banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

Kaçak Rezidans İnşaatı Devam Ediyor!

Büyükçekmece Belediyesi ‘Eresin Life Center’ için neyi bekliyor. Büyükçekmece Belediyesi Encümen kararlarını neden uygulamıyor.

05 Mart 2013 Salı 23:04
Kaçak Rezidans İnşaatı Devam Ediyor!
banner291
Kaçak Rezidans İnşaatı Devam Ediyor!

Büyükçekmece Belediyesi ‘Eresin Life Center’ için neyi bekliyor. Büyükçekmece Belediyesi Encümen kararlarını neden uygulamıyor.


Bina mühürlenmiş çalışmalar durdurulmuştu!

‘Eresin Life Center’ rezidanslarının inşaat ruhsatlarında hileli olduğu ve fazladan inşaat yapıldığı.
Büyükçekmece’de Eresin Grubu’nun yaptırdığı 20 katlı ikiz rezidansların hem ruhsatı hileli çıktı hem de 31 bin 545 metrekare fazladan inşaat yapılmıştı.

Büyükçekmece Belediyesi Encümen kararı ile para cezası ve yıkım kararı almıştı.

‘Yolsuzluklara ve Haksızlıklara Karşı Mücadele Derneği’nin yaptığı suç duyusu üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı ‘İmar Kirliliğine Neden Olma’ suçlamasıyla Eresin Life Center projesiyle ilgili inceleme başlatmış. Bilirkişilerin inşaatla ilgili hazırladığı 35 sayfalık raporda skandal ortaya çıkmıştı.

Rapora göre; Ruhsat alınmadan yatırılması gereken harç 11 Eylül 2000 tarihinde yatırıldı. Ruhsat ise geriye dönük olarak, 17 Ağustos Marmara Depremi’nden 5 gün önce 12 Ağustos 1999 tarihinde verilmiş gibi gösterildi. Böylece 11 yıl öncesinin parasıyla 57 bin 316 TL daha az harç yatırıldı.

SKANDALAR ZİNCİRİ ORTAYA ÇIKTI!

Rüşvet kayıt altında!

ELDEN YAPILAN ÖDEMELER’
Soruşturma dosyasına giren belgelere göre A.K., ‘Elden yapılan ödemeler’ ve ‘Günlük kasa föyü’ adı altında iki ayrı kayıt tutmuş. ‘Elden yapılan ödemeler’ başlığı altındaki notlarda, paranın şirketin yapı denetimcisi L.Ö.’ye elden verildiği, rüşveti dağıttığı görülüyor. L.Ö.’nün elden dağıttığı miktarın kayıtları şöyle:
- İSKİ S.B.’ye verilmek üzere (Kanal ruhsatı için) 5 bin TL,
- Belediye Özel Harcamalar L. Bey eliyle 50 bin TL,
- İSKİ S.B.’ye verilmek üzere (Kanal ruhsatı için) L. Bey eliyle 3 bin TL,
- Belediye için verilen 33 bin dolar L. Bey eliyle,
- Ek işler için verilen L. eliyle 45 bin TL.

Obez rezidans başlığıyla gündeme getirdiğimiz kaçak rezidans vurgununun ardından operasyon düzenlenmiş, aralarında Ahmet Bircan Eresin ile muhasebecisi A.K.’nin de bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, daha sonra soruşturmayı genişletmiş, ikinci operasyon Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilmişti. Gözaltına alınan belediye yöneticileri Nuraydın Sak ve Reşat Akçay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Başkana meyve, müdüre yeni yıl hediyesi
A.K.’nin ‘Günlük Kasa Föyü’ başlığıyla tuttuğu kayıtlara göre denetime gelen zabıta, polis ve BEDAŞ çalışanları başta olmak üzere birçok kamu görevlisine rüşvet verildiği görülüyor. Tapu çalışanlarına hediyeler alındığı, yemek ve sigaralar ısmarlandığı da yine kayıt altında.

Rüşvet Skandalı yargıya taşınmış Bakırköy Ağır cezada davaları devam ediyor.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV