banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ramazan Davulcularına Akademik Eğitim.

Küçükçekmece Belediyesi, bu Ramazan’da 21 mahallede görev yapacak olan 38 davulcuya, ‘Mani söyleme ve davul çalma usulleri’ konusunda eğitim verdi.

31 Temmuz 2011 Pazar 20:37
Ramazan Davulcularına Akademik Eğitim.
banner263
Ramazan Davulcularına Akademik Eğitim.

Küçükçekmece Belediyesi, bu Ramazan’da 21 mahallede görev yapacak olan 38 davulcuya, ‘Mani söyleme ve davul çalma usulleri’ konusunda eğitim verdi.
Ramazan denilince akla ilk gelen Ramazan Davulcuları’dır. Her gece mahalle mahalle, sokak sokak gezen davulcular haber verir Sahur vaktinin gelişini.Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan ayının önemli simgelerinden olan davulculara eğitim semineri düzenledi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Süleyman Şenel ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanatçı Öğretim Görevlisi Ali İhsan Yılmaz, ‘Mani söyleme ve davul çalma usulleri’ konusunda davulcuları bilgilendirdi.
DAVUL NAZİK ÇALINMALI
Türkiye’de ilk kez geçen yıl Küçükçekmece Belediyesi tarafından başlatılan davulcu eğitiminin şehir yaşamı açısından önemli olduğunu belirten İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Süleyman Şenel, “Küçükçekmece Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlattı. Böylece tüm davulcuların aynı ritimde olması sağlandı. Bu eğitim seminerinin Türkiye’ye örnek olmasını temenni ediyoruz.” dedi.
Sahur davulcularının Ramazan ayı içerisindeki yeri ve önemi hakkında bilgiler veren Şenel, “İnsanlar uykularının en tatlı yerinden uyandırılıyor. Bunun için davulu bir gürültü aracı değil de nazik bir şekilde çalmak gerekiyor” diye konuştu.
Ramazan ayı boyunca söylenen: “Merhaba Ramazan, Elveda Ramazan ve Bahşiş isteme” gibi çeşitli mani türleri hakkında bilgiler de veren akademisyen Şenel, şiirin davul sesini daha sıcak, daha samimi hale getirdiğini ifade etti.
KİMLİKSİZ DAVULCU OLMAYACAK
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanatçı Öğretim Görevlisi Ali İhsan Yılmaz ise çeşitli davul çalma teknikleri konusunda davulculara uygulama yaptırdı. Eğitim sonunda davulcular, kendi yörelerine ait manileri söyleyerek öğrendiklerini tekrar etti. Seminere katılan davulculara birer kimlik belgesi verildi. Kimin hangi mahallede görev yapacağı bu kimlik belgelerinde belirtiliyor. Böylece korsan Ramazan davulcuların da önüne geçilmiş olacak.
On bir ayın sultanı Ramazan geleneklerinden biri olan davulcular, bu yıl da herkesi sahura kaldıracak. İlçede görev yapacak olan davulcular, geleneksel kıyafetler ve manilerle halkı sahura kaldıracak.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV