banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

HAS PARTİ'NİN KÜÇÜKÇEKMECE ÇIKARMASI

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan: Hazineden 4 yılda AKP’ye 396, CHP’ye 177, MHP’ye 121 milyon lira aktarıldı. Son 8 yılda partilere 1 milyar dolar aktarıldı.

04 Nisan 2011 Pazartesi 04:42
HAS PARTİ'NİN KÜÇÜKÇEKMECE ÇIKARMASI
banner266
HAS PARTİ'NİN KÜÇÜKÇEKMECE ÇIKARMASI
Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan:
Hazineden 4 yılda AKP’ye 396, CHP’ye 177, MHP’ye 121 milyon lira aktarıldı. Son 8 yılda partilere 1 milyar dolar aktarıldı.
Meclise girdiğimizde hazine yardımı konusunu ivedilikle gündeme alacağız

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcıları Erol Erdoğan ve Zeki Kılıçaslan, İstanbul Küçükçekmece Cennet Mahallesinde esnafı ziyaret ederek esnafla ve vatandaşla sohbet ettiler. Hürriyet Caddesini, ilçe teşkilatı ve milletvekili aday adaylarıyla birlikte gezen Erdoğan ve Kılıçaslan, çalışmanın başlangıcında kısa bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında hazine yardımlarına değinen Erol Erdoğan “Meclise girdiğimizde hazine yardımı konusunu ivedilikle gündeme alacağız. Son 8 yılda partilere 1 milyar dolar aktarıldı. Üstelik adaletsiz bir dağıtım var” dedi.
Erol Erdoğan’ın açıklaması şöyle;  
Milletin malı deniz mantığı maalesef Hazine yardımında da kendini göstermektedir.
Partilere 12 Haziran seçimleri nedeniyle 218 milyon 200 bin lira seçim yardımı yapıldı. Ocak 2011’de 62,1 milyon lira yardım yapılan AK Parti, seçim nedeniyle 124 milyon 363 bin lira daha hazine yardımı aldı. Böylece AK Parti’nin 2011 yılı devlet yardımı tutarı 186 milyon 544 bin liraya yükseldi.
Hâlbuki, AKP’ye bu seçim için verilen 124 milyon liranın sadece %15-20’si ile seçim kampanyası yapılabilir. Bu yardımın % 80-85’i israftır, gereksizdir, hazinenin soyulmasıdır.
CHP de, seçim nedeniyle bütçeden 55 milyon 738 bin lira ek yardım aldı. Seçim yardımıyla birlikte CHP’ye 2011 yılı içinde verilen Hazine yardımı miktarı da 83 milyon 608 bin lira oldu.
MHP’nin bu yılki hazine yardımı ise 57 milyon 148 bin lira. Bu tutarın 38 milyon 98 bin lirası seçim yardımı.
2011 yılında aktarılan paralarla birlikte 2008–2011 döneminde AK Partiye verilen devlet yardımı 396 milyon 187 bin lirayı, CHP’ye verilen yardım 177 milyon 531 bin lirayı, MHP’ye verilen yardım da 121 milyon 303 bin lirayı buldu. Son 8 yılda partilere aktarılan yardım ise 1 milyar doları aştı

Tespitlerimiz
Partilere aktarılan miktarlar hazine yardımının temel gerekçesine uygun değildir. Partilere bol keseden aktarılan bu paralar, vergilerimizin ve gelirlerimizin devlet eliyle yanlış kullanılmasının bir örneğidir. Yüksek miktardaki hazine yardımları siyasi harcamalarda israfa sebep olmaktadır. Yardımların bazı partilere veriliyor olması adaletsizliktir. Hazine yardımı 1965 yılından beri verilmekte ancak en haksız uygulama AKP dönemimdeki uygulamadır.

Çözüm
* Siyasi partilere hazine yardımı konusu tartışmaya açılmalıdır. Yardım miktarları kesinlikle azaltılmalıdır. Seçim dönemi için ayrıca para yardımı yapılmamalıdır.
* Siyasetin finansmanı şeffaf olması için yeni düzenlemeler yapılmalıdır.  
* Para yardımı seçime giren her partiye aldığı oy oranına göre yapılmalıdır.
* Aday adaylarından alınan fahiş ücretlerin önüne geçilmelidir. Bu ücretler siyaseti ipotek altına almaktadır. AKP ve CHP hazineden bu kadar para alıyor olmalarına rağmen aday adaylarından da 2 bin, 3 bin lira gibi yüksek miktarlarda ücret almaktadırlar. Siyasetin ticaretleşmesine engel olmalıyız. AKP ve CHP siyasetin ruhunu bozan bu uygulamalardan vazgeçmelidir.
* Has Parti Mecliste olunca bütün bu konuların takipçisi olacak, gereğini yerine getirecektir.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV