banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
09 Mayıs 2024 Perşembe

Benzin ve motorine indirim geliyor

Çöp konteynerleri yer altına alınıyor

Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz ve sağlıklı bir Büyükçekmece için ilçede 100 adet yer altı çöp konteynerini yerleştirmeye başladı.

02 Eylül 2012 Pazar 12:52
Çöp konteynerleri yer altına alınıyor
banner267
Çöp konteynerleri yer altına alınıyor

Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz ve sağlıklı bir Büyükçekmece için ilçede 100 adet yer altı çöp konteynerini yerleştirmeye başladı.
Büyükçekmece genelinde Konteynerler’in yeraltına alınırken Temizlik İşleri Müdürlüğünce Büyükçekmece ve Mimarsinan’ın pilot bölge olarak seçildiğini kaydeden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,” Belirlenen çöp toplama noktalarına yerleştirilen konteynerler yer altına yerleştiriliyor. Özellikle yaz aylarında yazlıkçıların gelmesiyle artan ilçe nüfusundan dolayı organik atıkların, konteynerlerin dışına taşarak kötü görüntü ve koku oluşturuyordu” dedi.
Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait özel araçlarla bu konteynerlerin her gün boşaltılacağını söyleyen Başkan Akgün,”Yaptığımız program kapsamında kısa sürede çağın getirdiği yenilikleri her zaman uygulayan Büyükçekmece’de hem sağlıklı, hem de daha çağdaş olan yeraltı çöp konteyneri sistemini ilçe genelinde yaygınlaştırmış olacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Akgün, sağlıklı yaşamın sağlıklı ortamlarla sağlanabileceğine dikkat çekerek, “Çöp konteynerlerini yeraltına alıp, düzenli olarak boşaltılması ile hem çevre kirliliğini önleyeceğiz, hem de Büyükçekmece’yi çöp kokularından arındırmış olacağız” dedi.
Yerleştirilecek olan çöp konteynerlerinin 1,5 metre derinlikte olacağını belirten Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;” Bu sistemde klasik yerüstü çöp konteynerinden farklı olarak, çöpler yeraltında depolanır. Yeraltının ısısı, zeminden daha düşüktür. Konteynerler güneş ışığı almadığından evsel atıklar koku yapmaz ve bakteri üretecek ısıya ulaşamaz. Metal olmadığından toplama sırasında gürültüye sebep olmaz. Ayrıca, görsel olarak çöp konteyneri gibi değil, şehir estetiğine uygun olduğundan görüntü kirliliği de yaratmaz” şeklinde konuştu. 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV