banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Büyükçekmece Cem evi’nin temelleri atıldı…

CHP Genel Başkan Yardımcı Gürsel Tekin “Her ilçede sosyal belediyecilikten anlayan, bir Hasan Akgün yok ki halkın derdinden ve dilinden anlasın” dedi.

28 Mart 2012 Çarşamba 21:06
Büyükçekmece Cem evi’nin temelleri atıldı…
banner311
Büyükçekmece Cem evi’nin temelleri atıldı…
CHP Genel Başkan Yardımcı Gürsel Tekin “Her ilçede sosyal belediyecilikten anlayan, bir Hasan Akgün yok ki halkın derdinden ve dilinden anlasın” dedi.
Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin(BABED) işbirliğiyle yaptırılan “Büyükçekmece Cem Evinin” temelleri bugün yoğun katılımlarla atıldı.
Temel atma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece de bir ilke daha imza attıklarını söyledi. Başkan Akgün; “ dört kat, 2400 m2 kapalı alan üzerinde kurulacak olan bir Cem evi yapıyoruz. Kardeşliğin, dostluğun olduğu bütün inanışların bir birine saygı duyduğu ilçemizde “cem evi “ eksiğimiz vardı. Bu eksikliği de bugün ki temel atma töreniyle giderdik. İçinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağı yemekhane, gasilhane, cem yapılacak salonların yanı sıra toplantı ve çok amaçlı salonların da olacağı cem evinin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.
Ortak mirasa sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Başkan Akgün laik devlet anlayışının gereklerini yerine getirdiklerini belirtti. Başkan Akgün; “Cemevi ihtiyacımız varsa cem evi,cami ihtiyacımız varsa cami,kilise ihtiyacımız varsa kilise yaptıracağız.Bizim inancımız bunu gerektirir.Biz insanların vicdanlarına ve dinlerini içeren yorumlar yapamayız.Bizi biz yapan değerlerimizden de asla vazgeçemeyiz.Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Bizde sosyal belediyeciliğin gereğini yaptık” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Cem Evlerine yasal statü verilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi; “ Biz inançları sadece vicdanlara bırakamayız. Buna yasal statü kazandırmak zorundayız. Her yerde Hasan Akgün gibi duyarlı belediye başkanı bulmak zor.”
Muharrem ayına Cemevi’nin yetişmesini temenni eden Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz; “ Büyükçekmece de okulu, camisi, müftülük sitesi derken nihayet sıra Cem evi’nin yapımına da geldi.Bu da bir eksiklikti. Belediye Başkanımız bu eksikliği de giderdi. Temennim en kısa zamanda bitirilir de biz de Muharrem ayında orucumuzu burada açarız”dedi.
Temel atma töreninde ki semah gösterisini izlerken Allah, Muhammed ve Ali kelimelerinin ne kadar birleştirici olduğunu belirten Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin de, halka birlik mesajları verdi.
Büyükçekmece Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin(BABED) Kurucu Başkanı Hüseyin Gültekin ise Başkan Akgün teşekkür etti.
Dualarla temelleri atılan Cem evinin açılışına Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,CHP İlçe Başkanı Kerim Menteşoğlu,Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin,Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri, ,Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruşu Başkanı katıldı.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV