banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Esenyurt`ta Kutlu Doğum Haftası

Esenyurt Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, bu yıl 1441. Yıldönümünün kutlandığı, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in Kutlu Doğum haftası konferansına binlerce Esenyurt’lu katıldı.

17 Nisan 2012 Salı 21:43
Esenyurt`ta Kutlu Doğum Haftası
banner229
Esenyurt`ta Kutlu Doğum Haftası

Esenyurt Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, bu yıl 1441. Yıldönümünün kutlandığı, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in Kutlu Doğum haftası konferansına binlerce Esenyurt’lu katıldı.
Esenyurt Belediyesi Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Kur’anın Getirdikleri” konulu söyleşi ve 1989 yılından beri “Anmaktan Anlamaya” şiarıyla gelenek haline gelen kutlu doğum haftasının bu seneki konusu ise “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” oldu.

Kutlu Doğum haftasında, Esenyurt’luları bu konularda bilgilendirmek amacıyla katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’nın yaptığı söyleşi Esenyurt’lular tarafından büyük beğeni topladı.

Bizler kardeşliği Kur’andan ve peygamberimizden öğrendik

Esenyurt Kültür Merkezinde, İrşad camii hafızı Sinan Özdemir’in Kuran-ı Kerim ziyafeti vererek başladığı program, Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu’nun konuşması ile devam etti. Müftüoğlu, “ Bu programın hazırlanmasında bize desteklerini esirgemeyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ve katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. 2012 yılı kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, kardeşlik ana teması üzerinden düzenlediğimiz bu konferansı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı hocamızın vermesi gurur vericidir. Bizleri kırmayıp buraya geldiği için teşekkürlerimizi borç biliyoruz. Bizler kardeşliği Kur’andan ve Kur’anı tebliğ eden Peygamberimizden öğrendik. Sözü değerli hocamıza bırakarak, İslam âleminin kutlu doğumunu kutlar ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Birincilerin Hediyesi Başkan Kadıoğlu’ndan

Esenyurt Kültür Merkezindeki programda, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında 1. olan Türkan Altun Kız Kur’an kursu öğrencisi Hacer Gümüş’e ve güzel şiir okuma yarışmasında 1. olan Hacı Meryem Hatun Kız Kur’an kursu öğrencisi Cennet User’e hediyelerini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu verdi.

Anlamlı hediyeler

İstiklal marşı ve şiir okuma yarışmasında dereceye giren diğer öğrencilere de hediyelerini ve Peygamber Efendimizin sembolü olan kırmızı güllerini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İlçe Müftüsü Mehmet Müftüoğlu takdim etti.

Müslümanlar kin beslememeli ve İslam kardeşliğini bozmamalıdır

Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlenen söyleyiş programında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı “Kutlu doğum haftanızı kutlar ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi. Prof. Dr. Bayraklı “ Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ve Müftülüğe, beni böyle güzel bir programa davet ettikleri için teşekkür ederim. Bizler bu Kutlu Doğum Haftası Konferansında İslam kardeşliği üzerinde durmaya, kardeşliğimizi pekiştirmeye ve kardeşler olarak üzerimize düşen görevleri ve kardeşlik hukukunu yeniden hatırlamaya gayret göstereceğiz.

Bizler adil davranmalıyız, kin beslememeliyiz. Müslümanların kini olsa bile hukuka kini sokmamalıdır. Kur’anın ayetlerinde “Allah yolu hukuktan geçer. Sen hukuku yanıltırsan benim yolumdan çıkmışsındır” buyurur. Peygamber efendimiz bize seslenerek “Allah adına Kur’anın bayrağını ayakta tutun” demiştir. Bizlerde Kuran-ı Kerimi ne kadar iyi anlarsak ve başkalarına ne kadar iyi anlatırsak Allahın yoluna en iyi şekilde girmiş oluruz. İslam âleminde 4 tane kardeşlik vardır. Bunlar; biyolojik kardeşlik, iman kardeşliği, din kardeşliği ve şeytan kardeşliğidir. İslam âlemine bakın, şu anda İslam âlemi bu kardeşliğin neresinde, Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de ve diğer Müslüman ülkelerin de din kardeşliğinin neresindeyiz. Eğer ki Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmasaydı, Filistin’in sonu gelmekteydi. Allah (c.c) “Ben kullarımdan hiçbir zaman para pul istemiyorum, sadece barış ve bana ibadet etmenizi istiyorum” buyurmuştur. Haram lokma bir toplumun asaletini bozar, sakın çocuklarınıza haram lokma yedirmeyin” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Böyle bir üslupla ve böyle bir güzel anlatımla Esenyurt’lu vatandaşlarımızı bilgilendiren Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’ya teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Kadıoğlu konferans sonunda Prof. Dr. Bayraklı’ya çiçek takdim etti.

Misafirlere Peygamber efendimizi anımsatan hediyeler verildi

Esenyurt İmam Hatip Lisesi okul ilahiyat korosunun söylediği ilahiler gelen misafirler tarafından geçer not alarak ayakta alkışlandı.

Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlenen kutlu doğum haftası programında vatandaşlara Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar, 40 hadis ve ayet kartelâları ve gül kokulu tespihler hediye edilerek, lokum ve gül suyu ikram edildi. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV