banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

MÜTEVAZİ BİR HARF HİKAYESİ

Küçükçekmece Belediyesi, yine adından çok bahsettirecek önemli bir sergiye ev sahipliği yaptı.

20 Şubat 2012 Pazartesi 23:46
MÜTEVAZİ BİR HARF HİKAYESİ
banner267
MÜTEVAZİ BİR HARF HİKAYESİ

Küçükçekmece Belediyesi, yine adından çok bahsettirecek önemli bir sergiye ev sahipliği yaptı.


“Mütevazı Bir Harf Hikayesi, Vav ve Amentü Gemisi” başlıklı bu sergi, sembolik bir değerden, bir harften yola çıkarak o harfin etkileyici, derinlikli, manevi ve ilahi etkisini görünür kılmayı hedefliyor.
Hat eserlerinde, levha ve murakkalarda görülmesinin yanısıra mimari eserlerde de sık sık görülen “vav” harfinin “müsenna” bir biçimde karşılıklı iki “vav” olarak yazılmış örneklerinin sergilendiği sergi, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiye İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, serginin kuratörü Erkan Doğanay ve sergide eserleri bulunan Erol kılıç katıldı.

EŞSİZ VE DEĞRELİ ESERLER

Küçükçekmece’de kültür ve sanat etkinlerinde çıtayı her geçen yükselttiklerini belirten Başkan Aziz Yeniay, "Birbirinden değerli sanatçıların ve koleksiyonerlerin bu eşsiz eserlerini bir araya getirerek sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sergi, bundan önceki ‘Sufi Objeler’ sergisinin bir nevi devamıdır. Bundan sonrada ülkemizin geleneksel sanatlarının değerli eserlerini Küçükçekmecemizde sergilemeye devam edeceğiz’ dedi. Serginin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati ise, eşsiz kültürümüzü, manevi değerleri yansıtan böyle sergilerin açılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Konuşmaların sonrasında sergininin küratörü Erkan Doğanay rehberliğinde sergiyi gezen davetliler eserleri titizlikle incelediler.


SERGİYE KATKIDA BULUNAN SANATÇILAR

Sergiye Erol Akyavaş, Ara Güler, Tonguç Yaşar, Sezer Tansuğ, Hüsamettin Koçan, Balkan Naci İslimyeli, Erol Kılıç, Mehmet Günyeli,yorumlarında katkıda bulunurken, Hafız Osman, Mahmud Celaleddin, Kazasker Mustafa İzzet, Ali Zihni, Refet Efendi, Mehmed Aziz Rufai, Mehmed Muhsinzade, Muhammed Muhsinzade, Bakkal Arif, Mecdi Efendi, Erol Dönmez (Abdülhadi), Turan Sevgili, Süleyman Berk, Ferhad Kurlu, Fatih Özkafa, Savaş Çevik, Ali Toy, Levent Karaduman, Gürkan Pehlivan, Davud Bektaş ve Azim Bedri Goki'nin eserleri yeraldı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenen eserler, 30 Mart 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV