banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Büyükçekmece Meclisin de Yat Krizi!

Yat Limanına Maliye el koydu. Hasan AKGÜN öfkesini kustu. Mecliste 'Hazineye devredilen Marina'nın durumu konuşuldu. Meclise başkanlık eden Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin'i meclisten kovdu.

08 Aralık 2012 Cumartesi 00:24
Büyükçekmece Meclisin de Yat Krizi!
banner267
Büyükçekmece Meclisin de Yat Krizi!

Yat Limanına Maliye el koydu. Hasan AKGÜN öfkesini kustu. Mecliste 'Hazineye devredilen Marina'nın durumu konuşuldu. Meclise başkanlık eden Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin'i meclisten kovdu.


Ulusal Medya ve Birçok haber sitesi "Yolsuzluk ve Haksızlıklara Karşı Mücadele Derneğinin 2006 Yılında başvurusu ile başlayan hukuki mücadele devam ettiği. Büyükçekmece Belediyesi, yat limanı yapmak için kiraladığı arazide hem kaçak yapılaşmaya göz yumdu hem de projeyi yetiştiremedi. Maliye de, araziyi geri aldı.Yolsuzluk ve Haksızlıklara Karşı Mücadele Derneği Başkanı Ece Soysev, bir kez daha haklılığımız ortaya çıktı demişti."

BAKANLIK SON NOKTAYI KOYDU

Maliye Bakanlığı, yapılan protokol çerçevesinde iki yıl içinde bitirilmesi gereken projeyle ilgili şikayetleri dikkate alarak Büyükçekmece'ye müfettiş gönderdi. Müfettişlerin yaptığı incelemede, "İki yıl içinde bitirilmediği, ödenmesi gereken hasılat payının ödenmediği, protokol hükümlerine aykırı davranıldığı, kıyı kanununa muhalefet edildiği ile imar mevzuatına aykırı yapılar gerçekleştirildiğini" tespit ederek rapor hazırladı. 13 Kasım'da Maliye Bakanı adına Daire Başkanı Mustafa Burak Keskin imzalı yazıda şu görüşlere yer verildi: "Bakanlığımız ile Büyükçekmece Belediye Başkanlığı arasında 2009 tarihinde imzalanan kullanma izin sözleşmesinin 4. maddesine aykırı davranıldığından, 13. madde gereği kullanma izni sözleşmesi fes edilmiştir..."  

Bu haberler Büyükçekmece meclis toplantısında tartışmalara neden olurken. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün. Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin ise ''Ben yıllardır Büyükçekmece'de yaşayan vatandaşım. Yazılan bu haberlerin yanlış olduğunu düşünmüyorum' diye konuşmaya başladığında, Akgün 'Sen kimsin bakalım açıklama yapıyorsun. Atın bunu dışarı' diye sert çıktı. Ak Parti Partili belediye meclis üyeleri  İbrahim Bilgin'in koluna girerek dışarı çıkardılar. Daha sonra Ak Parti meclis üyesi Recep Alpaslan ve AKP'li üyelerden Gülbin Ceylan, Akgün'ün bu çıkışına  sert tepki gösterdiler. Haberlerin doğru olduğunu belirten Meclis üyeleri. Gazeteler, internet haber siteleri çalkalanıyor. Hasan Akgün görmüyor mu dediler.


 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV