banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mikro Kredi Meyvelerini Topluyor

Mikrokredi Projesi, fakir insanları özellikle de geleneksel bankacılık sistemi tarafından kapsanmayan kadınları korumayı ve onların iş hayatına girmelerine yardımcı olmayı amaç edinen bir proje olma özeliği taşır.

30 Kasım 2011 Çarşamba 22:51
Mikro Kredi Meyvelerini Topluyor
banner312
Mikro Kredi Meyvelerini Topluyor
Mikrokredi Projesi, fakir insanları özellikle de geleneksel bankacılık sistemi tarafından kapsanmayan kadınları korumayı ve onların iş hayatına girmelerine yardımcı olmayı amaç edinen bir proje olma özeliği taşır. Mikrokredi Projesi ile kişilere kendi işlerini kurmada mikro ölçekli sermaye yardımlarında bulunulmaktadır. Mikrokredi Projesi kapsamında verilen krediler bir defaya mahsus krediler olmamakla birlikte mikro ölçekten başlayıp makro boyutlara varıncaya dek sürdürülebilecek bir süreci ifade eder.
Mikrokredi Projesi, İstanbul Valiliğinin ve Çatalca Kaymakamlığının desteğiyle kadınlara kendi işlerini kurmalarında yardımcı olmak amacıyla faaliyet gösteren bir projedir. Mikrokredi Projesi 28.07.2011 tarihinde Çatalca’da faaliyet göstermeye başlamıştır. Faaliyete başladığı günden itibaren 94 kadına 72.800.00 TL sermaye verilmiştir. Çatalca Mikrokredi Projesi’nin temel amacı bölge kadınlarının sosyo-ekonomik özelliklerini kendi işlerini kurma imkânıyla iyileştirmek ve gitgide geliştirmektir. Projenin en önemli amaçlarından bir tanesi de yoksul ama parası olmayan insanların sürekli sadaka veya bağışlara alışmasını önlemek ve kendi kapasiteleri oranında üretime yönelik çalışmalarda bulunmalarını sağlamaktır. Projeyle yoksul insanlara şans tanınmakta yoksullara ileriye yönelik umutlu bakmaları için destek olunmaktadır.
Kısacası Çatalca Mikrokredi Projesinde kişiye tutması için balık verilmez. Onlara nasıl balık tutması da öğretilmez. Kişilere sadece ve sadece balık tutmaları için ihtiyaç duyacakları malzemeler sağlanır.
Mikrokredi Projesinden, iş kurma isteğinde olan, bilgi, beceri ve yeteneklerine inanan ve iş yapma kapasitesine sahip her yoksul kadın faydalanabilir. Ancak Mikrokredi Projesi’nde herhangi bir kefalet ya da ipotek gibi bir işlem söz konusu olmadığı için beş kişiden oluşacak gruplar hayati nitelik taşır. Grup üyelerinin aynı mahallede oturan, Yaklaşık aynı sosyo- ekonomik özelliklere sahip, birbirlerini tanıyan ve birbirlerine güvenen kişiler olması projenin devamı için olmazsa olmaz durumlardandır.

Mikrokredi Projesinden alınan para bir hafta içerisinde gelir getirici bir faaliyette kullanılmalıdır. Projeden alınan paranın geri dönüşü ise, kredi ve hizmet maliyeti olarak haftalık alınır. Hizmet maliyeti alınan kredi miktarının %15’i kadardır. Bu hizmet maliyeti ise, diğer kadınlara kredi olarak geri dönmektedir. Bu paranın geri dönüşüm süreci toplam 46 haftadır. Haftalık taksitlerin tahsil edilmesi Mikrokredi personelleri tarafından mahalle veya köye gelinerek tahsil edilir. Mikrokredi tutarı ilk yıl için 100 TL ile 1000 TL arasındadır.
Ayrıntılı Bilgi için :
istanbul.catalcasube@tgmp.net
www.tgmp.net
Tel: 05497635680
Adres: Kale içi mah. Tevfik Erdönmez cad. Özel İdare İş Merkezi kat:2 no:213 Çatalca/İstanbul
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV