banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Akgün’e bir plaket de Fatih Üniversitesi’nden…

Büyükçekmece de eğitime yaptığı katkılardan dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü Fatih Üniversitesi ödüle layık gördü.

25 Eylül 2011 Pazar 00:47
Akgün’e bir plaket de Fatih Üniversitesi’nden…
banner321
Akgün’e bir plaket de Fatih Üniversitesi’nden…

Büyükçekmece de eğitime yaptığı katkılardan dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü Fatih Üniversitesi ödüle layık gördü.
Fatih Üniversitesi 2011-2012 Akademik yılı açılış törenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünyaca saygın bir üniversitenin kendisini eğitime katkılarından dolayı plaketle ödüllendirmesinin onurlandırıcı bir davranış olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı Fatih Üniversitesi’ndeki açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Bir belediye başkanı olarak ülkemin kalkınmasının eğitimden geçtiğine inanan birisiyim. Bu konuda şahsım ve konumum gereği tüm imkanlarımı Türk Milli eğitiminin hizmetine sunmaktan asla vazgeçmeyeceğim”dedi.
Eğitime katkı veya okul yapmanın belediye başkanlarının asli vazifesi olmamasına rağmen var gücü ile eğitime katkıda bulunmaya gayret sarf edeceğini dile getiren Başkan Akgün; “ Belediyemizin koordinatörlüğünde ve eğitim hayırseverlerimizi , eş ve dostlarımızı okul yapmaya teşvik ederek bugüne kadar 30’a yakın okulu anahtar teslimi milli eğitim camiasına kazandırmanın gururunu yaşıyorum”Şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer ve berabarindeki heyetini Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan üç okulun açılışına davet erden Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Bu sene üç okulumuzu tamamlayarak eğitime açtık. Bunlardan biri endüstri meslek lisesi,diğeri ilköğretim okulu öteki de ilçemizde eksikliği oldukça hissedilen imam hatip lisesidir. Eğitimin aydınlattığı ortamlarda cehalet ve kötülük kol gezemez. Milli Eğitime katkı sunan herkese şahsım ve Büyükçekmece hpalkı adına sonsuz şükranlarımı sunarım.”
Törende konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan: “1996 yılında küçücük bir binada eğitime başlayan üniversitemiz bugün bir dünya üniversitesi haline gelmiştir. İlk kuruluşta öğretim dilimiz nasıl olsun diye tartışırken bugün İngilizce ve Türkçe eğitim veriyoruz. 90 ülkeden 863 yabancı öğrencimiz, 38 ülkeden 70 tane akademisyenimiz ve ilk 1000’den 124 öğrencimizle bir dünya üniversitesi haline geldik. Taban puan sıralamasında Tıp fakültesinde birinci İlahiyat ve Hukukta Fakültesinde ise Türkiye genelinde ikinci sıradayız.” dedi.
Müfredatların değişmesi gerektiğinden ve öğrencilere ikinci bir dil öğretmenin gerekli olduğuna dikkat çeken Tekalan, “transdisipliner bir eğitim anlayışımızın olması lazım. Yani, hem dünyayı takip eden ve diğer bilimleri bilen hem de kültüründen ve maneviyatından haberdar insan yetiştirmek gereklidir" diye konuştu.
Tekalan, eğitim konusundan bahsederken Vakıf üniversitelerine devlet yardımı yapılması gerektiği ve akademik çalışmalar için yeşil pasaport uygulamasının yapılmasının elzem olduğunu vurguladı.
Fatih Üniversitesinin akademik yılı açılış töreninde konuşan Bakan Dinçer’de Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün yeni yapılan okulların açılışına mutlaka katılacağını söyledi.
Törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinçer, bir üniversite çatısı altında bulunmanın, öğrencilerle aynı havayı solumanın özlem duyduğu akademik hayatını ve üniversite yıllarını hatırlattığını itiraf etmek istediğini belirtti.
''Hiçbir mekan, makam, mevki ve kurum, üniversite hayatı kadar insanı zenginleştirmiyor'' diyen Dinçer, şöyle devam etti:
''Düşünce evi olan üniversite ikliminin en önemli özelliği farklı fikirlerin bir arada birlikte yaşaması, farklılıklara tahammülün kurumsallaşmasıdır. Özgürlüğün ve hür düşüncenin serpilip geliştiği en değerli zeminlerden biri olan üniversite hem toplumla birlikte, hem de toplumun bir adım önünde olmalıdır. Üniversitenin asli fonksiyonu öncelikle kendi çevresinden başlayarak tüm toplumun entelektüel bilincini evrensel düzeye yükseltmektir. Bu amaçla bilgi üretmek, tahlil etmek, yorumlamak, zenginleştirmek, eleştirmek ve toplumla paylaşmak durumundadır. Üniversitenin tali fonksiyonu ise genel anlamda toplumun, daha dar anlamda piyasanın ihtiyacını karşılayacak eğitim ve öğretim yapmak, meslek edindirmektir.''
Akademik yılın açılışına Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in yanısıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Büyükçekmece Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediye Başkanı DR. Hasan Akgün, çevre ilçe belediye başkanları, öğretim görevlileri öğrenciler katıldı.,
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV