banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Obez rezidans rüşveti 500 bin lira

Eresin Life Center soruşturmasında şok gelişme. İddiaya göre rüşvetin belgesi hard diskten çıktı.

30 Eylül 2011 Cuma 07:12
Obez rezidans rüşveti 500 bin lira
banner265
Obez rezidans rüşveti 500 bin lira
Eresin Life Center soruşturmasında şok gelişme. İddiaya göre rüşvetin belgesi hard diskten çıktı. Belediyenin 'işlerin kolaylaşması' için 500 bin lira aldığı öne sürülüyor
Kaçak rezidans vurgunundan çarpıcı detaylar... AKŞAM'ın 'Hileli Harikalar Kampanyası' başlığıyla 7 Mayıs'ta gündeme getirdiği, Büyükçekmece'deki Eresin Life Center'a ait iki rezidansın geriye dönük ruhsat verilerek yükselmesiyle ilgili savcılık soruşturma başlatmıştı. Ünlü işadamı Ahmet Bircan Eresin ve üç  çalışanı tutuklanmıştı.
 
İKİ TUTUKLAMA DAHA
 
Önceki sabah da Büyükçekmece Belediyesi'nde gözaltına alınan dört kişi arasında bulunan koordinatör Nuraydın Sak ile İmar ve Şehircilikten Sorumlu Müdür Yaşar Kıroğlu'nun, Beykent'teki rezidanslarda Ahmet Bircan Eresin ile bir araya geldikleri iddia edildi. Eresin'in genel seçimlerde bazı partilere de açıktan destek verdiği, seçim otobüsleri giydirdiği öne sürüldü. Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Reşat Akçay ile koordinatör Nuraydın Sak yapılan sorgunun ardından tutuklandı.
 
YILDIRIM'A KOMŞU
 
Eresin Life Center'ın  Büyükçekmece'deki rezidanslarıyla ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilen işadamı Ahmet Bircan Eresin, Metris'te Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a komşu oldu. Öte yandan Eresin'in avukatlarınıntutukluluğa itirazı bir üst mahkeme tarafından reddedildi.
 
300 BİN DOLAR AZ BULUNMUŞ
 
Rezidans soruşturmasında ortaya çıkan diğer çarpıcı bilgiler şöyle:
 
- Polisin incelemek için aldığı hard diskten 500 bin liralık rüşvet çıktı. Rüşvete açıklama olarak 'Belediyede işleri kolaylaştırmak için verilen para' notu düşülmüş. Paranın imar sorunlarının çözümü için belediye yöneticilerine dağıtıldığı tespit edildi. Başkan Danışmanı Reşat Akçay'ın 35 bin lirayı elden aldığı da takibe takıldı.
 
- Ahmet Bircan Eresin'in, Kıroğlu'na telefon konuşmasında, 'Hırsızlık mı yaptık ki üzerimize geliyorsunuz?' dediği, Kıroğlu'nun da 'Yasaları uyguluyoruz' yanıtı verdiği, Eresin rezidanslarının Yapı Denetim Müdürü  L.Ö.'nün Eresin'le bir konuşmasında bir '300 bin dolar dağıttık ama az geldi. Herhalde daha çok almak için inşaatı mühürlediler' dediği iddia edildi.
 
Tutuklanan Nuraydın Sak ile ve serbest bırakılan Yaşar Kıroğlu suçlamaları kabul etmedi. Başkan Danışmanı Reşat Akçay  'O para rüşvet değil. Biz işadamları arasında öyle borç alışverişi olur' dedi.
 
AKŞAM

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • ahmet 13 yıl önce yorumlandı

      büyükçekmece adliyesi tam tekmil görevde eski yolsuzluklardanda hesap sorulması dileğimizle ...

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV