banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
09 Mayıs 2024 Perşembe

Benzin ve motorine indirim geliyor

Hamidiye Elmas camii ibadete açıldı.

Esenyurt İstiklal mahallesinde yapımı tamamlanan Hamidiye Elmas camii İlçe protokolü ve mahalle halkının yoğun katılımı ile ibadete açıldı.

13 Ağustos 2011 Cumartesi 10:25
Hamidiye Elmas camii ibadete açıldı.
banner299
Hamidiye Elmas camii ibadete açıldı.
Esenyurt İstiklal mahallesinde yapımı tamamlanan Hamidiye Elmas camii İlçe protokolü ve mahalle halkının yoğun katılımı ile ibadete açıldı. Açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe müftüsü Hayrullah Yavuz, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş katıldı.

Önce İbadethane sonra oruç açıldı
İstiklal mahallesi Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Hamidiye Elmas camisi açılış programı ardından Esenyurt Belediyesi tarafından hazırlanan ilk sokak iftarında protokol ve vatandaş oruçunu birlikte açtı.

Hamidiye Elmas camii açılış töreni, Esenyurt Merkez camii müezzini Selçuk Arslan tarafından okunan Kuran tilaveti ile başladı.Daha sonra camii dernek başkanı Turan Sayır söz alarak, açılış törenine katılan protokol mensupları ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Sayır "Camimizin bir takım eksikleri bulunmaktadır, bunlarıda zaman içinde tamamlıyacağız inşallah" dedi.

Kadıoğlu “ Maneviyat olmazsa hastalık baş gösterir”
Müftünün konuşması ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanımız Sn. Necmi Kadıoğlu, mübarek Ramazan ayında vatandaşlar ile hep bir arada olmanın sevincini yaşadığını söyledi.
Başkanımız Sn. Kadıoğlu "Camilerimizin birçok eksiği var tabi ki, bunun sebebi onları yapan değil başıboş bırakanlardır, yani yöneticiler, idarecilerdir. Geçmişte devletimiz insanımızı başıboş bırakarak öyle bir hale getirmiş ki, bir takım yöntemler ile dinsizleştirme, dinden uzaklaştırma politikaları ile insanlara büyük sıkıntılar yaşatılmıştır. Bu ülkede Camiye gidenler, Kuran okuyanlar takip edilmiş, engellenmiş, sürgün edilmişdir. Fakat bunların hepsi çok geride kaldı. Artık ülkemizde ibdadet konusunda hiçbir kısıtlama ve yasaklama yapılmamaktadır. Camiler geldiğimiz noktada fakir halkımızın, inançlı halkımızın yapacağı himmete kalmış durumdadır. Esenyurt’ta geçmişte birileri baskı kurarak engel olmasına rağmen vatandaş bir ibadet yeri yapabilmek için mücadele göstermiş. Şu anda 2–3 camimiz var yıkmamız gerekiyor bunun sebebi, cematin eline bırakmanın arzulu, hevesli gönüllü ama yetersiz kardeşlerimizin elinde bu camiler yapılmış ama bu camileri yıkmamız gerekli, yerine yenisini yaparak zayıf yapı olduğu için kimseyi riske atamayız. Bizden önceki Belediye başkanları burada yolları alt yapıyı yapmıştır. Bende şimdi bu yolları tamir ediyorum, yeniden yapıyorum. Benden sonrada bunlar devam edecektir. Fakat bu yollarda yürüyen insanların maneviyatıda düzelmesi gerekiyor. Eğer maneviyatımız düzgün değilse o zaman hastalıklarımız baş gösterir. Bu sebeple camilerimizi yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz gelerek maneviyatı, birliği beraberliği öğreneceklerdir. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayı mübarek olsun, Hamidiye Elmas camisi hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Açılış kurdele kesimi ardından, Esenyurt Belediyesi düzenlediği ilk sokak iftarı programında iftara gelen vatandaşları Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Kaymakam Halil Uyumaz selamladı.
Toprak Sanat Tasavvuf müzik grubunun ezgileri ile vatandaş ve protokol mensupları oruç açtı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV