banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

İstanbul’un yeni oyuncağı: TOY İstanbul

İstanbul'un yeni sanat mekanı TOY İstanbul, 'Sanat bir oyundur. Ve oyun oynamak ciddi bir iştir.

27 Kasım 2016 Pazar 21:02
İstanbul’un yeni oyuncağı: TOY İstanbul
banner264
İstanbul’un yeni oyuncağı: TOY İstanbul
İstanbul'un yeni sanat mekanı TOY İstanbul, 'Sanat bir oyundur. Ve oyun oynamak ciddi bir iştir. Oyunları ciddiye alanlar için. Oyunları ciddiye alanlar tarafından' sloganıyla geçtiğimiz haftalarda Maçka Gmall'da kapılarını açtı. Adını tiyatro, oyunculuk ve yazarlık disiplinlerinin birleşiminden alan yeni sanat mekanı TOY İstanbul, kısa zamanda tiyatroseverlerin yeni durağı oldu. Geçtiğimiz hafta yapılan açılışında tiyatronun yöneticisi Necati Kutlu ile konuşma fırsatı buldum. Kutlu, geçtiğimiz yıl kapanan D22'nin ödüllü oyunu 'Bent'de rol almıştı. Sektörün içinden, genç bir isim. Kutlu, öncelikli hedeflerinin, sahne bulamayan bağımsız tiyatro ekiplerini ve oyunlarını sanatseverlerle buluşturmak olduğunu söyledi.

ALTI GÜN ALTI FARKLI OYUN
TOY İstanbul, haftanın altı günü altı farklı tiyatro grubuna evsahipliği yapıyor. Örneğin, Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro'nun yeni oyunu 'Yuva', geçtiğimiz çarşamba ilk kez sahnelendi. Sedef Ecer'in yazdığı ve Mert Öner'in yönetmenliğini yaptığı Neva Tiyatro'nun 'Kenardakiler', Damla Sönmez ve Deniz Karaoğlu'nun oyunculuklarıyla göz doldurduğu 'Parçacıklar' oyunları da yine geride bıraktığımız hafta sahnelendi. Bu akşam da İkincikat Tiyatro'nun 'Kabileler' oyunu seyirciyle buluşacak. Pazar günleri ise 'Oyunbazlar İstanbul'da' adlı çocuk oyunu sahneleniyor. Bu oyunların yanı sıra tiyatro Yan Etki'nin 'Medet', Tiyatroperest'in 'Soğuyunca Acımaya Başlar', Mek'an Sahne'nin 'Kadınlar Aşklar Şarkılar' gibi oyunları da Aralık ayı boyunca sahnelenecek.

'BİZ SALONLA İLGİLENELİM'
Sahnelerin ayakta kalmakta zorlandığı dönemde yatırım yapan kurucu Cengiz Temel, "Bu süreçte bir tiyatro ekibinin hem oyun çıkarması, hem de fiziksel bir tiyatro alanını aynı anda yönetmeye ve işletmeye kalkışmasının oldukça zor ve maliyetli bir iş kolu olduğunu gördük" diyerek özel tiyatroların zor şartlarda var olduklarını belirtti ve devam etti: "Biz bunları birbirinden ayıralım, yaratıcı ekip sadece oyununa konsantre olsun, biz de salonla ilgilenelim istedik."

FARKLI ATÖLYELER DE VAR
Tiyatro oyunlarının haricinde yazar ve oyuncu adayları için de farklı atölye çalışmaları mevcut. Oyunculuk atölyeleri Bahar Kerimoğlu ve Gizem Erden tarafından, senaryo atölyeleri ise 'Ezel' dizisiyle ünlenen senaristler Kerem Deren ve Pınar Bulut tarafından gerçekleştiriliyor. Yaklaşık yedi ay süren eğitimlerin ardından yazar adaylarının yazdığı sahneleri, oyuncu adayları mekanın sahnesinde sergileyecek ve bu ekipler sektörden yapımcı, yönetmen ve menajerler ile buluşma imkanı bulacaklar.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV