banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Merter gelecekten umutlu

Kaymakamlık, belediye, YTÜ ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Merter Moda Merkezi Sempozyumu’ tamamlandı. Bakan Nihat Ergün’ün de katıldığı programda, Başkan Karaman işadamlarına “Biz eyleme geçmek için sizi bekliyoruz” diye çağrıda bulundu.

12 Nisan 2011 Salı 04:30
Merter gelecekten umutlu
banner321
Merter gelecekten umutlu

Kaymakamlık, belediye, YTÜ ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Merter Moda Merkezi Sempozyumu’ tamamlandı. Bakan Nihat Ergün’ün de katıldığı programda, Başkan Karaman işadamlarına “Biz eyleme geçmek için sizi bekliyoruz” diye çağrıda bulundu.

Merterli işadamları, yaklaşık 1 yıllık hazırlığın ardından, tekstilin ve modanın önde gelen isimleri, yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Merter Moda Merkezi Sempozyumu’nda geleceğe ışık araladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı etkinlikte, Merter Tanıtım Gurubu (MTG)’nun koordinatörlüğündeki yaklaşık 50 toplantıda dile getirilen sorun ve öneriler bir kez daha masaya yatırıldı. Toplantıda işadamlarına seslenen Bakan Ergün, toplumdaki yaygın ‘küçük olsun benim olsun’ mantığının tehlikelerine dikkat çekip, ortaklık kültürünü geliştirerek, tanıtım ve markalaşmaya ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Merter The Green Park Hotel'de gerçekles¸tirilen 'Merter Moda Merkezi Sempozyumu'nda konus¸an Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin hangi alanda olursa olsun ucuz işçi ve hammadde kaynağına sahip olmadığını kaydederek, rekabet gücünü çok daha farklı alanlarda aramak gerektiğini belirtti. Özellikle tekstilde rekabet alanını farklı yönlerde oluşturmak gerektiğininin altını çizen Ergün, "Tasarıma ve markalas¸maya önem vermek, markalas¸mayı ve modayı ön plana almak gerekiyor" diye konuştu.

Tanıtıma da çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bakan Ergün, "Dünyadaki gelis¸meleri çok daha iyi takip etmemiz gerekiyor. Bugünkü rekabetçi ortamda, bu dikkatli çalıs¸maları yapmadan ilerleme imkanımız yok. Dünyada devasa s¸irketler evlilik yaparken, biz küçük olsun benim olsun düs¸üncesiyle hareket etmeyi daha çok seviyoruz” dedi. Başarı için, “Birlikte markalas¸mak ve birlikte hareket etmek gerekir” diyen Ergün, Hükümetin önümüzdeki dönem çalıs¸malarından birinin de bu yönde olacağını kaydetti.

Sempozyumun açılış konuşmasında, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu da sempozyuma katılımından dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e plaketle teşekkür etti.

Sempozyumun açılışında söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye'de tekstil ve hazırgiyim dendiğinde, ihracatın başladığı yer olarak Merter’in akla geldiğini vurguladı. Büyükekşi, "İhracatçılar olarak birçok düşü gerçekleştirdik. Merter'in moda merkezi olması düşünü de gerçekleştireceğiz. Katma değeri yüksek ürünler, yenilikçilikle birleşirse MTG bu düşünde başarıya ulaşır" dedi.

Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu ve Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ile bölge sivil toplum kuruluşlarından Güngören Sanayici ve İdamları Derneği (GÜSİAD) ile Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi’nin de desteğiyle hayata geçen MTG, tekstilcilere yol haritası belirlemek üzere bir yıldır hazırlık yaptığı ‘Merter Moda Merkezi Sempozyumu’nu hayata geçirdi. Bakan Ergün’ün yanı sıra, bu sempozyumda alanında uzman pek çok kişi öneri ve projelerini sunma fırsatı buldu. Program sonunda ise katılımcılar çantaları dolu bir şekilde ayrıldı. Sabah saatlerinde başlayan ilk oturumda Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve Moda Tasarımcıları Derneği Başkan Vekili Arzu Kaprol sunumlarını gerçekleştirdi.

Merter’in tekstilciler için önemli bir merkez olduğuna değinen Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Merter, tekstilcilere fiziki ortam, ulaşım ve lokasyon noktasında önemli avantajlar sağlayan bir merkez. Şehrin göbeğinde ama şehrin keşmekeşliğini yaşamayan Merter, modaya yön veren bir merkez haline gelme noktasına ulaştı. Ürettiğimizi satmak yerine, sattığımızı üretirsek önümüzü daha rahat görürüz. Merter’in ilk yıllarında sıkça başvurulan imitasyondaki beceri, belli avantajlar sağlıyordu ancak bugün bu geçerli değil. Firmalarımız orijinalinin daha da kalitesini yaparak ne kadar kaliteli olduklarını gösterdiler ve artık markalaşma yoluna gitmeliler” diye konuştu.

Bu noktada kamu olarak tekstilcilerin yanında yer alamaya devam edeceklerini vurgulayan Karaman, bölgenin trafiğine önemli rahatla getirecek Merter Meydan Otoparkı’nın tamamlandığını kaydetti. Yine aynı bölgeye hizmet vermek üzere bitme aşamasına gelen Fatih Caddesi altındaki otoparkı da hatırlatan Karaman, “Bu otoparkımızın üzerindeki özel tasarladığımız defile ve gösteri alanlarını çok yakında tekstilcilerimizin kullanımına açacağız” diye konuştu.

EYLEM İÇİN SİZİ BEKLİYORUZ

“Eyleme geçmek için sizi bekliyoruz” diye çağrıda bulunan Başkan Karaman, “Merter’in 24 saat yaşayan bir yer olmasını arzu ediyoruz. Otelleriyle, kafeteryalarıyla, restoranları, aydınlatması ve prestijli caddeleriyle ilgi çeken bir merkez olması hayalini kuruyoruz. Aynı hayalin peşinden koştuğumuzu düşünüyorum. Bu sempozyumun önümüzü aydınlatacağına inanıyorum” diye sözlerini tamamladı.

Moda Tasarım Derneği Başkan Vekili Arzu Kaprol da sektördeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Özellikle genç tasarımcıların enerji ve farklı bakış açılarıyla markalaşma ve modada sürece katı sağlayabileceklerine dikkat çeken Kaprol, “Merter’de bölgeyi gezdim. Vitrinlerde çok fazla çeşit ve zengin tasarımlar var” dedi.

FİYATLA DEĞİL TASARIM VE MARKA İLE REKABET

Birinci oturumun diğer bir konuşmacısı olan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi özellikle Merter’in tekstildeki gelişim süreci hakkında bilgi verdi. Uzun bir zaman outlet mantığıyla çalışan Merter’in artık kendi markalarına sahip olduğunu kaydeden Tanrıverdi, “Biz artık Uzakdoğu ülkeleriyle fiyat rekabeti yapamayız. Marka ve tasarımla öne çıkmalıyız. Bunu yapacak potansiyelimiz var. Tasarım ve moda üretecek konuma geldik” diye konuştu.

Kaprol’un konuşmasıyla sona eren birinci oturumun ardından öğlen yemeği molası verildi. Sempozyum katılımcıları yemek arasında da boş durmadı, moda merkezi olma yolunda Merter’e dair görüş ve düşüncelerini kendi aralarında da tartıştı. Belediye Başkanı Karaman da misafirlerin masalarını tek tek dalaşarak sohbet etti.

Merter Moda Merkezi Sempozyumu’nun ikinci oturumunda ise, bir yanda tekstil ve hazır giyim sektörünün başarılı simalarından Damat Tween’in sahibi Süleyman Orakçıoğlu pratikteki deneyimlerini anlatırken, diğer taraftan Mimar Sinan Ün. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Can da markalaşma ve modaya yönelik eğitim süreci hakkında bilgi verdi. Modacı Arzu Kaprol gibi Prof. Can da gençlerin deneyim kazanabilmesi için firmalarda staj yapmalarına imkan verilmesi gerektiğini kaydetti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Anahtar Kelimeler: Merter Gelecekten Umutlu

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV