banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Okul kantinlerine ani baskın…

Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü,Zabıta Müdürlüğü ve Büyükçekmece İlçe Tarım Müdürlüğü’nün denetim ekipleri okulların kantinlerine ani baskın düzenledi.

17 Ekim 2011 Pazartesi 13:36
Okul kantinlerine ani baskın…
banner322
Okul kantinlerine ani baskın…

Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü,Zabıta Müdürlüğü ve Büyükçekmece İlçe Tarım Müdürlüğü’nün denetim ekipleri okulların kantinlerine ani baskın düzenledi.
Uzman Gıda Mühendisleri, biyolog, veteriner ve zabıtalardan oluşan denetim ekibi yaptığı kontrollerde, kantinlerdeki fast food ürünlerinin kansorejen riski taşıyan kızartmaların, yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Büyükçekmece Belediyesi ve İlçe Tarım ekiplerinden oluşan denetim ekibi bu tür işletmelerde kızartmaların yasak olduğunu, öğrenciler tarafından en çok tüketilen patateslerin kızartılmayıp, fırında pişirilmesi gerektiğini ve köftelerinde yağda kızartılmayıp, ızgara olması gerektiği konusunda çok dikkatli olunması yönünde uyarılar da bulundu.

Kantinler sağlık şartlarına uymalı.
Yapılan denetimlerde bazı işyerlerinin kurallarını hiçe saydığı tespit edilirken, çalışanlarında bone ve eldiven kullanmaları konusunda ikaz edildiler. Bu arada öğrencilerin sağlığını önemseyen
işletmelere de teşekkür edildi. Kantinlerin hijyen ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra dolaplardaki tüm ürünlerin son kullanım tarihlerine ve de ürünlerin tarım bakanlığından izinli olup olmadığı tek tek kontrol edildi ve ürün alım irsaliyesi olan kantinlerin tüketim şartlarına uygun olmayan ürünü üreten firmalara da gerekli cezalar kesilmesi için el kondu.
Denetimleri ardı ardına gerçekleştiriyoruz.
Öğrencilerin gelişim çağında oldukları için yedikleri ve içtiklerinin çok önemli olduğuna değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de yaptığı açıklamada “İlçe genelindeki bütün okul kantinlerinin denetimlerini bilhassa ardarda gerçekleştiriyoruz. Hijyen kurallarına uymayan işyerleri ile üretici firmalara gerekli uyarıları yaparak, kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatıyoruz” dedi. 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV