banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

'Açık çek veriyorum, parayı dağıtın'

Eresin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin (73) dahil 6 kişinin tutuklanmasına yol açan 'rezidans yolsuzluğu' ile ilgili hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

24 Kasım 2011 Perşembe 14:42
'Açık çek veriyorum, parayı dağıtın'
banner263
'Açık çek veriyorum, parayı dağıtın'

Eresin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin (73) dahil 6 kişinin tutuklanmasına yol açan 'rezidans yolsuzluğu' ile ilgili hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.
Eresin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin (73) dahil 6 kişinin tutuklanmasına yol açan 'rezidans yolsuzluğu' ile ilgili hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. 6’sı tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada sanıklar önümüzdeki 15 Ocak’ta Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak. Eresin Grubu'nun imar oyunu ile 90 milyon TL’lik ekstra bir rant elde ettiği rapor edilen olay ile ilgili rüşvet trafiği savcılık fezlekesinde tüm çıplaklığı ile ortaya konuldu. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül hazırladığı fezlekede, sanıklar arasındaki rüşvet trafiğinin tüm yönleri ile belgelendiğini bu durumun “Rüşvetin belgesi mi” olur klişesini ortadan kaldırdığına vurgu yaptı.

Eresin Grubuna ait rezidans projesine yönelik soruşturma haksız kazanç iddiasına dayanıyor. İnşaatın emsal değeri 2.50 olması gerekirken bu değerin 8.00 emsal değerine ulaştığı hazırlanan bilirkişi raporu sonrası ortaya konuldu. Bu imar oyunu ruhsata aykırı olarak 31 bin 545 metrekare fazla inşaat yapıldığını ortaya koydu. Beykent’in en merkezi yerinde olan imar oyununa Büyükçekmece Belediyesi’nin göz yumması ise telefon dinlemeleri sonrası ortaya çıkan rüşvet trafiği sonrası olduğu anlaşıldı.

Mühürlü inşaat gece mesaisi!

Dosyanın tutuklu sanıklarından Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Nuraydın Sak, Belediye Başkan Danışmanı Reşat Akçay ve Belediye İmar Müdürü Reşat Akçay’ın yanı sıra Eresin Grubu’nun patronu Ahmet Bircan Eresin, iki şirket çalışanı ve Prodea isimli Denetim Şirketinin yetkilisi Levent Öztürkçine arasındaki telefon trafiği rüşvetin nasıl dağıtıldığını ortaya koyuyor. Nuraydın Sak ve Reşat Akçay’ın kaçak inşaat ile ilgili birçok kez Ahmet Bircan Eresin ile gizli görüşmeler yaptıkları savcılık fezlekesinde anlatıldı. Fezlekede inşaatın mühürlenmesine karşın özellikle geceleri çalışılmaya devam edildiği bu durumun belediye görevlilerinin bilgisi dâhilinde yapıldığı anlatıldı. Fezlekede sanıklar arasındaki rüşvet diyalogları, rezidans yolsuzluğunun nasıl işbirliği halinde yapıldığını, bazı belediye görevlilerinin nasıl ‘hoş tutulduğu’nu gözler önüne seriyor.

Açık çek veriyorum dağıtın parayı

Ahmet Bircan Eresin ile Levent Öztürkçine arasındaki 4 Mayıs tarihli tekefon kaydında Eresin “Nuraydın (Sak) beye dedim hep beraber bu iş için yola çıktık yola devam ediyoruz... Birşeyler lazım ise neyse hazırlıklı geldim ben size açık çek veriyorum. Açık şey veriyorum dağıtın parayı pulu bu işi bitirin.. dedim..” diyor.

Yine bir başka görüşmede Öztürkçine ile Eresin arasınadaki telefon görüşmesinde Öztürkçine “Bu adamı (Yaşar Necmettin Kadıoğlu’nu kastederek) bir çağırırsanız bu adam bana da tavır almış vaziyette çağırın bu adam para istiyor Bircan Amca; çağıralım ben kimden avanta alacağım ki Bircan Amca.. Para almadıkları için yemedikleri için çağırın ben onları” diyor. Yine Eresin ile Öztürkçine arasındaki bir başka görüşmede ise Eresin “İşimiz bitene kadar ayıya dayı demek zorundayız ben üstümde hazırlıklı da geldim de vereyim bu p... k bir miktar ağzını şimdilik tutsun işimizi görsün diye” diyor.

Profesyonel adamım 400 milyar alırdım

Eresin İnşaatın personeli Orhan Demiryürek ile Denetim şirketi yetkilisi Levent Öztükçine arasındaki görüşmede Öztükçine “Ben nasıl gideceğim benden para istiyorlar” diyor, Demiryürek ise “Senden de iyi para istiyorlarmış vicdansızlar” diyor. Levent görüşmenin devamında “Az para istiyorlar ben profesyonel adamım ben benden 150 bin TL ben proje bedeli 300-400 milyardan aşağı istemezdim ben başka türlü bu tür şeylere girmem abi” diyor.

Savcıya baskı için arayış

Yine Orhan Demiryürek ile G. arasındaki görüşmede Demiryürek “İskeleyi kaldırın” diyor G. ise “peki aşağıda çalışma var mı” diyor, Demiryürek ise devamında “Aşağıda içerde gizlice çalışırsın” diyor. 11 Mayıs tarihli bir görüşmede ise Ahmet Bircan Eresin, inşaatı hakkında inceleme yapan Savcı Mustafa Kemal Gül’ün üzerinde baskı kurulması için Murat isimli bir kişi ile görüşüyor ve görüşmenin devamında “ Öyle bir adamımız varsa, ona sözü geçen iş yaptırabilecek. oradan bu işi bitireceğiz abi yüzde yüz bitir de uğraştırp durmasın” diyor.

Rüşvetin belgesi olur!

Savcı Mustafa Kemal Gül hazırladığı fezlekenin değerlendirme bölümünde “Kamu görevlileri olan şüpheliler Nuraydın Sak, Reşat Akçay ve Yaşar Nurettin Kıroğlu’na rüşvet verilmesi eylemlerine bizaat katıldıkları bu eylemi ispatlayan telefon görüşmelerinin şirket merkezinde ele geçen bilgisayardaki kayıtların doğruladığı, ‘rüşvetin belgesi mi olur’ klişesine karşılık bu eylemin birbirini tamamlayan deliller doğrultusunda ispatlandığı anlaşılmıştır” görüşüne yer verdi.

Sekiz sanıktan 6’sı tutuklu

*Eresin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin: (Tutuklu) Rüşvet verme, yargı görevini yapanı etkileme, imar kirliliğine neden olma, mühür bozma

*Orhan Demiryürek: Eresin çalışanı (Tutuklu): Rüşvet verme, imar kirliliğine neden olma, mühür bozma

*Müjgan İnan: Eresin çalışanı (Tutuksuz yargılanıyor): Rüşvet almak ve vermek

*Abdullah Kara: Eresin Çalışanı (Tutuklu): Rüşvet almak ve vermek

*Yaşar Necmettin Kıroğlu (Tutuksuz) Rüşvet almak ve vermek

*Reşat Akçay Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı (Tutuklu) Rüşvet ve Almak

*Nuraydın Sak Belediye Koordinatörü (Tutuklu): Rüşvet almak ve Vermek

*Levent Öztükçine Denetim firması yetkilisi (Tutuklu): Rüşvet verme, imar kirliliğine neden olma, mühür bozma
Dinçer GÖKÇE - ROTAHABER / ÖZEL
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV