banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Cumhuriyet'in 88.yıldönümü AKM'de kutlandı...

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyetimizin 88. yılı kutlama etkinliği Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muavvit salonunda gerçekleşti.

31 Ekim 2011 Pazartesi 13:09
Cumhuriyet'in 88.yıldönümü AKM'de kutlandı...
banner312
Cumhuriyet'in 88.yıldönümü AKM'de kutlandı...

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyetimizin 88. yılı kutlama etkinliği Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muavvit salonunda gerçekleşti.
Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “ Türkiye Cumhuriyeti sanıldığı kadar kolay kurulmadı. Hem Çanakkale’de hem de Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz açlık ve yokluk içerisinde bu ülkeyi esir olmaktan kurtardılar. Ülkemizde belirli sıkıntılar yaşansa da bu vatanda Cumhuriyet asla yıkılmayacaktır” dedi.
Konuşmasına kendi yazmış olduğu makaleyi okuyarak duygularını dile getiren Başkan Akgün, “Bugün neyi kutluyoruz” sözlerine başlayarak,” Bir dönem dünyaya hükmedenler gelişen çağlara uyum sağlayamadığı için biten Osmanlı İmparatorluğu’nun külleri üzerine bir avuç vatan kahramanının bu millet asla esir olmaz diyerek canları pahasına kurtardıkları vatan üzerinde kurdukları cumhuriyetimizi kutluyoruz.
Bugün Yarbay Mustafa Kemalin komutasında yazılan muhteşem Çanakkale destanı ile temelleri atılan özgürlük ve bağımsızlığımızın 88. Yılını kutluyoruz.
Bugün Türklüğünü unutup kendi çıkar ve menfaatleri için emperyalist güçlerin mandasını kabul etmeyi kurtuluş gören bazı Osmanlı yöneticilerinin her türlü yetkisini elinden alıp hakkında yakalama ve hatta idamın fermana çıkardıkları kahraman Türk milletinin bağrından çıkan 20. Yüzyılın lideri Mustafa kemal Atatürk’ün Anadolu ya geçip özgürlük ve bağımsızlık ateşini yaktığı günü kutluyoruz.
Bugün Mustafa Kemalin yaktığı Özgürlük ateşiyle yürekleri yanar dağa dönen kahraman Türk milletinin ağaya kalkmasının mahsulü olan Cumhuriyetimizi kutluyoruz.
Bugün İzmir’i işgal eden Yunan ordusunun komutanlarının ayaklarına serdikleri kırmızı halının üzerine canımızdan daha aziz bildiğimiz Türk bayrağını seren vatan hainlerini de yenerek kurduğumuz Cumhuriyetimizi kutluyoruz.
Bugün tüm imkansızlıklara ve zorluklara rağmen imanlı, inançlı millet ve ordusuyla ya istiklal ya ölüm diyerek başlattığı büyük taarruzla Anadolu dan söküp attığı düşmanı İzmir den denize döken Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurdukları ve bizlere emanet ettikleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 88. Yıl dönümünü kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun.
Bugün neye kahrediyoruz…
Bugün kimsenin ummadığı bir mucizeyi gerçekleştirilerek ateş çemberi içerisindeyken Mustafa Kemalin kurduğu ve yükseltmek için bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini hala çağdaş medeniyet düzeyine çıkartamadığımıza kahrediyoruz.
Bugün en zayıf zamanımızda en güçlü yedi düvenin birleşip yok etmek istediği ama mağlup edemediği milletimize hala üçüncü sınıf muamelesi yapılmasına kahrediyoruz.
Bugün büyük Önder Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile bize vermek istediği mesajları iyi anlamayıp ülkemizi çağdaş medeniyet düzeyine çıkartamadığımıza kahrediyoruz.
Bugün ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun ilke ve hedeflerini daha iyi anlayamadığımıza kahrediyoruz.
Bugün hala ülkemizde milli gelirin eşit olarak dağıtılamamış ve ülkemizin her bir yanının eşit kalkındırılamamış olmasına üzülüyor ve kahrediyoruz.
Ama biliyoruz ki biz millet olarak bu üzüntüleri aşacak kudret ve kuvvete sahibiz. İnanıyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine mutlaka ama mutlaka ulaşacağız. Ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız.
Yaşasın Cumhuriyet ,Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Ne mutlu Türküm Diyene…”şeklinde konuştu.


Cumhuriyetimizin 88. yılı kutlama programına konuşmacı olarak katılan Yrd.Doç.Dr. Necati Ulunay Ucuzsatar’ın vermiş olduğu Atatürk ve Cumhuriyet konferansında; Atatürk ve Cumhuriyet sözcükleriyle özetleyerek “Türk Devrimi”nin, topluma iyi anlatılması gerekmektedir. Cumhuriyet Ulusal Egemenliği ifade eder. Ulusal Egemenlik kavramını anlamadan Cumhuriyet’i anlamak mümkün değildir.”dedi.
Ulusal egemenliğin temelinde tam bağımsızlığın yer aldığını belirten Ucuzsatar, Atatürk’ün bu yönde verdiği mücadeleyi anlattı. Atatürk’ün gericiliğe, yobazlığa taviz vermediğini ve gelişmekten yana olduğunu dile getiren Ucuzatar, “Atatürk çağların adamıydı. Atatürk’ü iyi anlamak, algılamak zorundayız. Atatürk demokratik bir Cumhuriyet’i hedeflemiştir ve gelişmekte olan ülkeler Atatürk’ü hala bir model olarak görmektedir.” diye konuştu.
Konuşmacı Yrd.Doç.Dr. Necati Ulunay Ucuzsatar’ın teşekkür plaket takdiminden sonra salonda Türk bayrakları sallanarak hep bir ağızdan 10 yıl marşı söylendi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamasına; Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral, Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Av.Kerim Menteşoğlu, CHP İL Genel Meclis Üyesi Mali Müşavir Mehtap Tazegül, Büyükçekmece sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda Büyükçekmece halkı katıldılar. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV