banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

NEY VE KEMAN DÜETİ İZLEYİCİYERİ BÜYÜLEDİ

Ünlü neyzen Burcu Karadağ, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Burcu Karadağ ile Üstün Performanslar” adlı söyleşide keman virtüözü Cihat Aşkın’ı konuk etti.

08 Ekim 2011 Cumartesi 13:37
NEY VE KEMAN DÜETİ İZLEYİCİYERİ BÜYÜLEDİ
banner299
NEY VE KEMAN DÜETİ İZLEYİCİYERİ BÜYÜLEDİ

Ünlü neyzen Burcu Karadağ, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Burcu Karadağ ile Üstün Performanslar” adlı söyleşide keman virtüözü Cihat Aşkın’ı konuk etti.
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda ünlü neyzen Burcu Karadağ'ın ilk konuğu günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden ve Türk Keman Okulu'nun uluslararası temsilcilerinden Cihat Aşkın oldu. Aşkın program boyunca, müzik yaşantısı, müzik kariyeri, sanata ve sanatçıya bakış açısı ve müzik alanında yaptığı çalışmalarını anlatarak, en güzel türküleri kemanıyla hayranları için yorumladı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek de katıldı.
Yeni kültür sanat sezonunda her ay Küçükçekmecelilerle buluşacak olan Türkiye'nin ilk kadın neyzeni Burcu Karadağ ve konuğu kemanın usta ismi Cihat Aşkın'ın ney ve keman düetleri katılımcıları adeta büyüledi. Sanatçılar, sohbetin yanı sıra keman ve neyi aynı sahnede buluşturarak, Türk Halk ve Tasavvuf Müziği'nin en gözde eserlerini icra etti. Programda, Cihat Aşkın'ın 1754 yılına ait bir sanat eseri olan Fransız kemanı ilgi odağı oldu.
HERKES SANATÇI OLAMAZ
Burcu Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Aşkın, Türkiye'de sanatçıya bakış açısının yanlış olduğuna dikkat çekerek,"Sanatçının hayatında disiplin ve sağlık çok önemlidir. Medyada bazı insanlara sanatçı imajı çiziliyor. Ancak o kimseler sanatçı değil, eğlendiricidir. Bu kişiler şov dünyasının insanlarıdır. Toplumun nabzını tutarlar ve sanat yapmadan eğlendirirler. Klasik sanat yüzyıllar boyu kalıcılığını korur. Gerçek sanatçılar benim için Karacaoğlan, Beethoven, Mozart, Pir Sultan'dır."dedi.
CAKA, KÜÇÜKÇEKMECE'YE GELİYOR
Çocuk eğitimine çok önem verdiğini dile getiren Aşkın, "Sanatçılar, ülkelerinin eğitim sorunlarına sahip çıkmalıdır. Önemli olan konser vermek için bir yerlere gitmek değildir. Oralarda kültür ve sanat adına bir şeyler yapabilmektir. Ben CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) projesi kapsamında 302 çocuğa ulaştım ve bunlar arasında çok başarılı çocuklar var. Önemli olan sanatçının kültür ve sanatta payının olmasıdır." diye konuştu. Aşkın, bu kapsamda CAKA eğitimini Küçükçekmece Belediyesi ile de bir protokol imzalayarak, Küçükçekmece'ye getirmeyi planladıklarının da müjdesini verdi.
NİCE YENİ CİHAT AŞKINLAR YETİŞECEK
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a hizmet anlayışı açısından teşekkür eden Aşkın, Küçükçekmece Kültür ve Sanat Merkezleri’ndeki sahnelerin akustik değerler açısından profesyonel ve eşine az rastlanır birer merkez olduğunu ifade etti. Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Burcu Karadağ ve Cihat Aşkın'a çiçek vererek, "Bu keyifli programdan ve sanata ve kültüre verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederim. Eminim, böyle destekler ve oluşturulan yeni projelerle Küçükçekmece'de nice yeni Cihat Aşkın'lar yetişecek."dedi. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV