banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

Bahar coşkusu Büyükçekmece’de yaşandı…

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Hıdırellez Şenlikleri muhteşem geçti…

08 Mayıs 2012 Salı 13:23
Bahar coşkusu Büyükçekmece’de yaşandı…
banner312
Bahar coşkusu Büyükçekmece’de yaşandı…
Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Hıdırellez Şenlikleri muhteşem geçti…
Mimaroba’dan şenlik korteji ile başlayan Hıdırellez şenliği, Mimarsinan Atatürk parkında devam etti.
Renkli sahnelerin yaşandığı şenlikte binlerce vatandaş Dilek Ağacına “ “Dostluk, Barış, Bereket” sembolü olan kurdeleler bağladılar...
Etkinlik kapsamında sivil toplum kuruluşlarının açtığı stantları gezen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün açılış konuşmasında ; “Milletleri yaşatan, onları geleceğe taşıyacak olan en önemli etken, onların kültürel değerleri, örf adetleri, kısaca kökleridir. Biz “Hıdırellez” Şenliklerimizde, yüzyıllardır Anadolu’da ve Türk dünyasında kutlana gelen etkinliği Büyükçekmece’de yaşatmak istedik” dedi.
Yaşamın ayrılmaz bir parçası olan bu değerlerin yaşatılırken, insanların ihtiyacı olan eğlenceyi “Hıdırellez” etkinlikleri kapsamında bütünleştirdiğini dile getiren Başkan Akgün,”Şenliği düzenlerken, kültürel ve geleneksel değerlerimizi, sadece hoşça vakit geçirmek temasından çıkarıp eğlenirken bilgilendirmek, gelecek nesillere aktarmak düşüncesindeyiz. Hayatınızın hep bahar güzelliği içinde geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Mimarsinan sahilinde Mübadillerin temsili karaya çıkışı ile devam eden program, Suzan Kardeş, Murat Balkan ve Makedonya Aguşev Brass Band Orkestrası ve Fasafisa Dans ve Müzik Grubunun gösterileri ile devam etti.
Gösterilerden sonra Büyükçekmece Roman Orkestrasının seslendirdiği güzel parçalar dinlendi ve Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür ve Sanat ve Eğitim Merkezi Üsküp Yöresi Halk Oyunları izlendi.
Yarışmalar bölümünde; Mimarsinan Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile hazırlanan Bireysel Dans – Göbek atma yarışmasında,1.Süleyman Bekar, 2.Asiye Vardar, 3.Mustafa Terbiyeci, Onursal Hediye ise Engelli Özlem Korkmaz’a, Çalgını kapta gel yarışmasının ödülü de Romen Orkestrasına verildi. Yelken Klübü işbirliği ile hazırlanan Uçurtma Yarışmasında 1.Kaan Engin, 2.Dilara Kıratlı, 3.Mustafa Batın, 4.Beril Cengiz, 5.Nisa Çallı’ya,
Tüm musiki dernekler işbirliği ile hazırlanan En iyi ses yarışmasında Mansiyon Yunus Emre Kurt’a 1. Büşra Erdönmez, 2.Alper Kılınçoğlu, 3. Gül Kader Ercan’a verildi. Güzellik yarışmasında, 1.Rabiya Fehimli, 2.Miray Yanık, 3.Aysun Donat, Mansiyon ödülü Burçin Arslan, Juri Özel Ödülünü Ecem Kaykılmaz’a, en son yarışma olan Tavla yarışmasında 1.Ahmet Sönmez, 2.Ayla Ar, 3.Orhan Geltekin aldı.
Yarışmalardan sonra sahne alan Makedonya Aguşev Brass Band Orkestrası eşliğinde sahne alan Murat Balkan ile Suzan Kardeş verdikleri konser ile tüm Büyükçekmece halkını coşturdu.
Gecenin son finalinde yakılan “Hıdırellez” ateşinden atlayan Büyükçekmeceliler birbirinden güzel dilekler geçirerek baharı Mimarsinan sahilinden karşılamış oldular.
Etkinliğe binlerce vatandaşın yanı sıra STK’lar ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı… 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV