banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Meydan Projesi Ödül Aldı

Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Küçükçekmece Meydanı ve Çevresi Peyzaj Düzenleme Projesi” TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü Yarışması’nda özendirme ödülüne layık görüldü.

24 Kasım 2011 Perşembe 00:10
Meydan Projesi Ödül Aldı
banner266
Meydan Projesi Ödül Aldı

Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Küçükçekmece Meydanı ve Çevresi Peyzaj Düzenleme Projesi” TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü Yarışması’nda özendirme ödülüne layık görüldü.
Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü Yarışması, 2003 yılından bu yana iki yılda bir TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından kent planlama ve şehircilik konularında sorun çözmeye yönelik, başarılı plan ve projeleri değerlendirme amaçlı düzenleniyor.
JÜRİDEN OLUMLU ELEŞTİRİ ALDI
Projeleri sosyal, ekonomik ve mekânsal boyutlarıyla değerlendiren yarışmanın, bu yıl ki düzenlemesinde, Küçükçekmece Meydanı ve Çevresi Peyzaj Düzenleme Projesi özendirme ödülünü almaya hak kazandı. Proje, özellikle kentsel alanlarda ve deprem riski yüksek alanlarda açık alan risklerinin azaltılması yönüyle jürinin dikkatini çekmeyi başardı. Yıldız Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde Küçükçekmece Belediye Başkanlığı adına Plan ve Proje Müdürü Birgül KIRAN AKSOY ödülü, Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati UYAR’ın elinden aldı.
TARİHİ DOKU KORUNACAK
Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, 7800 m2 alan içerisinde yeşil alanlar, oturma ve dinlenme alanları ile tören ve aktivite alanı düzenlenerek, ayrıca 2 adet tarihi çeşmenin restorasyonları gerçekleştirilecek.
Kent meydanı projesi, tarihi dokunun özelliklerini ezmeyecek sadelik ve nitelikte hayata geçirilecek. Projeyle, yayaların daha fazla söz sahibi olduğu, tarihi çeşmelerin açığa çıkartıldığı, eski yeşil dokunun korunarak yeni peyzaj düzenlemeleriyle desteklendiği, özürlülerin erişilebilirliğinin sağlandığı ve tarihi Mimar Sinan Köprüsü ile bütünleşen bir kent meydanının halkın kullanımına sunulması amaçlanıyor.
Haziran ayında İBB tarafından yapımına başlanan meydan projesi, önümüzdeki yıl tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV