banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

CIGDEM YORGANCIOGLU TANGO TALKS ‘DA –WTC KADIKOY’DE

TÜRKİYE’Yİ SANAT VE SPOR DALINDA YURT DIŞINDA TEMSİL EDEN İKİ SİMA H.CIGDEM YORGANCIOGLU – DR. TURKAN BULUT 5 KASIM 2021 SAAT 15:30 da WORKSHOP TANGO CAFE ‘DE KONU:TURK DANS SPORLARI FEDERASYON YAPISI CI TANGO TALKS’DA

04 Kasım 2021 Perşembe 21:36
CIGDEM YORGANCIOGLU  TANGO TALKS ‘DA –WTC KADIKOY’DE
banner267
 

http://www.cigdemyorgancioglu.org/  

https://www.youtube.com/watch?v=ZRIAEVUTjkg

 

 

 

CIGDEM YORGANCIOGLU TANGO TERAPI PLATFORMU –CI TANGO TALKS,

BU HAFTA MILLI BIR SPORCU(MİLLİ ATLET)  DR. TÜRKAN BULUT’LA   WTC’DE

TURK DANS SPORLARI FEDERASYON YAPISINI KONUŞUYOR

 

Türkiye Tango ve Kayak Festivalinin organizatörü,TDSF 2. Kademe Arjantin tango antrenörü, milli sporcu(atlet) , cimnastik ve pilates eğitmeni, 24 senelik öğretim üyeliği yapan Akademisyen, Halen Galata Üniverstesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü hocası ve aynı zamanda idareci olarak da bölüm başkanı Öğretim üyesi Dr. Türkan BULUT ve Dünya Gezgini (107 ülke) ,Yönetim Danışmanı, Bilişim ve Enerji Sözleşmeleri Uzmanı , Sporcu (Yüzme),Sanatçı(Resim,EdebiyatŞiir,Teatral Performans)Ekonomist, Tango Terapi Platformu ve CI TANGO talks kurucusu ve program yürütücüsü  H.Çiğdem YORGANCIOĞLU , “Dans Sporları Federasyon Yapısı”nı ve TANGO’you masaya yatıracakları bir söyleşi gerçekleştirecekler WORKSHOP TANGO CAFE ‘de 5 Kasım 2021 Cuma günü Saat 15:30 da. Yayın Canlı olarak https://www.instagram.com/workshop_tangocafe/ adresinden sonrasında Yorgancioglu  Youtube kanallarından izlenebileceği gibi yayın çekimi esnasında  sessizlik korunması kaydıyla  cafe den de izlenebilir

 

 

 

 

 

 

------------------------------

 

TANGO TERAPİ PLATFORMU –CI TANGO TALKS

 

TANGO TERAPİ PLATFORMU İLK DEV TANGO ETKINLIĞINI ICC  İSTANBUL KONGRE MERKEZI’NDE  GERÇEKLEŞTİRDİ

Gerek oyunculuk gerekse yönetmenlik anlamında Yeşilçam’dan akademi dünyasına, TRT  sanatçılarından eski ve yeni nesil tango üstadlarına, Arjantin tango dans hakemlerinden,antrenörlerine, ilk uluslararası  Arjantın tango festival organizatorlerinden  milli sporculara, mankenlerden,koreograflardan  piyano keman, gitar icracı ve sanatçılarına, Tango DJ’lerinden tangonun Türkiye’deki eski tüfeklerine, sahne ve soprano ses sanatçılarından  uluslarası tenor, opera sanatçılarına, Dünya gezginlerinden tango kıyafeti kreasyonları yaratıcılarına,  tango resim çalışmaları yapan ressamlardan tango dansı  konulu edebi eserler,kitaplar  üretmiş sanatçılara , Üniversitelerde bölüm başkanlarından üst düzey yöneticilik yapan kanaat önderlerine kadar Türkiye  Ukrayna, Fransa gibi dünyanın çeşitli renklerınden ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışı alanında uluslarası ödüllere layık başarı hikayeleri ile dolu halleriyle   kendi özgünlüklerinin   enerjisini tango camiasındaki uyumlu  ve dostane takım ruhuna yansıtan  tango dünyasının  katılımcılarıyla,   İstanbul’un en büyük etkinlik merkezi ICC  İstanbul Kongre Merkezi’nden geçtiğimiz yıl pandeminin ilanından bir kaç gün önce (5-8 Mart 2020). Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Fuarının   Yelpazesinden CIGDEM YORGANCIOGLU TANGO TERAPİ PLATFORMU  ve bünyesindeki CI TANGO TALKS esti geçti 4 gün boyunca. “mutlu,dinamik, zinde  ve sağlıklı bir yaşam yolunda tango dansı hepımız için ”diyerek. Saglıklı yaşam ve beslenme fuarı kapsamında  “sıhhat ve zindellik için tango dedi TTP .  TTP  Tango Terapi Platformu” tango etkinlik ve çalıştayları program yürütücüsü , Tango Terapi platform kurucusu, Fuar TTP küratörü  :H. Çiğdem Yorgancıoğlu’nun Türkiye’yi tango konulu bir akademik bir sunumla ve şiirle temsil etmesiyle  başlayan bir seri tango projesinin yeni bir uzantısıydı platformun kuruluşu. (bkz HABERTURK.. https://www.haberturk.com/sanatci-cigdem-yorgancioglu-cin-de-turkiye-yi-temsil-etti-2273281

 

)

 

CI TANGO TALKS ise başta self-talk formatında 2018 yılının Kasım ayında  başladı. Yorgancıoğlu’nun Arjantin Tango dans eğitimine başlamasından sadece 1 ay sonra.

 

2020 yılı itibarıyla Tango dünyasının mensuplarının, (hakem,hoca, antrenör, tanguera/O- milongero/a besteci icracı sanatçı,organizatör, DJ entellektüel /multiidisipliner birikimlerinin ve deneyimlerinin tango camiası ve toplumla buluşmasına ve bu sayede tangoya ve barışçı, gelişen, dönüşen  bir  topluma değer katmasına aracılık etmeyi gaye edinen, kar amacı gütmeyen  TTP nin ( TANGO TERAPI PLATFORMU-(Kurucu :Cigdem Yorgancioglu ).söyleşi ve performanslara dayalı etkinliklerinin genel başlığı da CI TANGO TALKS’ ismini aldı ve self-talk formatından çıktı .  

 

TEMEL İLKELER

 

CI TANGO TALKS’un temel ve başta gelen ilkeleri arasında :Tango ile bağlantılı olan ve TTP kapsamında etkileşimde bulunulan her nevi ozel ve tuzel kişiye dair, olumsuz, çatışmacı ve ötekileştirici tavırlardan tamamen uzak tüm amatör ve profesyonel tango camiası paydaşlarına   tarafsızlık, şeffaflık, bağımsızlık,ekseninde yapıcı eleştirel düşünce tarzını da devre dışı bırakmadan dostane,nezaketle, içtenlikle  yaklaşılması yer almaktadır.

 

TTP Etkinlik, çalıştay söyleşi vb çalışmaların hiç birinde teşhis tedavi sağaltım bulunmamaktadır.

 

Tango ile ilgili yapılacak çalışmaları özendirmek, teşvik etmek, bu doğrultuda DANS KAZANSIN TANGO KAZANSIN, diyen okullar,eğiticiler, organizatörler,sanatcılara kendi PR larinı yapabilmelerine alan açabilecek yöntemler ya da kimi zaman ICC FUAR etkinliğinde olduğu gibi kaynak  ya da ortam oluşturma anlamında ışık tutmak ,bu doğrultuda TTP tarafından herhangi bir çıkar ve menfaat beklememek.TTP kapsamında yapılan Hiç bir PR çalışması için gerek organizasyonlara kapılarını açanlardan gerekse tango camiası okul hoca organizatör,sanatçılardan  maddi bir karşılık kabul etmemek.

 

Ayrıca kamuya açık video cekimleri ve sosyal medya canlı yayın çekimleri  TTP katılımcıları tarafından bizzat yayına katılmaları suretiyle rızası alınmış CI TANGO TALKS yayınlar, afişler hazırlanması sırasında aktarılan bilgiler  dışında muhatapların okullarında ya da yayının gerçekleştiği mekanlardaki her nevi olgu olay ve hadiseye dair bilgi güvenliğini korumak ve bu konuda özen yükümlülüğü bilinci içinde olmak sayılabilir. Yayınlar sırasında konuşulan konular Türk tango dünyasında  bilgi ve fikir dağarcığı ve dahi fikir kıvılcımları anlamında yeni bir database çıkarılması çalışmasının da öncüsü olabilme potansiyeli taşımaktadır.

 

CI TANGO TALKS canlı /tekrar yayınlarda temel ilkeler anlamında millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması temelde korunacak surette olmak üzere tango özelinde fikirler ya da tecrübeler aktarılırken, yine  Ci tango Talks,yayına katılan  herhangi bir tango mensubunun, kendi akreditasyon, tecrübe  ve kıdem seviyesinin altındaki diğer okul mensupları, hocalar  ya da kurumlar hakkında aleyhte küçük düşürücü yaklaşımda, ifadede  bulunmamasını da önemsemekte ve yayına katılanlardan bu özeni yerine getirmelerini beklemektedir.

 

ÇOK RENKLİLİK ÇOK SESLİLİK

 

TTP Etkinlik ve CI TANGO TALKS’un genel amacı, Tango camiamızdaki TTP katılımcıları ve TANGO dünyasına uzaktan yakına çeşitli yakınlık mesafelerinde olanları/ ya da tangoya ilgiye duyabilecekleri buluşturmaktır. Bu buluşmada  gerek tango gerekse farklı uzmanlık/meslek alanlarındaki kişilerin  Tango dans ve kültürüne yeni bakış açıları, farklı yöntem ve tekniklerin de katılmasıyla ya da yeni trendlerin konuşulması, sergilenmesi ve paylaşılması sayesinde  tango dünyasına yeni bir değer daha oluşturmak ve bu süreç içindeki etkileşimlerde tango dünyasında projeler üretmek isteyenlerin kimlerle  ve hangi bakış açıları ile daha da güçlü işbirliktelikleri yakalayabilecekleri konusunda da ilham vermek TTP nin amaçları arasındadır. Söz konusu etkileşim aynı zamanda bir iletişim olduğundan,dostluk; dayanışmaya dayalı bir iletişim ortamı yaratılmasına yönelik böyle bir anlayışla düzenlenen  CI TANGO TALKS  programları yapıcı ve dostane ilişkiler kurulması için de zemin hazırlamayı ,değerlere dayalı ve farklılıkların hiç birini yok saymayan bir anlayışı da benimsemekte ve hayata geçirmektedir.

 

 

GELECEĞİN BİLİMSEL  İŞBIRLİĞİNİN  TEMELLERINI ATMADA,  EĞİTİM VE ARAŞTIRMALARINA YÖN VERMEYE KATKI SUNMAK

 

Gelecekte Türk tango tarihinin simalarının günümüzdeki birikimlerini yansıtmak bilimsel araştırmalarda ihtiyaç duyulabilecek olan tarihi belge  ve kayıtlar açısından arşiv olma potansiyeli taşıyabilir  . Bu anlamda oluşan kayıtlar tango konusunda benzer çalışmalarla birlikte bir araya getirilip veri tabanı oluşturabilmeyi de önemsemektedir. Bu minvalde söyleşi kapsamında erişilmesi mümkün olan önceden yapılan diğer tango camiası sohbetleri içindeki çeşitli çalışmalar, online söyleşi vb incelenerek tekrarlardan ziyade yeni sorular yeni konular oluşturulması.

 

Bunun yanısıra  konuşulup üzerine düşünülen halli gereken  ama çözülmemiş bir meselenin  kaldığı yerden canlandırılarak devamına yönelik konuların irdelenmesi ile tekerrürlerden kaçınılarak mezkur  mevzunun zamanı ve kaynakları verimli kullanmak suretiyle  daha ileri bir noktaya taşınarak olgunlaşmasına imkan vermek  de  TTP nin CI TANGO TALKS’UN ÇALIŞMA metodu olarak önemsenmektedir.


 

   

 

NEDEN CI TANGO TALKS ?

 

 TTP  bir seri CI TANGO TALKS  (söyleşileri de ) içine alan TTP  etkinlikleri Eylül 2021 itibarı ile yeniden WORKSHOP TANGO CAFE –WTC ‘de Workshop Tango Cafe’de canlandı  ve hız kesmeden WTC de rutin olarak   ya da çeşitli tango okullarında belirli aralıklarla devam etmekte . 

Cigdem Yorgancıoğlu Tango Terapi Platformu Etkinlik, Çalıştay  ve CI TANGO  TALKS isimli söyleşiler, Dünya gezgini (107 ülke ) Ekonomist , Eğitmen,Sporcu , Sanatçı,Yazar  Cigdem Hicran Yorgancioglu ‘nun toplumsal ve evrensel  barışın yanısıra toplumda  dinamizm, sağlık, yaşam coşkusu eğitim, huzur, refah ve istihdam sağlamaya yönelik sosyal sorumluluk  projeleriyle parallel olarak götürdüğü  çalışmanın bir devamıdır. Yorgancıoğlu, tangonun insan sağlığını gerek bedensel gerek zihinsel anlamda zinde tutma ve şifa yöntemi olduğunun farkındalığına  ışık tutarken, toplumsal barşa da katkı sunacağına inandığı Tango dans ve Spor kültürünün yurt içinde gelişmesini ve dahi Türkiye’deki Arjantin tangosunun dünya çapında daha da ileri noktalara taşınmasına ve bu konuda bir sürdürülebilirlik yaratılmasına katkı sunma potansiyeli olabilecek iletişim ve etkileşime faydası olması umulan bir kurguda tasarlamaktadır  TTP etkinlikleri ve CI TANGO TALKS söyleşilerini. .

Bu doğrultuda,Tangoyu seven camia mensuplarının, tango emekçilerinin başarılarını artırmak ve sürekli hale getirmek amacıyla projelerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için ilham verici sorularla CI TANGO TALKS programını şekillendirmek,önem arzetmektedir.

CI TANGO TALKS sohnbetleri esnasında camia mensuplarının gerek kültürel, gerek profesyonel mesleki alt yapı ve yeteneklerinin de ortaya çıkabileceği ve birlikte projeler yapmak isteyenlerin bu konuda esinlenebileceği ortamların hazırlanmasında diyaloglar anlamında katkı sunmayı amaçlayan bir platformdur TTP –CI TANGO TALKS

 

Mevcut Tango dansı sporu ve kültürünün, yurt içinde gelişmesini sağlamak

Tangoyu seven camia mensuplarının, tango emekçilerinin başarılarını artırmak ve sürekli hale getirmek amacıyla projelerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için ilham verici sorularla CI TANGO TALKS programını şekillendirmek.

 

 

https://www.haberturk.com/sanatci-cigdem-yorgancioglu-cin-de-turkiye-yi-temsil-etti-2273281

https://www.youtube.com/watch?v=ZRIAEVUTjkg

 

 

http://www.cigdemyorgancioglu.org

http://saglikliyasamfuari.com/tango-terapi-platformu/

http://www.gazeteekonomi.com/tango-terapi-platformu-makale,195488.html

https://www.youtube.com/watch?v=P4HMyFvPr2c&t=22s

 

 

 

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Anahtar Kelimeler: #çiğdemyorgancıoğlu

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV