banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

KAYMAKAMLIK ENGELLİLER MERKEZİ FAALİYETTE

ENGELLİLER HEM COŞTU HEM COŞTURDU

14 Aralık 2011 Çarşamba 15:15
KAYMAKAMLIK ENGELLİLER MERKEZİ FAALİYETTE
banner299
KAYMAKAMLIK ENGELLİLER MERKEZİ FAALİYETTE
ENGELLİLER HEM COŞTU HEM COŞTURDU
Çatalca Kaymakamlığının engelliler günü münasebeti ile engelliler için düzenlediği programda engelliler hem coştu hem coşturdu.
organizasyon hazırlığını Kaymakam Taşdan’ın eşi Mukaddes Taşdan ve Engelliler Merkezi Müdürü Köksal Küçükaydın’ın yaptığı programda her detay en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Engelliler ve aileleri özel araçlarla evlerinden tek tek alınarak öğretmenler evine getirildi.
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur DİNÇ, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Chp İlçe Başkanı Süleyman Kolcuoğlu başta olmak üzere ve kurum ve daire amirlerinden birçok kişi engellileri bu anlamlı gecede yalnız bırakmadı.

BİR YILDA ENGELLİLER İÇİN ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Düzenlenen program Kaymakamlıkça hazırlanan engelliler merkezi tanıtım slayt göstersi ile başlandı.
Kaymakamlığın engelliler için faaliyet raporu niteliğinde olan slayt gösterisinde yapılan engelliler merkezinin proje aşamasından başlayarak yapım süreci, öğrencilerin eğitim sırasında yaptıkları etkinlikler, öğrencilerin tanıtılması, mehmet akif ersoy i.ö.o. açılan engelliler sınıfının tanıtılması, ve Çatalca Kaymakamlığının bir yıl boyunca engelliler için gerçekleştirdiği faaliyetler yer aldı.

KAYMAKAMLIK BÜNYESİNDE TÜRKİYE’DE İLK
Çatalca kaymakamlığının hazırladığı İstanbul kalkınma ajansının mali olarak desteklediği proje Türkiye’de kaymakamlık tarafından hayata geçirilen ilk engelliler merkezi olma özelliğini de taşıyor.
KAYMAKAM TAŞDAN MÜJDEYİ VERDİ
Sunu sonrasında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Taşdan: Çatalcada göreve başlamasından itibaren engelliler için ellerinden gelen herşeyi yapmaya çalıştıklarını, bu amaçla ilk başta engelliler ile tanışma yemeği düzenlendiğini, ramazanda iftar yemeğinde bir araya geldiklerini, hazırladıkları proje ile başta Kalkınma Bakanlığına ve İstanbul Kalkınma Ajansı’na teşekkür ederek engelliler merkezini faaliyete geçirdiklerini, geçen sene Silivriye gitmek zorunda kalan otistik ve zihinsel özürlü öğrenciler için 2 sınıf oluşturduklarını” söyledi. Konuşmanın devamında onay aşamasında olan Engelli İstihdam Projesininde gerçekleşebileceği sinyalini veren Kaymakam Taşdan; Engelliler merkezinde duyu odası ve bilgisayar sınıfının çok yakında yapılacağı müjdesini verdi.
CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE OYNADILAR
Katılımın çok yüksek olduğu programda sunulan yemeğin ardından sıra canlı müziğe geldi. Pragram için ücret talep etmeden gelen sanatçılar eşliğinde sahneye çıkıp oynayan engelliler adeta kurtlarını döktüler. Pistte mutluluk içinde oynayan engellileri izleyen ailelerinin mutluluktan gözlerinin nemlendiği dikkatlerden kaçmadı.
KAYMAKAM TAŞDAN’I SAHNEYE ÇAĞIRDILAR
Sahnede arkadaşları ile oynayan engelliler her zaman kendilerinin yanında olan Kaymakam Taşdan’ı ve eşi Mukaddes Taşdan’ı sahneye davet ettileri. Daveti geri çeviremeyen Kaymakam Taşdan ve Mukaddes Taşdan engelliler ile birlikte uzun süre halay çekerek sahnede kaldı.

YOK BÖYLE DANS
Egelliler merkezi öğrencilerinden Kamil Kaya çalınan zeybek havasında Kaymakam Taşdan’ı ikinci kez sahneye davet etti. sahnede Kaymakam Taşdan ile karşılıklı oynayan kamil izleyenleri kendine hayran bırakarak adeta geceye damgasını vurdu.
HEDİYELERİNİ ALDILAR
Program sonunda özel olarak her engelliye isim isim hazırlanan hediyeleri dağıtıldı. Hediyelerini alan engelliler sevgilerini gizlemeyerek Kaymakam Taşdan, Mukaddes Taşdan, ve öğreticileri ile fotoğraf çekme yarışına girdiler.
AİLELERİN MUTLULUĞU
Program sonrasında görüşleri alınan aileler: engelliler için yaptığı herşey için Kaymakam Taşdan’a minnettar olduklarını, çocuklarını böyle mutlu görmenin kendilerini çok duygulandırdığını. Devletin böyle yanlarında olmasının kendilerine büyük bir güven verdiğini söylediler 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV