banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mezar AVM bugün açılıyor

Çoğu Vanlı depremzede 11 işçi 7 ay önce kazanacağı paranın milyonda birini ayırmayıp gerekli tedbiri almayan bu dev şirketlerin kurbanı oldu. 11 işçinin yanarak can verdiği Marmara Alışveriş ve eğlence bugün açılıyor.

18 Ekim 2012 Perşembe 12:17
Mezar AVM bugün açılıyor
banner304
Mezar AVM bugün açılıyor

Çoğu Vanlı depremzede 11 işçi 7 ay önce kazanacağı paranın milyonda birini ayırmayıp gerekli tedbiri almayan bu dev şirketlerin kurbanı oldu. 11 işçinin yanarak can verdiği Marmara Alışveriş ve eğlence bugün açılıyor. 

İstanbul Esenyurt'ta Marmara Park AVM'de ihmaller nedeniyle 7 ay önce çıkan ve 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan yangının üzerinden tam 7 ay geçti ve şimdi o 11 işçinin öldüğü yer bugün alışveriş ve eğlence merkezi olarak açılıyor.

220 MİLYON EURO HARCANDI, İŞÇİLER SİGORTA BİLE YAPILMADI

Ece Türkiye, Deutche Bank’ın yatırım şirketi DWS, Finansbank, İş GYO ve Kayı İnşaat firmaları tarafından yaptırılan Marmara Park AVM'ye tama 220 milyon euro harcandı. Ancak inşaat için bu kadar para ayıran şirketler, işçileri balık istifi bir şekilde çadırlarda kalmak zorunda bıraktı. Firma, bununla da yetinmedi ve işçilerin ısınmalarını sağlayacak sistemi de kurmadı. Bu yüzden çıkan yangında da 11 işçi hayatını kaybetti.


Olayda skandallar zinciri bununla da bitmemiş ve sigortasız çalıştırılan işçilerin faciadan tam 3 saat sonra sigortalandığı ortaya çkmıştı.

"KAZA OLDUĞUNU SÖYLEME MASRAFLARINI KARŞILAYALIM"

Göz göre göre yaşanan facianın ardından olay yerinden inceleme yapan TMMOB İl Koordinasyon Grubu'nun hazırladığı raporda AVM inşaatı sırasında yaşanan skandallar da tek tek ortaya çıkmıştı.

Raporda, inşaatta çalışırken çalışırken vinçle yaşanan bir kaza sonrasında sakatlanan bir işçinin şok sözlerine de yer veriliyor. Sakatlanan işçi, hastanede şirket muhasebecisinin kendisine "olayın iş kazası olmadığını söylemesini ve bunu söylemesi halinde kendilerinin masraflarını karşılayacakları" yönünde telkinde bulunduğunu ancak sonradan kendisine sahip çıkılmadığını belirtiyor. Şirket müdürüne durumu şikayet ettiğini, ancak şantiye kapılarından içeri alınmadığını da söylediği vurgulanıyor.

ÖLÜMLÜ KAZALARIN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ

Raporda inşaat sırasında şantiyede ölümle sonuçlanan başka kazalar da yaşandığı ancak üstlerinin örtüldüğüne de dikkat çekiliyor.

DAHA FAZLA PARA HIRSI 11 CAN ALDI

Raporun sonuç bölümünde ise, işverenlerin ticari kaygılarının, işçi sağlığı ve iş güvenliğinde önlem alınmasına yönelik
koşulların sağlanmasının önüne geçtiği vurgulanarak, 11 işçinin gözgöre göre öldüğüne dikkat çekiliyor.

Raporda 11 işçinin öldüğü katliamla ilgili de şu ibretlik ayrıntılara yer veriliyor;

- İşveren firma, müteahhit firma, taşeron 10 firmalar, yapı denetim firması, enerji dağıtım şirketi ve ilgili birimleri
sorumluluklarını yerine getirmediklerinden dolayı kusurludur.
- Gerekli denetimleri yapmadıklarından dolayı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili birimleri, Büyük Şehir Belediyesi ve ilgili birimleri kusurludur.

11 KİŞİYE MEZAR OLAN AVM BUGÜN AÇILIYOR

AVM sahiplerinin daha fazla para kazanmak uğruna 11 işçiye mezar olan Marmara Park AVM bugün açıldı. AVM aynı zamanda eğlence merkezi olarak da hizmet verecek.

Şimdi sizler de daha fazla para kazanmak uğruna 11 işçinin yanarak can verdiği o çadırların yerinde yükselen AVM'de, yaşananlardan habersiz bir şekilde eşinizi, çocuğunuzu alarak alış verişinizi yapacak ve eğleneceksiniz..

Hepinizi iyi eğlenceler, iyi alış verişler...
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV