banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

10 Bin Konutzedeye Müjde

Esenyurt'ta emsal işgaline son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri koydu.

22 Eylül 2012 Cumartesi 18:08
10 Bin Konutzedeye Müjde
banner229
10 Bin Konutzedeye Müjde
Esenyurt'ta emsal işgaline son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri koydu.


Meclis, emsal transferi ile sorunun çözülmesine olanak tanıdı. Böylece bölgeden konut alan 10 bin kişi rahat bir nefes alacak.

FiYapı ile başlayan ve ardından 30'a yakın mevzuata aykırı ruhsatları bulunan inşaatların durdurulması ile devam eden İstanbul Esenyurt'taki kaos çözüldü. Bugün'ün haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri 15 Haziran'da yaptıkları toplantıda Plan Tadilatı kararını onayladı ve karar 15 Temmuz'dan itibaren uygulanmaya başladı. Buna göre firmalar aykırılıklarını gidermek için plandaki şartları yerine getirip proje hazırlayacak ve yeni ruhsat alarak problemi çözebilecek. Bu karar yaptığı 600 dairesi iptal edilen diğer iki projesi de duran FiYapı başta olmak üzere diğer inşaat firmalarına da nefes aldıracak. Böylece bölgeden yaklaşık 10 bin konut alanların da sorunu çözülmüş olacak.

ARSA O BÖLGEDE OLACAK

Verilen bilgiye göre, 10 bin metrekare arsa içinde 2 emsalde 20 bin metrekare inşaat hakkı bulunan bir firma, aynı arsaya 25 bin metrekarelik inşaat yaptığı takdirde aradaki 5 bin metrekarelik farkı kapatmak durumunda kalacak. Esenyurt sınırları içerisinde bulunan 5 bin metrekare inşaat alanına denk gelecek başka bir arsa satın alınıp kamuya devir yapılacak.

FİYAT FARKI ÖNEMLİ

Uygulamada en önemli konu konut alan kişilerin yeni alınacak arsanın maliyetine ortak edilip edilmeyeceği. Bu konu maliyetin ölçüsüne göre değişkenlik gösterecek gibi görünüyor. Bazı inşaat firmalarının yöneticileri maliyeti kendileri üstlenirken bazılarının da bu konuda maliyeti konut alıcısı ile paylaşma yolunu seçebileceği konuşuluyor. Bu durumda 70 bin liraya alınan 1+1 dairenin fiyatının bir anda 80 bin 90 bin gibi rakamlara çıkma ihtimali kuvvetli görünüyor
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV