banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

GENÇ FESTİVALDE GENÇ YETENEKLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ.

Dopdolu bir içerikle Küçükçekmecelilerin yaz akşamlarına neşe katan ‘Genç Festival 2011’ başladı

05 Haziran 2011 Pazar 23:11
GENÇ FESTİVALDE GENÇ YETENEKLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ.
banner265
GENÇ FESTİVALDE GENÇ YETENEKLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ.

Dopdolu bir içerikle Küçükçekmecelilerin yaz akşamlarına neşe katan ‘Genç Festival 2011’ başladı. Küçükçekmece Gölü kenarındaki amfi tiyatroda gerçekleşen festivalin ilk gününde Türk Halk Müziği korolarından bale gösterilerine kadar birçok etkinlik yer aldı.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Festival başladı. İlçede bulunan üç kültür merkezinde yetişen genç yetenekler, bir boyunca hazırladıkları gösterilerini izleyicilerin beğenisine sundu. Festivalin ilk gününde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Karma Grup, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Bale Kursiyerleri, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunları ekibi sahne aldı.
Küçükçekmece Belediyesi, bünyesinde bulunan üç ayrı kültür merkezinde açtığı kurslarla her yıl binlerce öğrenciye farklı alanlarda eğitim veriyor. Belediye sadece eğitim vermekle yetinmiyor ve düzenlediği etkinliklerle kursiyerlerinin başarılarını tüm ilçeye ve İstanbul’a kanıtlıyor. Genç Festival de Küçükçekmece Belediyesi’nin yetenekli kurs öğrencileri için hazırladığı etkinliklerden sadece biri. Bu etkinlik kapsamında üç gün sürecek olan festivalle, kursiyerler tüm hünerlerini sergileyecek.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSUYLA ANADOLU
Festivalin ilk günü ilçe halkından büyük ilgi gördü. Radyo programcısı, sunucu Hopdedik Ayhan’ın sunuculuğunu yaptığı geceye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan yardımcıları Levent Uslu ve Mustafa Kuzugüden katıldı. İlk olarak TRT sanatçısı şef Mehmet Erenler yönetimindeki Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Türk Halk Müziği kursiyerleri sahne aldı. Denizli’den Çanakkale’ye, Ankara’dan Erzurum’a kadar Anadolu’nun dört bir yanından türküler seslendiren koroya TRT İstanbul Radyosu’nun sazları eşlik etti. Grup, bir yıl boyunca yoğun bir şekilde hazırladıkları farklı folklorik öğelerin melodik ürünleri olan halk müziğinin zengin repertuarını izleyicilerine sundu.
Gecenin ikinci sahne alan grubu Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Karma Grup oldu. Keman, bağlama ve gitarlarıyla sahne alan kursiyerler performanslarıyla ve söyledikleri şarkılarla beğeni topladı. Genç müzisyenlere Doğan Demir, Hüseyin Sarısaltıkoğlu, Anıl Göksun, Hale Yılmaz eşlik etti.
SAHNE PRENSESLERLE DOLDU
Genç Festival’in en çok alkış alan ekibi minik balerinler oldu. Öğreticileri Pınar Albayram’ın üç aylık bir eğitimle hazırladığı Cennet Kültür ve Sanat Merkezi balerinleri, sene sonu gösterilerini sundu. Bale kıyafetleriyle ve danslarıyla prensese dönüşen minikler en çok alkış alan kursiyerler oldu.
Göl kenarında yaşanan dopdolu etkinliklerin son sahne konuğu Nahit Akdemir tarafından çalıştırılan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunları ekibiydi. Bu yıl ilk oyunlarını sergileyen grup, Rize Hemşin yöresi ve Artvin yöresi oyunlarıyla Karadeniz’in rüzgarını Küçükçekmece’ye getirdi.
Küçükçekmece’nin akşamlarına renk katan Genç Festival üç gün boyunca Amfi Tiyatro’da devam edecek. Festivalin son gününde Türk Pop Müziği’nin genç isimlerinden Mustafa Ceceli sahne alacak 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV