banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Aziz Yeniay Kentsel Dönüşümü Anlattı.

Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği ile Uluslararası Kooperatifler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda.

01 Temmuz 2011 Cuma 01:43
Aziz Yeniay Kentsel Dönüşümü Anlattı.
banner291

Aziz Yeniay Kentsel Dönüşümü Anlattı.
Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği ile Uluslararası Kooperatifler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda bir sunum yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, dünya kooperatifçilerine kentsel dönüşümü anlattı. Kentle birlikte kentlinin de inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Yeniay, hedeflerinin, Küçükçekmece'yi bir üniversite ve sağlık kenti haline getirmek olduğunu söyledi.
Kent kooperatifçiliği hareketinin ülke çapında yaygınlaşması hedefiyle kurulan Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği (Türkkent) ile Uluslararası Kooperatifler Birliği Konut Sektörü Örgütü(Internatıonal Cooperative Hausing Organisation/ICA-Hausing) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Konut Kooperatifçiliği Sempozyumu'nda dünyanın önde gelen konut kooperatifçileri bir araya geldi. ICA Konut İcra Direktörü David Rodgers'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyuma Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı, Türkkent Başkanı Mehmet Aksoy, Almanya Freiburk Kenti Kentsel Planlama Başkanı Prof. Dr. Wulf Daseking ve Kanada Konut Kooperatifleri Federasyonu Başkanı Nicholas Gazzar'dın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

TOKİ, KOOPERATİFLERİ ZAYIFLATMADI
Türkiye'de kentleşme hızının sürekli arttığını belirten Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, sempozyuma katılanlara Toplu Konut İdaresi hakkında bilgiler verdi. TOKİ'nin konut imalatına girmesiyle kooperatiflerin zayıfladığı eleştirisine katılmadığını vurgulayan Kıraç, "Türkiye'de kentleşme oranı yüzde 75 civarında. Hem nüfusun hızla artması hem de kentlere yapılan göçler, kentlerde konut sıkıntısını ortaya çıkarmıştır. Hızla artan şehirleşme oranında ve kentleşme noktasında çok büyük projelere ihtiyacımız var. Kooperatiflerin aldığı payın ileriki dönemlerde daha artmasını istiyoruz" dedi.
YENİAY, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI
Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Aziz Yeniay, kentsel dönüşüm hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 2004 yılında belediye başkanı olarak seçildiğini belirten Yeniay, "Göreve başladığımda 20 yıllık bir stratejik plan ortaya koyduk. Bu çerçevede özellikle ilçe ile ilgili bir bütüncül planlama yapma zorunluluğu vardı. Bu çerçevede politikamızın temelini eğitim, kültür, sanat, spor, istihdam, çevre yani hayata dair ne varsa bütününü kapsayacak unsurları içeren bir zincir oluşturduk" diye konuştu.

BÖLGE YOKSULLUK İÇİNDE
Küçükçekmece'nin İstanbul'un merkezinde olmasına rağmen yoksul bir bölge olduğunu vurgulayan Yeniay, "Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız her ne kadar İstanbul'un merkezine yakın bir yerde olsa da, ciddi bir yoksulluk içerisinde. Buradaki vatandaşlarımızı kente adapte etme, kent yaşamına adapte etme noktasında bir dizi eylem planımız vardı. Bu çerçevede 52 paydaşla çalıştık. Dönüşüm çalışmasına başlarken ciddi endişelerimiz vardı. Aslında vatandaşımızın da kaygıları vardı. Neyle karşılaşacakları, sonucun ne olacağını konusunda kaygıları vardı. Süreç ilerledikçe bu kaygılar yavaş yavaş izole olmaya başladı. İlk anket yaptığımızda bu projeye inanlar yüzde 30 civarındaydı." Diyerek bu oranın şimdilerde yüzde 85 civarında olduğunu ifade etti.
SADECE NOKTASAL DÖNÜŞÜMLE YOLA ÇIKAMAYIZ
Her noktada kendi kendine yeten bir kent parçası oluşturmaya çalıştıklarını belirten Yeniay, "Şunu ifade etmem gerekiyor. Bir kenti planlarken, bir kenti önümüzdeki 20 yıllık süreç içerisinde gitmesi gereken noktayı öngörürken sadece noktasal bir dönüşümle yola çıkamayız. Yüzde 80'ine yakını kaçak teşekkül etmiş olan ve 700 bin insanın yaşadığı bir kenti yaşanabilir kılma zorunluluğumuz var. Hedefimiz, her noktada kendi kendine yetebilir bir kent parçası, bir metropolün parçası olmayı hedefledik" dedi.
HEDEF ÜNİVERSİTE VE SAĞLIK KENTİ HALİNE GELMEK
Küçükçekmece'nin sanayi kenti olmadığını ifade eden Yeniay, bölgede ciddi bir istihdam sorunu olduğunu belirterek, "2023 vizyonumuz çerçevesinde yaklaşık 80 bin direkt 80 bin indirekt istihdam olanakları yaratacak bir planlama gerçekleştirdik ve bununda önemli safhaları geride kalmış durumda. Bu hedefin bir parçası olan bir üniversite ve sağlık kenti haline gelme noktasında stratejilerimiz vardı. Bu çerçevede şu anda 3 üniversitemiz oldu. Önümüzdeki iki yıl içerisinde 2 üniversitemiz daha olacak ve yaklaşık 60 bin üniversite öğrencisi olan bir ilçe haline gelmiş olacağız. Yine bu bölgede sağlık politikası kapsamında ki bunlardan bir tanesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'mıza yaptırdığımız büyük bir sağlık kompleksimiz var, büyük hastaneler zincirinin bulunduğu bir bölge haline geliyoruz. Bir kenti planlarken sadece noktasal bazda, gecekondu bölgesinin dönüştürülmesi bizim için sadece küçük bir araçtır. Bir amaç ya da hedef değildir. Oradaki çöküntü bölgesinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir hedefti ve o gerçekleştirilmiş oldu. Ancak puzzle parçası gibi elimizde daha onlarca yüzlerce, stratejik planımızın, hedefleri olan, amaçları olan çalışmalar var. Bunları da tamamlamak suretiyle 2023 vizyonu kapsamında önümüzdeki zaman diliminde çok daha çağdaş modern yaşanabilir bir kente ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
İSTANBUL VE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ
Küçükçekmece'nin sosyal gelişimi noktasında da bilgiler veren Başkan Yeniay, "2004 yılına Küçükçekmece'ye gittiğimizde üzülerek ifade ediyorum, bir tek sinema salonu yoktu, bir tek tiyatro salonu yoktu, bir tek kapalı spor salonu da yoktu. Alt yapı ve çevre problemleri vardı. Şunu memnuniyetle ifade edeyim, bugün yedi yılımızı doldurduk ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ilçe haline geldik. Şu an Türkiye'nin en modern tiyatro salonları Küçükçekmece'de. Spor alanlarında da İstanbul ve Türkiye ortalamasının üzerindeyiz" dedi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV