banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

SANATIN GELECEĞİNE İMZA ATILDI

Kültür ve sanatın elçisi haline gelen ve bu alandaki hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Küçükçekmece Belediyesi,

01 Kasım 2011 Salı 12:02
SANATIN GELECEĞİNE İMZA ATILDI
banner291
SANATIN GELECEĞİNE İMZA ATILDI

Kültür ve sanatın elçisi haline gelen ve bu alandaki hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Küçükçekmece Belediyesi, müzik alanında kabiliyetli gençlere, Küçükçekmece Müzik Akademisi’nin kapılarını aralıyor.
Bu kapsamda, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Müdürü ve ünlü keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay önemli bir protokole imza attı. Yapılan işbirliğinden duyduğu mutluluğu dile getiren Aşkın, “Bizim için Küçükçekmece Belediyesi ile böyle bir protokol imzalamak onur verici. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarihinde ilk kez halka açılıyor. İnanıyorum ki, burada yetişen yetenekli gençlerimiz ileride çok daha iyi yerlerde olacaklar” dedi.
YETENEKLERİN ÖNÜ AÇILACAK
Türkiye’de ilk kez böyle bir protokolün gerçekleştiğine dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise “Bizim için bu işbirliği olağanüstü bir başlangıç ve belediyemizin akredite olması anlamını taşıyor. Bu kapsamda verilen eğitimler, yetenekli çocuklarımızın önünü açacak. İnanıyorum ki, bu protokol Türk müziği adına olumlu sonuçlar verecektir. Bu sürece katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
2 YIL PROFESYONEL EĞİTİM
Müzik kulağına sahip, fiziksel özellikleri ve yaşları enstrüman çalmaya uygun olan bireylere profesyonel eğitim vererek, müzik okuryazarları yetiştirmeyi amaçlayan akademide, yetenekli gençler 2 yıl profesyonel müzik eğitimi alacak.
Küçükçekmece Müzik Akademisi’ne kayıtlar önümüzdeki ay başlayacak. Seçmeler ise, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi’nin görevlendirdiği eğitmenler tarafından yapılacak. Seçmeleri kazanan öğrenciler, 2012 yılının Ocak ayında eğitime başlayarak, temel solfej, çalgı, koro, müzik kültürü alanlarında profesyonel eğitmenler tarafından ders alacaklar.
CİHAT AŞKIN KİMDİR ?
Cihat Aşkın, Türk kemancı, akademisyen ve bestecidir. Klasik Batı Müziği eserlerinin yanı sıra Anadolu ezgilerini de yorumladığı için “Bu toprağın kemancısı” diye anılır. 11 yaşında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'na girdi. İTÜ Oda Orkestrası'nın kurucusu olan Aşkın, İstanbul Oda Orkestrası’nı ve Filarmonia İstanbul’u yeniden hayata geçirerek her iki orkestranın da genel müzik direktörlüğünü ve İstanbul Modern Müzik Ensemble (IMME)’ında solistliğini yapmaktadır.
Cihat Aşkın, “Türkiye’nin en idealist keman eğitimi projesi” olarak nitelediği bir eğitim projesini gerçekleştirmektedir. Bu proje çerçevesinde Yaşları 8-17 arasında değişen, müzik öğrenimi görmekte olan çocuklardan oluşan Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) adlı bir grup kurmuştur. Her kentten yılda 20 çocuk yetiştirerek 10 yılda 1600 kemancı yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV