banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
03 Temmuz 2025 Perşembe

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

Beykent sakinleri deprem konusunda bilgilendirildi…

Büyükçekmece Belediyesi deprem konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor…

23 Kasım 2011 Çarşamba 23:45
Beykent sakinleri deprem konusunda bilgilendirildi…
banner291
Beykent sakinleri deprem konusunda bilgilendirildi…

Büyükçekmece Belediyesi deprem konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor…
Depremde panik ve hareketli eşyaların ölüm ve yaralanmalara neden olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediyesi Sivil savunma Müdürü Cengiz Topel Yaylacı, önceki gün İlçenin en eski ve en yüksek yapılarından biri olan Büyükçekmece Beykent 14.Blok sakinlerine depremle ilgili seminer verdi.
İstanbul’da olası bir depremde nelerin yapılması gerektiğini adım adım site sakinlerine anlatan Yaylacı; “Deprem başladığı sırada kesinlikle panik yapmamalı, merdivenleri kullanmamalıyız. Çünkü merdivenler ana binadan bağımsız olarak sallanırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı deprem sırasında devamlı olarak birbirine çarparlar. Ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşene kadar bu olay bu şekilde devam eder” dedi. Evde bulunan eşyaların duvara sabitlenmesinden bahseden Yaylacı; “Evimizde bulunan beyaz eşya, dolap ve özelliklede koridorda bulunan portmantolarımızı mutlaka duvara L şeklindeki demirlerle sabitlememiz gerekir, çünkü sabitlemediğimiz takdirde deprem anında kaçarken önümüze yıkılacak ve kaçışımızı engelleyecektir” şeklinde konuştu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı ile bu tür bilinçlendirme seminerlerini başlattıklarını anlatan Yaylacı; “Amacımız deprem gibi afetlere karşı insanımızı bilinçlendirerek olası bir afet anında paniklememelerini sağlamaktır” dedi.
Seminer sonrası görüşlerini bildiren site sakinlerinden Yazar Nihat Altınok da insanları olası afetlere karşı bilgilendirmek için bu tür seminerlerin verilmesini sağlayan Başkan Akgün’e teşekkür ederek, Sivil Savunma Müdürü Yaylacı’ya kaleme aldığı “Labirent Çığlıkları” isimli kitabını hediye etti.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV