banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Nisan 2024 Cuma

ABD Çin arasında siber savaş

Amuled ismi verilen kitaplar Denizli’de ele geçirildi

Denizli polisi 6. yüzyıla ait Hz. İsa için hazırlanmış el yazması 2 adet kitabı ele geçirildi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

10 Nisan 2019 Çarşamba 03:38
Amuled ismi verilen kitaplar Denizli’de ele geçirildi
banner291
Amuled ismi verilen kitaplar Denizli’de ele geçirildi

Denizli polisi 6. yüzyıla ait Hz. İsa için hazırlanmış el yazması 2 adet kitabı ele geçirildi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

seo yazılım

Amuled adı verilen 6. yüzyıl dönemine ait olan Mısır menşeiliş 2 adet kitap Denizli polisinin operasyonu sonucu ele geçirildi.

Operasyonu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yürüttü. KOM ekipleri aldıkları istihbarat sonucunda ellerinde tarihi eser bulunan ve bunu satmak isteyen şahısların peşine düştü.

Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra ekipler araçları durdurarak arama yaptı ve şüphelilerin kullandığı aracı takibe aldı. Ekipler yapılan aramada poşetlere ve peçetelere sarılı halde altın yaldızlı 2 adet el yazması kitap ele geçirdi.

Tarihi eser olduğu düşünülen kitaplpar daha sonra Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlilerince incelemeye alındı.

İnceleme ve araştırma sonucunda ciltlemesi deri olan el yazması kitaplar erguvan renkli papirüs yapraklardan oluşuyor. 6. Yüzyıla ait kitabın 1500 senelik olduğu tespit edildi.

AMULED KİTABINDA NE YAZIYOR?
Kitapta 8 kollu yaldız ve haç bulunuyor. Yazılan Amuled kitabın içeriği Hz. İsa’dan koruma dilenmesi için hazırlanmış ve kemgözler ile çeşitli hastalıklardan korunma sağladığına inanıldığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin işlemleri sürüyor.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV