banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Sufi Objeler Düğün Gecesinde Buluştu

Yaşam biçimini örnekleyen mistik objeler, halk resimleri ve günümüz çağdaş sanat eserlerinden oluşan “Sufi Objeler” sergisi Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi ‘nde sanatseverlerle buluştu.

08 Aralık 2011 Perşembe 03:19
Sufi Objeler Düğün Gecesinde Buluştu
banner304
Sufi Objeler Düğün Gecesinde Buluştu

Yaşam biçimini örnekleyen mistik objeler, halk resimleri ve günümüz çağdaş sanat eserlerinden oluşan “Sufi Objeler” sergisi Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi ‘nde sanatseverlerle buluştu. Hz.Mevlana'nın 738. vuslat gecesi (düğün gecesi) olması vesilesiyle Şeb-i arus töreni gerçekleştirildi.
Küçükçekmece Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 738. Vuslat yıldönümü dolayısıyla iki önemli etkinlik gerçekleştirdi. Bu kapsamda düzenlenen “Sufi Objeler” sergisi Türkiye’deki birçok önemli eseri bir araya getirmesi dolayısıyla bir ilki oluşturdu. Çeşitli koleksiyon ve müzelerden seçilen objeler, Malik Aksel Taşbaskı Halk Resimleri ile çağdaş sanatçılardan Erol Akyavaş, Balkan Naci İslimyeli, Hüsamettin Koçan, Ergin İnan, Mehmet Günyeli, Nusret Çolpan, Ali Toy ve Azim Bedri Goki’nin sözden yazıya, yazıdan resme geçişin izlerini taşıyan eserleri barındıran sergi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, serginin kuratörü Erkan Doğanay, sanatçılar Balkan Naci İslimyeli, Hüsamettin Koçan, Mehmet Günyeli ve koleksiyoner Remzi Gür katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Aziz Yeniay, “Burada “Sufi Objeler” sergisi gibi Türkiye’de ilkleri oluşturan birçok sergi gerçekleştirdik. Bunlar gerçekten Türkiye’de bir araya getirilmesi pek mümkün olmayan eserlerdir. Dolayısıyla bu konuda Küçükçekmeceliler çok sanslı” diye konuştu. Konuşmasının devamında sergide eserleri bulunan sanatçı ve koleksiyonerlere teşekkür eden Başkan Yeniay, 700 bin nüfuslu Küçükçekmece ilçesinin kültür ve sanat noktasında daha da gelişmesi için hedefledikleri atılımların devam edeceğini vurguladı.
BİR KÖKENİN ARKEOLOJİK KAZISI
Konuşmaların devamında kuratör Erkan Doğanay, serginin yüzyıllar süren bir kökenin arkelojik kazısı gibi olduğunu belirtirken, sanatçılar Balkan Naci İslimyeli, Hüsamettin Koçan ve Mehmet Günyeli ise yurtdışında çokça örneği bulunan bu tip sergilerin kendi topraklarımızda da yapılması açısından “Sufi Objeler” sergisinin çok önemli olduğunun altını çizdiler. Konuşmaların ardından davetliler 172 obje, 56 resim, fotoğraf ve halk resminin bulunduğu sergiyi birlikte gezdi.
ŞEB-İ ARUS TÖRENİ
Sergi açılışının ardından Hz. Mevlana'nın 738. vuslat gecesi (düğün gecesi) olan hak ve peygamber aşıklarını Mevlana hazretlerinin vesilesiyle biraraya getiren Şeb-i arus töreni gerçekleştirildi. Tören öncesi konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Tarihimiz ve değerlerimiz açısından çok farklı bir ruh dünyasını ifade eden Hz. Mevlana'yı anıyoruz. Bu vesileyle bize Mevlana'yı farklı duygularla yaşatacak olan topluluğa teşekkür ederim. Özellikle Mevleviliğin İslam tarihi ve duygu dünyamız açısından farklı bir yeri var. Mevleviliğin ilahi yolculuğu farklı bir dille bize anlatır olması ve kendi içinde gizemleri barındırması tarihimiz açısından farklı bir güzellik. Hz. Mevlana'yı, Şems-i okuduğumuzda farklı bir lezzet ve haz alırız. Burada bu güzelliği paylaşıyoruz. Kültür ve sanat adına kendi değerlerimizi de burada yaşatmak ve geçmişten geleceğe bu değeri yarınlara aktarmayı arzu ediyoruz. diye konuştu.
MANEVİ BİR YOLCULUK
Törende İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mevlevi mukabelesini hafız, hattat, mevlevi, kudümzen; Hoca Zekai Dede Efendi'nin suzidil ayini şerif-i eşliğinde icra etti. Salonu dolduran yüzlerce kişi, ayini şerif eşliğinde adeta manevi bir yolculuk yaşadı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay programda, TC Turizm Bakanlığı Tarihi Türk Topluluğu adına grubun Genel Yönetmen Yardımcısı Mehmet İhsan Özer'e plaket ve çiçek takdim etti.  

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV