banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Küçükçekmece Belediyesi'ne Teşvik Ödülü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Feshane’de düzenlediği programa engelliler ile aileleri büyük ilgi gösterdi

08 Aralık 2011 Perşembe 03:15
Küçükçekmece Belediyesi'ne Teşvik Ödülü
banner299
Küçükçekmece Belediyesi'ne Teşvik Ödülü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Feshane’de düzenlediği programa engelliler ile aileleri büyük ilgi gösterdi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği programda; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Çok sayıda engelli ile ailelerinin katıldığı programda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Milletvekilleri Gürsoy Erol ve Burhan Kuzu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Özürlüler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren yer aldı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da katıldı.
TÜRKİYE ENGELLİLERE UYGUN HALE GETiRiLiYOR
Programa mesaj gönderen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dinamik, üretken ve çalışkan bir nüfusa sahip olan Türkiye’nin bir başka gerçeğinin de nüfusun önemli bir kesiminin engelli vatandaşlardan oluşması olduğunu belirterek, “Bizler 2002 yılından itibaren bu anlayışla görev ve sorumluluk yüklendik. Ülkemizin sosyal hizmet alanındaki eksikliklerini gidermek, engellilerimizin çağdaş ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmalarını sağlamak, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var gücümüzle çalıştık” dedi.
Engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelebilmeleri için tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydeden Erdoğan, mesajına şöyle devam etti; “Cumhuriyet tarihimizde ilk defa engellilik alanında yaşanan sorunlar için Özürlüler Kanununu çıkardık. Toplumsal alandaki duyarlılığın artması için söz konusu kanunun çıktığı 2005 yılını özürlüler yılı ilan ettik. Başlattığımız farklı sosyal sorumluluk kampanyalarıyla engelli kardeşlerimize dönük eğitim alt yapısının ve kalitesinin zenginleşmesinin artmasını sağladık. Engellilerimizin iş hayatında da etkin şekilde yer alması için özürlü istihdamını teşvik edici, hatta zorlayıcı düzenlemeler yaptık. Bu hizmet politikalarının temelinde ‘önce insan’ ilkesi vardır ve feda edebilecek bir tek bile ferdimiz yoktur. Bizler hükümet olarak tek tek bir düzen gelene kadar gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Dünya Özürlüler Gününün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İSTANBUL’A ENGELLİLERE UYGUN 3 BİN YENİ OTOBÜS
Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bütün engellilerin ve ailelerinin dertleriyle yakından ilgileniyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi’nde (İSÖM) engelli vatandaşlarımıza yönelik sağlık, rehabilitasyon ve meslek edindirme çalışmaları yürütüyoruz. İSÖM’ün oluşturduğu özürlüler koromuz bütün Türkiye’de ve dünyanın çeşitli platformlarında müzikleriyle İstanbul’u başarıyla temsil ediyor ve çok büyük takdir topluyorlar. Öte yandan, Kayışdağı Darülacezemizin bünyesinde oluşturduğumuz fizik tedavi merkezimizde, hastalık ve yaşlılık gibi nedenlerle yürüme yeteneğini kaybetmiş yüzlerce sakinimiz tekrar yürümeye başladı. Onların bu mutluluğunu paylaşmak bizlere yetiyor. Tüm ulaşım araçlarının özürlülerin yararlanabileceği şekilde olması için çalışıyoruz. 2013 yılı sonuna kadar İstanbul’daki halk otobüsleri dahil bütün eski araçlar yenilenecek. Engellilerin ve yaşlıların rahatlıkla binebileceği 3 bin yeni araç temin ediyoruz.” diye konuştu.

BAKAN FATMA ŞAHİN; “ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, 74 milyonun birinci sınıf vatandaş olması için, kadın erkek ayrımı yapmadan, engelli engelsiz ayrımı yapmadan, yaşlı genç ayrımı yapmadan bir yolculuğa çıktıklarını söyledi. Hiç bir şeyin sözde kalmadığını belirten Şahin, “Ne yaptığını bilen, devletiyle, milletiyle kaynaşmış, devletini sevinicini, milletinin sevinci olarak görmüş, kadre birliği yapmış bir iktidar var. Parlamentoda önce Özürlüler Yasasını çıkardık, sonra da fırsat eşitliği sağlamaya çalıştık. Bunu bir imtiyaz, bir lütuf olsun diye de yapmadık. Terkedilmişliğin, ötekileştirilmişliğin, evde hapsedilmişliğin insanı bir politika olmadığına inandığımız için yaptık.” diye konuştu.

BAKAN YILDIRIM; “ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ
"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, engelliler gününde engellilerin bütün sorunlarının çözülmediğini, ancak bugünün farkındalığın topluma yayılması açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek, engellilere sadece sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hizmet verilmediğini, yarım milyondan fazla engelliye evlerinde hizmet edildiğini söyledi.

BAŞKAN AZİZ YENİAY ÖDÜLÜNÜ BAKAN FATMA ŞAHİN’İN ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Orkestrası’nın verdiği konserin çok büyük beğeniyle izlendiği programda “Herkes İçin Ulaşılabilir Türkiye Eğitim Programı Teşvik Ödülleri” de verildi. Programda Küçükçekmece Belediyesi’de teşvik ödülü sahibi olurken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, Beykoz Kaymakamlığı, Ankara Keçiören Belediyesi, Ankara Çankaya Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Alanya Belediyesi, Sakarya Hendek Belediyesi, TRT Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu ve Marmara Belediyeler Birliği gibi kurumlar da ödüle layık görüldü. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in elinden aldı. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV