine alt geçit yapılarak kapı önünün trafik yükünün azaltılması amaçlanıyor. Proje bitiminde kapalı kesiti 160 metre, genişliği 12 metre olmak üzere toplamda 300 metre alt geçit yapılmış olacak. Altgeçidin zemini, dökme sistemine göre imalatı yapılacak. Tüm etaplarda fore kazık kullanılacak. Bu kazıkların uzunluğu yer yer 15 ve 20 metre olarak değişecek.
Bahçeşehir sakinlerinin giriş çıkışlarda yaşadığı trafik çilesini bitirmeyi hedefleyen projenin; bu yılın sonlarına doğru tamamlanıp trafiğe açılması planlanıyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV