banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

Bilirkişiler: Alkent'de KMK olmaz

Kat Mülkiyetine geçtik yalanını bilirkişi ortaya çıkardı...

01 Mayıs 2012 Salı 16:57
Bilirkişiler: Alkent'de KMK olmaz
banner304
Bilirkişiler: Alkent'de KMK olmaz
Kat Mülkiyetine geçtik yalanını bilirkişi ortaya çıkardı...

Kat Mülkiyeti skandalı ve KMK ya geçtik yalanı, nasıl ortaya çıktı? İstanbul Büyükçekmece Alkent 2000 Mahallesi 'nde, bilirkişiler yeni bir KMK skandalı ortaya çıkardı.

A. Hukuk Mahkemesi e. hakimi Adil Gürbüz ve Mali Müşavir Cemil Nur 'un ortak hazırladığı 10 sayfalık bilirkişi raporunda, Kat Mülkiyeti Kanunu ( KMK ) ile ilgili önemli belgeler tespit edildi.

Devam eden 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 2010/ 1385 E. dosya için bilirkişi olarak görevlendirilen Gürbüz ve Nur, kendine çamlıca sitesi diyenleri şok edecek, yok edecek şu kararı verdi:

" 23.06.1965 tarihli 634 sayılı Kat Müliyeti Kanununda 14.11. 2007 de kabul edilen, 5711 sayılı kanunla yapılan değişiklik hükümlerinden 66. maddesinde, toplu yapının tarifi yapılmış, 634 sayılı kanuna 65. maddeden sonra gelmek üzere " toplu yapılara ilişkin özel hükümler " başlıklı " 9. bölüm " altında 66- 74 maddeler ilave edilmiştir.

Kanunun geçici 3. maddesinde, bu kanunun yürürlüğe girmesinden önce kurulan toplu yapılara ait yönetim planlarının, yürürlük tarihinden itibaren en geç 6 AY İÇİNDE BU KANUN HÜKÜMLERİNE UYARLANMASI yazmakta.
Toplu yapı yöneticisi seçiminin en geç yönetim planının değişimini takip eden 3 ay içinde yapılacağı belirtilmiştir. "

Yönetim planının 14.11.2007 tarihinden itibaren 6 ay içinde kanun hükümlerine uyarlanması gerekmektedir. Dosya da değişen KMK hükümleri dikkate alınarak uyarlama yapılmış yönetim planına rastlanmamıştır. "

YARGITAYCA VE HUKUKEN YOK OLAN SİTE !

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi 17 Haziran 2010 da verdiği 2010/ 10393 E. ve 2010/ 10830  kararda;
" Birden çok parselde kurulu YERDE, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. dedi.

Yani Alkent 2000 Mahallesi'nde bir site yok! KMK uygulanamadığı için, bir yönetim, işletme projesi, ortak gider, avans olmaz demek. Mahallede yönetim planı olmaz!!

1990 da kurulan çamlıca ve yeditepe diye 2 kısımdan olan, Alkent 2000 sitesi.
3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle aynı adla mahalle oldu. Yani mahalle olmadan evvel bu 2 sözde site vardı. Mahalle olduktan sonra kurulan yeni bir site değiller. Bunun için mahallelerde de site olur lafı yalan!. Akıl karıştırmaya yönelik..

Bağımsız parsellerde 2 katlı villalarda oturan insanların çöpleri haftanın 3 günü belediyece toplanıyor. Polis güvenliği sağlıyor. Bedaş sokak aydınlatmalarını yapıyor.
112 ambulans ve sağlık hizmeti veriyor. Elektrik, su, doğalgaz saatleri bağımsız.

Buna rağmen insanlardan ayda bin 250 lira senede 16 bin lira civarında aidat adı altında yetkisiz/ usulsüz para toplanıyor diyen Dursun Boran, " zulüm her türlü haksızlıktır.
Zorla, icra tehdidiyle istenen aidat dolandırıcılığa girer. Kimse aidat ödemesin. Mahallede aidat ve ortak gider olmaz. Yapılan harcamalar şahşi, lüx harcamalardır, mahalle sakinlerinin ortak olması gerekmez.
Mahallede muhtarlık varken, 2. ci bir yönetim olamaz. Mahalle olan yerde KMK ve yönetime gerek yok. Yok hükmünde ki insanlar senelerce yetkisiz şekilde trilyonlarca lira para topladılar. Devletin yoluna bariyer koyup, özel mülk havası verdiler. Hileyle insanları kandırdılar, aldattılar. Mahalle olduktan sonra işletme projesi ve yönetim planı hükümsüzdür  " diyor.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV