banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İnşaat Devinde İflasın Ardından Yıkım

Esenyurt'ta imar krizi nedeniyle zor günler yaşayan Fi Yapı'nın Fi-Life projesinde yıkım başladı.

07 Şubat 2013 Perşembe 17:30
İnşaat Devinde İflasın Ardından Yıkım
banner291
İnşaat Devinde İflasın Ardından Yıkım
Esenyurt'ta imar krizi nedeniyle zor günler yaşayan Fi Yapı'nın Fi-Life projesinde yıkım başladı.
Esenyurt'ta süren ruhsat sorunu Fi-Yapı'yı derinden sarstı. Sabah'ın haberine göre, gayrimenkul sektöründe yaşanan büyümeye paralel olarak son yıllarda önemli bir çıkış yapan Fi Yapı, sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor.

Şirketin patronu Fikret İnan, Esenyurt Belediyesi'nin verdiği imar durumuna göre ruhsat çıkaramadığı Fi-Life projesinde yıkıma başladı. Piyasaya göre daha ucuz lansman fiyatlarıyla dikkat çeken ve bu sayede kısa sürede satış patlaması yaşayan şirketin bin 48 konutluk projesinde, yıkım işlemlerinin 15 günde tamamlanması planlanıyor.



468 DAİREYE DÜŞECEK

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, yaşanan süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "11 bin metrekarelik araziyi Esenyurt Belediyesi'nden ihaleyle aldık. İhale şartlarına ve imar planlarına göre projede, bin 48 daire ve 12 bin metrekare ticari alan bulunacaktı. Dairelerin tamamına yakınını sattık. Ancak Esenyurt Belediyesi planların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiği gerekçesiyle projeyi durdurdu. Daire sayısı 468'e, 12 bin metrekare olan ticari alan ise 4 bine düşürüldü." 



MÜŞTERİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEDİK


İnan,projelerin durdurulmasının ardından daire sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek için müşterilerine paralarını yüzde 10 fazlasıyla geri ödediklerini söylüyor. İnan, "Projenin devam etmesinin mümkün olmadığını anladıktan sonra da 15 Mayıs 2012'de tüm müşterilerimizin sözleşmelerini noter kanalıyla fesh ettik. Daire sahiplerinin yüzde 60'ının parasını iade ettik" diyor.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV