banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

FETHİN 558.YILINDA DOĞU VE BATI CENNET SAHNESİNDE.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından, İstanbul'un Fethinin 558. yıldönümü dolayısıyla Evlad-ı Fatihan ile Fetih Şöleni" adlı program düzenlendi.

01 Haziran 2011 Çarşamba 11:53
FETHİN 558.YILINDA DOĞU VE BATI CENNET SAHNESİNDE.
banner291
FETHİN 558.YILINDA DOĞU VE BATI CENNET SAHNESİNDE.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından, İstanbul'un Fethinin 558. yıldönümü dolayısıyla Evlad-ı Fatihan ile Fetih Şöleni" adlı program düzenlendi. Program kapsamında İstanbul Mehteranı ve Boşnak sanatçı Zeyd Şoto, tarihe damga vurmuş Türk marşlarını aynı sahnede birlikte söyleyerek, adeta doğu ve batı kardeşliğinin simgesi oldu.
İstanbul'un Fethi'nin 558. yıldönümü dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen "Evlad-ı Fatihan ile Fetih Şöleni" adlı programda doğu ve batı aynı sahnede buluştu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen program kapsamında önce tarihi sevdiren adam Yavuz Bahadıroğlu "Fatih ve Fetih" konulu mini bir konferans verdi. Ardından şölen kapsamında Bosnalı sanatçı Zeyd Şoto ve Mehteranın konserleri katılımcılarla buluştu. Programa damgasını ise Zeyd Şoto ile Mehteran'ın , "Fetih Marşı" ve "Osman Paşa Marşı"nı aynı sahnede Türkçe ve Boşnakça seslendirmesi vurdu.

ÇOCUKLARIMIZ "FATİH" YÜREKLİ OLMALI

Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları Enver Şengül ve Levent Uslu'da katıldı. Sunuculuğunu Süreyya Akkaya'nın yaptığı programda Gazeteci Yazar Yavuz Bahadıroğlu "Fatih ve Fetih" konulu konferans verdi. Bahadıroğlu, Fatih Sultan Mehmet'in hedefindeki kararlılığa dikkat çekerek, " Bir çocuk nasıl Fatih yürekli olur ?Bizlerin yetiştirdiği çocuklar onun yüreğine sahip değil. Çocuklarımızı Fatih yürekli yetiştirmeliyiz. Onlara engellerden yılmamayı öğretmeliyiz. Bir insan meşru hedefine kilitlenirse, Allah onun önünü açar. Ya başarırım; ya ölürüm diyerek, yola devam edilmesi gerekir. Bizler çocuklarımıza da kararlı olmayı öğretmeliyiz" diye konuştu.


MEHTERAN VE ŞOTO'YLA TARİHE YOLCULUK

Bahadıroğlu'nun mini konferansının ardından İstanbul Mehteranı sahne aldı. Osmanlı İmparatorluğu'nun yüzyıllardır sesi olmuş mehteranın görkemli sahnesi ve icra ettikleri Türk marşları katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Programın devamında sufi müziğe yeni bir yorum getiren sanatçı Zeyd Şoto Mehteran'la aynı sahnede buluştu. Doğu ve batı kardeşliğinin sergilendiği programda Şoto ve Mehteran "Fetih ve Osman Paşa Marşı" nı birlikte seslendirdi. Bu muhteşem buluşma, izleyenlerin zihninde adeta tarihi tekrar canlandırdı.

İSTANBUL BOSNA KARDEŞLİĞİ

Programda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul ve Bosna'nın kardeşliğini sahneye taşıyan İstanbul Mehteranı ve sanatçı Zeyd Şoto'ya teşekkür ederek, çiçek verdi. Yeniay, "Bosna'yı ziyaret ettiğimizde Boşnak kardeşlerimizden birine kendilerini nasıl tanımladıklarını sorduğumuzda, "Osmanlı buraya gelmiş, atalarımız İslamiyet'i seçmişler, Türk olmuşuz" cevabını vermişti. Bu cevap çok önemli çünkü Türklük ve İslamiyet özdeşleşmiştir. Kosova'da, Bosna'da, Makedonya'da tek bir kılıç kullanılmamıştır. Tek bir can alınmamıştır. Bir fetih gerçekleşmiştir, işgal edilmemiştir. Orada Osmanlı'yı Türkleri görüyoruz. O yüzden Evlad-ı Fatihan diyoruz. Orası çok özel ve müstesna bir bölge. Orası bizim tamamımızdır." dedi.

ŞOTO'DAN FETHE ÖZEL KONSER

Gecede, Boşnak sanatçı Zeyd Şoto, konserine solo devam etti. Solo konseri öncesi izleyiciyi selamlayan Şoto, " Bosna'dan sizlere selam getirdim" diyerek, doğu batı kardeşliğine dikkat çekti. Sempatik tavırlarıyla katılımcıların ilgi odağı olan Şoto, konserinde Türkçe, Boşnakça ve İngilizce eserler seslendirdi. Boşnak sanatçı, klavye, gitar, bas gitar, bateri-perküsyon, kanun, çello ve ney'den oluşan orkestrası ve geniş repertuarıyla katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV