banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

BİLGİ EVLERİNDEN TARİHİ GEZİLER.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Bilgi Evi öğrencileri, Ayasofya ve Marmara Üniversitesi Cumhuriyet müzelerini ziyaret etti.

13 Ağustos 2011 Cumartesi 11:09
BİLGİ EVLERİNDEN TARİHİ GEZİLER.
banner229

BİLGİ EVLERİNDEN TARİHİ GEZİLER.
Küçükçekmece Belediyesi Cennet Bilgi Evi öğrencileri, Ayasofya ve Marmara Üniversitesi Cumhuriyet müzelerini ziyaret etti.
Bilgi Evleri öğrencileri yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği gezilerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’da bulunan tarihi yapıları gezen Cennet Bilgi Evi öğrencileri, bu kez Ayasofya ve Marmara Üniversitesi Cumhuriyet müzelerini ziyaret etti.
REKLAM AFİŞLERİNE YOĞUN İLGİ
Öğrenciler ilk olarak Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi’ndeydi. Galeriyi gezen çocuklar, geçmişten günümüze birçok değerli sanatçının eserlerini yakından görme fırsatı buldu. Öğrenciler, en çok afiş ve grafik ustası İhap Hulusi Görey’in eserlerine ilgi gösterdiler. Çocuklar böylece 1920’li yıllardaki yerli ve yabancı markaların reklam afişlerini de görme imkanı buldular.
Cennet Bilgi Evi öğrencileri daha sonra Ayasofya Müzesi’ni ziyaret ettiler. İstanbul’un en görkemli tarihi yapılarından biri olan Ayasofya’da uzun süre kalan çocuklar, buranın Türk tarihindeki önemi hakkında bilgiler aldı. Öğrenciler gezinin sonunda Osmanlı Sultanları, 3. Murat ve 2. Selim’in kabirlerini de ziyaret etti.
KÜÇÜK SEYYAHLAR KİBRİT FABRİKASI’NDA
Öte yandan Taştepe Bilgi Evi “Küçük Seyyahlar Kulübü” Küçükçekmece’yi tanıma gezileri kapsamında Kibrit Fabrikası’nı gezdi. Seyyahlar, 19. yüzyılın başlarında Osmanlı Kibritleri Anonim Şirketi tarafından kurulan kibrit fabrikasının hikayesini öğrenerek, Küçükçekmece’nin önemli tarihi yapılarından birini daha tanıma fırsatı buldular. 1898’de kurulan fabrika, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala ayakta duruyor. Günümüzde lastik fabrikası olarak işlevini sürdüren eski Kibrit Fabrikası, göl ve denizin birleştiği önemli bir konumda bulunuyor.

 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV