banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Atilla İlhan Anıldı

Türk edebiyatının usta kalemi, şair ve yazar Attila İlhan, ölümünün 6. yılında Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “An Gelir, Attila İlhan” adlı programla anıldı.

16 Kasım 2011 Çarşamba 19:21
Atilla İlhan Anıldı
banner266
Atilla İlhan Anıldı

Türk edebiyatının usta kalemi, şair ve yazar Attila İlhan, ölümünün 6. yılında Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “An Gelir, Attila İlhan” adlı programla anıldı. Moderatörlüğünü ünlü şairin yeğeni Kerem Alışık’ın yaptığı, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen anma programına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ünlü şairin kız kardeşi Çolpan İlhan, Usta Yönetmen Sefa Önal, Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, çok sayıda ünlü konuk ve Küçükçekmeceliler katıldı.
Başarılı oyuncular Songül Öden, Elvan Boran ve Mehmet Önder herkesin hayatına şiirleriyle, felsefesiyle ve düşünceleriyle bir parça dokunmuş, tesir etmiş olan Attila İlhan’ın şiirlerini, keman ve piyano dinletisi eşliğinde seslendirerek, programa renk kattı. Attila İlhan’ın yaşamından fotoğraf karelerinin oluşturduğu sinevizyon gösterisi de ilgiyle izlendi.
DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Programda oldukça heyecanlı olduğu gözlenen ünlü şairin kız kardeşi Çolpan İlhan, abisi için yazdığı yazıyı katılımcılarla paylaştı. Yazısını okurken, duygusal anlar yaşayan İlhan, şunları dile getirdi. “Cumhuriyet tarihinin 60 yılı boyunca Attila İlhan hep vardı. O felsefesiyle ve edebiyatıyla kendisinden sonra bütün kuşakları etkileyen bir insan. O hayatı boyunca savunduğu fikirlerinin peşinden koştu. Bu yüzden o sevgi dolu kalbini çok yordu. Fikirlerini savunurken, bu ülkenin en büyük değerinin Mustafa Kemal olduğunu hiçbir zaman aklından çıkarmadı. Abim öldü mü, ona bu millet karar verir..”
İlhan, abisinin çok sevdiği şiirlerinden olan “Tanırsın Beni” adlı şiiri de katılımcılarla paylaştı.
BANA ŞİİRİ SEVDİREN ADAM
Programın moderatörlüğünü yapan ünlü şairin yeğeni Kerem Alışık ise dayısının en güzel şiirlerini katılımcılar için seslendirdi. Alışık, “Bana şiiri sevdiren adam. Benim dayım, ailemizin onuru Attila İlhan.. Bana “çocuk” diye hitap ederdi. O yüzden onun “Sokaklarda mızıka çalma çocuk” şiirini kendi üzerime alınırım. Dayım; yazar, düşünür, felsefeci ama önce insandı. Herkese emek vermiş, el vermiş bir insan. Bizler, ayrılıklarımızda ona başvurduk. Aşk, Attila İlhan’ı ne kadar etkiledi bilmiyorum ama Attila İlhan aşkı çok etkiledi.” diye konuştu.
ÖLÜM ONUN İÇİN SIRADAN BİR ŞEY
Alışık, Attila İlhan’ın hayatı şiir gibi yaşadığını dile getirerek, “O, hayatı da şiir gibi yaşadı ve yazdıkları da üzerine çok yakıştı. Bu ülkenin bağımsızlığı için son nefesine kadar yazdı, söyledi. Batıya öykünmektense kendi değerlerimize sahip çıkarak yaşamayı savundu. Onun cenazesinde her kesimden, her katmandan insanlar vardı. Bu bir şairin elde edebileceği en büyük başarı olsa gerek. O bu başarıyı bir kağıt ve bir kalemle başardı. Onun gibi toplumcu yazarların hiçbir zaman unutulmayacağını biliyorum. Onun her zaman yaşadığını böyle programlardan da anlıyorum. Ölüm, böyle bir insan için sıradan bir şey. Ama o hiç sıradan olmadı.” diyerek “Attila İlhan ölür, Attila İlhan kalır" şiiriyle sözlerini noktaladı.
O UNUTULMAYACAK
Usta yönetmen Sefa Önal ise, duygulandığını dile getirerek, “Bu geceye gelirken, bu kadar duygulanacağımı tahmin edemezdim. Anladım ki, Attila İlhan’ın öleceği fikri, gittikçe benden uzaklaşmaktadır. O müthiş zeki bir insandı ve ülkesinin diline, sadık kaldı öyle yaşadı. Hiç durmadan çalıştı ve yoruldu. Bizden olan her şeyi bağrına bastı, korudu. Attila, unutulur gibi değildir, unutulmayacaktır” diye konuştu.
BİZLERLE BİRLİKTE YAŞAYACAK
Geceye ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, “Özellikle kültüre, sanata, edebiyata bilime özel bir önem veriyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın yolu ve onun göstermiş olduğu hedef olan muasır medeniyetler seviyesindeki yerimizi almanın yolu bilgiden, sanattan, bilimden geçer. Attila İlhan’ı anmak, onunla yaşamak, onunla çağdaş Türkiye’yi, Cumhuriyeti solumak, gerçekten çok farklı. Onun en yakınlarıyla bu geceyi paylaşmak bizim için onur verici. Attila İlhan, bizlerle birlikte yaşayacak.” dedi.
Yıldız Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Çelik ise Attila İlhan’la paylaştığı anılarını ve onun edebiyat anlayışını katılımcılarla paylaştı.
Gecenin sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, usta şairin kız kardeşi Çolpan İlhan’a plaket takdim ederek, tüm konuklara çiçek verdi. Programa katılan küçükçekmecelilere, Küçükçekmece Belediyesi tarafından Attila İlhan anısına hazırlanan kitap dağıtıldı. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV