banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
09 Mayıs 2024 Perşembe

GNL Reklam Bir Adım Önde

Ramazan’ın ikinci camisi açıldı.

Esenyurt Cumhuriyet mahallesinde 2004 yılında temeli atılarak yapımına başlanan Esenbahçe Camisi 2011 Ramazan ayında ibadete açıldı.

13 Ağustos 2011 Cumartesi 10:30
Ramazan’ın ikinci camisi açıldı.
banner265
Ramazan’ın ikinci camisi açıldı.
Esenyurt Cumhuriyet mahallesinde 2004 yılında temeli atılarak yapımına başlanan Esenbahçe Camisi 2011 Ramazan ayında ibadete açıldı. Açılış programına, Esenyurt Kaymakamımız Sn. Halil Uyumaz, İstanbul İl Müftü Vekili Sn. Alaattin Özkan, Esenyurt Belediye Başkanımız Sn. Necmi Kadıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sn. Seçkin Çengeloğlu, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, İş adamları ve mahalle sakinleri katıldı.

Kuranı Kerim okunarak başlanan programda açılış konuşması, caminin mimari ve teknik özellikleri hakkında bilgi vermek üzere, Esenbahçe Cami Derneği yönetim kurulu başkanı Nihat Gökırmak kürsüye geldi. Gökırmak "2004 yılında temel atılarak başlayan cami inşaatımız, 6 aylık süre içinde bodrum katı ibadete açılarak hizmet vermeye başlamıştır. Camimiz 2054 metre kare alan üzerinde cami katı ve asma katı ile toplam üç kattan oluşmaktadır. 1570 metre kare kullanım alanı olarak inşa edilmiştir. Sosyal donatı alanı olarak gasilhane, abdest alma yerleri ve eğitim amaçlı Kuran kursu alanı yapılmıştır.
Cami inşatımızın yapımında maddi ve manevi katkıları ile büyük destek veren başta Belediye Başkanımız Sn. Necmi Kadıoğlu’na, tüm hayırsever iş adamları ve bölgemiz hayırsever insanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Nihat Gökırmak ardından konuşan İlçe müftüsü Hayrullah Yavuz, Ramazan ayının ikinci cami açılışının mutluluk verici olduğunu, bu ay içinde büyük bir caminin daha açılacağını söyledi. Müftü Yavuz "Cami ve mescitler sadece namaz kılınan değil eğitim verilen müstesna mekanlardır. Cami yapımı sevgili peygamberimizden bize miras kalmıştır.Onun sünnetini icra ederek, onun yolunu takip ediyoruz. Camiler ve mescidler Allah’ındır, buralarda Allah dışında bir başkasından bir şey istemeyin diye belirtilmiştir. Esenbahçe camimiz milletimize hayırlı olsun" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanımız Sn. Necmi Kadıoğlu ; "Bu camimiz burada namaz kılacak olanlara ve kılmayacak olanlara da hayırlı olsun. Geçmişte Esenyurt’un en büyük camisi olan Merkez camisinde üçyüz kişilik cemaatle namaz kılınıyordu ve insanların çoğu dışarıda namaz kılıyordu. Bugün ise beşbin kişi ile namaz kılınıyor. Demekki cami yaptığınız zaman namaz kılacak insanlar geliyor. Şimdi insanların üzerindeki, irtica yaftası, gerici yaftası gibi baskı kalktıktan sonra insanlar daha cesaretle dinini yaşamayı inşallah bu mekanlarda sürdürecektir. Bizim insanımızın mayası ecdadından almış olduğu temiz bir mayası vardır. İnşallah aslına dönerek huzur dolu Müslüman bir Türk toplumu olarak hayatına devam edecektir. Bu camimizde sıkıntılı dönemlerden geçerek bu şekline gelmiş durumdadır. Bölgemize ve mahalle halkımıza hayırlı olsun" dedi. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV