banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

MÜJDE AR’IN KIYAFETİNİ GİYİP DUBLÖRLÜK YAPTI!

Ünlü yönetmen Mesut Uçakan, ilk filmi Lanet’de, yangın sahnesinde oynamak istemeyen Müjde Ar’ın kıyafetini giyip, göğsüne portakallar takara dublörlük yapmış.

24 Eylül 2013 Salı 03:42
MÜJDE AR’IN KIYAFETİNİ GİYİP DUBLÖRLÜK YAPTI!
banner311

MÜJDE AR’IN KIYAFETİNİ GİYİP DUBLÖRLÜK YAPTI!

Ünlü yönetmen Mesut Uçakan, ilk filmi Lanet’de, yangın sahnesinde oynamak istemeyen Müjde Ar’ın kıyafetini giyip, göğsüne portakallar takara dublörlük yapmış.

Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Köçer, Yeni Şafak Gazetesi’ndeki sayfasında, ünlü yönetmen Mesut Uçakan’ın ilginç bir anısını paylaştı. Ünlü yönetmen, ilk filmi Lanet’de, yangın sahnesinde oynamak istemeyen Müjde Ar’ın kıyafetini giydikten sonra, göğsüne portakallar takarak dublörlük yapmış.  

İşte Suat Köçer’in, bugünkü Yeni Şafak Pazar ekinde kaleme aldığı yazı: Bana iki tane portakal getirin! Yıl 1978. Mesut Uçakan, henüz 25 yaşında, ilk filmi Lanet’i çekiyordur. Dönemin starlarından Müjde Ar ile Bulut Aras başrollerdedir. Filmin final sahnesi geldiğinde, genç yönetmeni büyük bir sorun bekliyordur; Müjde Ar, filmin finalinde rol gereği alevler arasında kalacaktır ancak Uçakan ve arkadaşlarının, yanık oluşmaması için kullanılan beyaz alevi alacak paraları yoktur. Beklendiği gibi Müjde Ar, güvenlik endişesi ile bu sahneyi oynamak istemez. Tek çare dublör oynatmaktır. Kadın dublör bulunur ve anlaşma yapılır.

Çekim günü gelir, söz konusu sahne için, kadın dublör giydiği ıslak çamaşırların üzerine, Müjde Ar’ın rol gereği giyindiği pardösüyü giyinir. Etrafına benzin karıştırılmış su dökülür. Fakat bu kez de kadın cesaret edip kibriti çakamaz. Sette büyük bir kriz yaşanıyordur. O an, Mesut Uçakan devreye girer ve dublörden gidip üzerindeki kıyafetleri çıkarmasını ister. Ardından gider ve o kıyafetleri giyerek sete döner.


Settekilerin şaşkın bakışları arasında kamera karşısına geçen Uçakan, ‘ne bakıyorsunuz, bana iki tane portakal getirin’ der. Portakallar getirilir, giydiği kadın pardösüsünün altına portakalları da yerleştiren genç yönetmen, sahne için ‘motor’ diyerek kibriti çakar ve Müjde Ar’ın final sahnesindeki dublörlüğünü bizzat kendisi yapar.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV