banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Çıraklık Eğitim Merkezi kapılarını açtı

Özellikle Kobiler tarafından ihtiyaç duyulan vasıflı işgücünün karşılanmasına katkı sunmak amacıyla Başakşehir Belediyesi’nce yaptırılan “Çıraklık Eğitim Merkezi” eğitim-öğretime başladı.

30 Kasım 2011 Çarşamba 12:35
Çıraklık Eğitim Merkezi kapılarını açtı
banner266
Çıraklık Eğitim Merkezi kapılarını açtı

Özellikle Kobiler tarafından ihtiyaç duyulan vasıflı işgücünün karşılanmasına katkı sunmak amacıyla Başakşehir Belediyesi’nce yaptırılan “Çıraklık Eğitim Merkezi” eğitim-öğretime başladı.
İkitelli Bağcılar-Güngören Organize Sanayi Bölgesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakam¬lığın talepleri doğrultusunda Başakşehir Belediyesi, finansmanını üstlenerek, projelendirip hayata geçirdiği “Çıraklık Eğitim Merkezi”nin inşasını bitirdi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devretti.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek eğitim kurumunun açılışı yapıldıktan sonra, Eğitim Merkezi, geçici olarak hizmet verdiği İOSB genel merkezinden, inşa ve devir işlemleri tamamlanan yeni binasına geçti. Çıraklık Eğitim Merkezinin 2011 Aralık ayı içerisinde ise resmi açılışı gerçekleştirilecek.
Hizmete açılan Mesleki Eğitim Merkezi ile çeşitli sebeplerle eğitimini yarıda bırakarak iş hayatına atılmak zorunda kalanların bu eksikleri giderilmek suretiyle, eğitimde fırsat eşitliğinin yaygın¬laştırılmasına önemli ölçüde katkı sağlanmış olacak. Çırakların bölgelerinde mesleki eğitim veren bu kurumlara kayıt yaptırması yasal bir zorunluluk olduğundan Başakşehir Belediyesi’nce ta¬mamlanan Eğitim Merkezi ile bölgenin bu önemli ihtiyacı da karşılanmış oluyor. İOSB yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bu önemli hizmetten dolayı minnettar olduklarını söyledi.
Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Tatlı, “Şu an okulda ağırlıklı olarak, Motorlu Araçlar Teknolojileri, Metal Teknolo¬jisi, Makine Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknolojisi alanlarında eğitimler veriliyor. 800 m2’lik bir alana kurulan Eğitim Merkezimiz, 7 derslik ve 1 atölyeden oluşuyor” dedi. Tatlı, öğrencilerin mesleki yeterli¬likleri de belgeye bağlanarak resmiyet ve ka¬yıt altına alınmış olacağını belirterek “Öğrencilerimiz 31 meslek dalında, 152 branştan birini seçebilecekleri Mesleki Eğitim Merkezi’mizde, çıraklık eğitimlerini tamamlayanlar kalfalık, kalfalık eğitimlerini tamamlayanlar da ustalık ve usta öğreticilik belgesi alarak mezun olurken, teorik meslek eğitimi gören çıraklar yapılan üretimin kalitesinin yükseltilmesine ve iş veriminin artmasına katkı sağlayacaklar.”dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV