banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

Büyükçekmece Kranj kardeşliği emin adımlarla ilerliyor

Slovenya'nın Kranj şehri ile Büyükçekmece Belediyesi arasında 13 Şubat 2014 tarihinde imzalanan "Kardeş Şehir İlişkisi Sözleşmesi" belirlenen hedefleri açısından emin adımlarla ilerliyor.

16 Eylül 2014 Salı 13:06
Büyükçekmece Kranj kardeşliği emin adımlarla ilerliyor
banner321
Büyükçekmece Kranj kardeşliği emin adımlarla ilerliyor

Slovenya'nın Kranj şehri ile Büyükçekmece Belediyesi arasında 13 Şubat 2014 tarihinde imzalanan "Kardeş Şehir İlişkisi Sözleşmesi" belirlenen hedefleri açısından emin adımlarla ilerliyor.

Kardeş şehir Kranj'ın Belediye Başkanı Mohor Bogataj, 30 Mart Yerel Seçimleri ve 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü yalnız bırakmamıştı. Bogataj'ın daveti üzerine Kranj'a giden Başkan Akgün ve beraberindeki heyet 5. St Sava Folklor Festivali'ne katılarak bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Her alanda işbirliği yapılacak

Ziyarette, AB üyesi Slovenya'nın Kranj şehri ile AB'ye aday Türkiye'den kardeş şehir Büyükçekmece arasında bir dizi temas sağlandı. Bu kapsamda, AB projelerini gerçekleştirmek ve başta festivaller olmak üzere kültür-sanat alanlarında koordineli çalışmak, iki ülke sanayi birlikleri ile ticaret odaları arasında işbirliği ağı kurmak gibi konularda ortak hareket etme kararı alındı.

Ziyaret süresince yapılan saha çalışmaları, toplantılar ve görüşmeler sonucunda Kranj şehrinin yatırım potansiyeli tespit edildi. İki kardeş şehir arasında oluşturulabilecek tüm ortaklıklar, ilgili ve yetkili kişilerce tartışıldı, listelendi.
Stratejik işbirliği geliştirilecek

Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Başkan Akgün ve beraberindeki heyet, Slovenya Ticaret Odaları Başkanı Branko Meh, Kranj Ticaret Odası Başkanı Ludvik Kavčič ve başkan yardımcıları Mirjana Grasic Sircelj, Toni Magdic, Kranj İş Güvenliği Odası Başkanı Milan Srna ve yılda 400 bin kişinin ziyaret ettiği Postojna Turizm Mağarası İşletme Genel Müdürü Marjan Batagelj ile görüştü.

Kranj yerel basını ve Slovenya ulusal basınına da demeç veren Başkan Akgün, Kranj'ın Avrupa'nın ortasında bir cazibe merkezi olduğunu, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini kardeş şehirler arasında da geliştireceklerini kaydetti.

5 Ekim'deki Slovenya Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Başkan Bogataj'a şans ve başarılar dileyen Başkan Akgün, "Sayın Bogataj'ın seçimi kazanacağına ve ilişkilerin eğitim, kültür, sanat, ekonomik alanlarda hızla gelişeceğine inancım tamdır" dedi.

Heyet Büyükelçi Kaleli ile görüştü

Büyükçekmece heyeti Slovenya Lübyana'daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Serra Kaleli'yi de ziyaret etti. Büyükelçi Kaleli, Büyükçekmece ve Kranj arasında gerçekleşen kardeşlik bağlarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kaleli, işbirliği ağları kurmada, ortak projeler geliştirmede katkı sağlamak istediğini belirtti. Slovenya'nın en büyük fuarı olan Celje Uluslararası Ticaret Fuarı'nda da görüşmeler yapan Başkan Akgün ve beraberindeki heyet, Kranj kardeş şehrinin "Şehir Kütüphanesi" ve "Şehir Müzesi" projelerini de Büyükçekmece'de değerlendirmek üzere ayrıntılı olarak inceledi. Heyet, Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Tito'nun makamı olarak da kullandığı Brdo Kalesi'ni ziyareti etti. Ziyarette dikkat çeken bazı detaylar, yapımı devam eden Büyükçekmece halkının yeni evi Büyükçekmece Belediye binasının mimarisine katkı sunacak.

Kranj heyeti Büyükçekmece'ye gelecek

Yapılan ziyaretin her iki şehir için çok verimli geçtiğini açıklayan Başkan Akgün, Slovenya Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Kranj Belediye Başkanı Mohor Bogataj'ın heyeti ile birlikte Büyükçekmece'yi ziyaret edeceğini belirtti. Ziyaret esnasında sanayi birlikleri, ticaret odaları ve bireysel girişimciler ile kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki heyette, Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Meclis üyeleri Önder Eryiğit, Cemal Kaya ve Danışmanlar Coşkun Kaynak, Haluk Baydarol, Dış İlişkiler Müdürü Selin Burçak Ünal, Avukat Kerim Menteşoğlu ve İşadamı Güray İnangil yer aldı.​​

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV