banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Aziz Yeniay Yeni projelerini anlattı

Küçükçekmece Kent Konseyi, 9. Olağan Genel Kurulu Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda yapıldı.

24 Ekim 2011 Pazartesi 14:35
Aziz Yeniay Yeni projelerini anlattı
banner311
Aziz Yeniay Yeni projelerini anlattı

Küçükçekmece Kent Konseyi, 9. Olağan Genel Kurulu Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçe genelindeki çalışmaları ve yapımına devam eden projeleri anlattı.
Toplantıya Başkan Aziz Yeniay’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı, Küçükçekmece Kent Konseyi Başkanı Mustafa Aydın, belediye başkan yardımcıları, çeşitli partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. Hakkari’de hayatını kaybeden şehitlerin anısına düzenlenen saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından geçilen oturumda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ilçe genelindeki son dönem çalışmaları ve yapımına devam eden projeleri kapsayan bir sunum gerçekleştirdi.
BÜTÇE VE ETKİNLİK SAYISINDA İLK ÜÇTEYİZ
Konuşmasına 2011 yılı bütçesini değerlendirerek başlayan Başkan Aziz Yeniay, diğer ilçelerle kıyaslandığında Küçükçekmece’nin bütçe sıralamasında ilk üçe girdiğini söyledi. Bütçe gerçekleştirmesinde de en iyi ilçe konumunda bulunduklarını ifade eden Başkan Aziz Yeniay, Küçükçekmece’de faaliyet gösteren üç kültür merkezinde yılda 950 kültür sanat etkinliğinin yapıldığını belirtti. Başkan Yeniay, “Kültür merkezlerimizde düzenlediğimiz etkinliklerden yılda 236 bin kişi faydalanıyor. Sanat ve meslek kurslarında 33 farklı branşta 42 bin gencimiz bugüne kadar eğitim gördü ve görmeye devam ediyor. Bu sayıda etkinliği büyükşehirler dahil yapabilen belediye sayısı üçü dördü geçmez. Bu ilçemiz adına bize mutluluk veren önemli bir husustur” diye konuştu.
60 BİN ÜNİVERSİTELİ EĞİTİM GÖRECEK
Konuşmasının devamında inşaatı devam eden eğitim projeleriyle ilgili bilgi veren Başkan Yeniay, ilçede bulunan üç üniversiteye ek olarak iki üniversite daha açmak istediklerini söyledi. Hedeflerinin 2014-2015 yıllarında 60 bin üniversite öğrencisine eğitim veren bir Küçükçekmece oluşturmak olduğunu dile getiren Başkan Aziz Yeniay, eğitim kurumlarının ilçeye iş ve aş getireceğinin de altını çizdi.
TÜRKİYE’NİN İLK YEŞİL SERTİFİKALI KAMU BİNASI
İlçe için önemli diğer büyük projelere de değinen Başkan Yeniay, “Küçükçekmece Arena’nın kaba inşaatı iki ay sonra tamamlanacak. Bir aksilik olmazsa 2012 yılının Temmuz ayında burayı açmayı düşünüyoruz. Küçükçekmece Meydan Projesi’nde ise inşaat devam ediyor. Ancak demiryoluna bağlanacak alt ve üst geçit çalışması için Devlet Demiryollarındaki yeniden yapılanma nedeniyle biraz beklememiz gerekiyor. Tema Park ise gerçekten çok önemli bir proje. Kongre merkezleri, konaklama tesisleri ve sosyal alanlarıyla Küçükçekmece’nin hak ettiği yere daha hızlı ulaşmasına büyük katkı yapacaktır” dedi. Konuşmasının sonunda yeni yapılan Belediye Binası’na değinen Başkan Yeniay, yeni yapının Türkiye’nin yeşil sertifikaya sahip ilk kamu binası olarak 2013 yılının Eylül ayında hizmete gireceğini vurguladı.
KÜÇÜKÇEKMECE KENT KONSEYİ GAZETESİ YOLDA
Toplantı, oturum başkanlık yapan Dr. Mustafa Aydın’ın Kent Konseyi’nin kuruluş amacı, görevleri ve gelecek dönem hedefleri hakkında yaptığı konuşmayla devam etti. Kent Konseyi’nin yeni bir kavram olduğuna dikkat çeken Aydın, Küçükçekmece’nin bu konuda oldukça önemli bir konumda bulunduğunu kaydetti. Yeni bir basın bürosu oluşturduklarını söyleyen Dr. Mustafa Aydın, internet sitelerinin yayına girdiğini ve önümüzdeki dönemde de Kent Konseyi gazetesini hayata geçirmeyi planladıklarını müjdeledi. Toplantı, meclis ve komisyon başkanlarının yaptığı sunumların ardından sona erdi.  

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV